Evb

Förhindra njurcancer vårdgivare utbrändhet

Som medhjälpare till någon med njurcancer, ger du ditt allt, varje minut av dagen. Men det hängivenhet kan vara känslomässigt och fysiskt dränering. Lär dig att hantera.

Som medhjälpare till någon med njurcancer, ge dig din all varje minut av dagen. Men det hängivenhet kan vara känslomässigt och fysiskt dränering. Forskning visar att vårdgivare för personer med en allvarlig sjukdom har högre emotionella problem, fysisk sjukdom och även dödsfall.

"När någon närstående har en kronisk sjukdom, såsom njurcancer, det finns en mycket hög risk för vårdgivare utbrändhet", säger Jaime Nuttoli, en licensierad mental hälsa kurator vid McLean Hospital i Belmont, Massachusetts "fysisk och emotionell stress kan utlösa förödelse på vårdgivaren på många sätt. "

Njurcancer vård: känslomässig och fysisk påverkan
"Vårdgivaren är ofta närmast källan till emotionellt stöd, styrka och tröst för den person med njurcancer. Med all den rädsla, ilska och sorg som kan uppstå i en sådan situation, kan vårdgivaren bli överväldigad, "säger Nuttoli.

Forskning visar att upp till 68 procent av anhörigvårdare lider av depression. Dessutom kan stressen placeras på vårdgivaren orsaka hälsoproblem. "Stress, särskilt i en långvarig, intensiv nivå, kan bidra till migrän, magproblem och sömnproblem [för vårdgivaren]," säger Nuttoli. Dessutom, "vårdgivare kan vara mer utsatta för livshotande problem som hjärtinfarkt."

Studier visar att vårdgivare för familjemedlemmar med en allvarlig, kronisk sjukdom, som njurcancer, tar mindre tid att ta hand om sina egna hälsoproblem. En studie visade att en make under stress från omvårdnad har en 63 procent högre risk för död inom fyra år än en icke-omvårdnad maken.

Njurcancer vård: symptom av vårdgivare utbrändhet
Det finns specifika symptom i samband med vårdgivare utbrändhet. Om du kan relatera till någon av följande påståenden, kan du ge för mycket av sig själv och bör göra några ändringar.

  • Du har ingen energi och uppgifter som du en gång gjorde med liten ansträngning nu ansträngande.
  • Du är ständigt slåss mot förkylningar och har inte haft tid att se din läkare.
  • Du är alltid irriterad och otålig. Du känner skuld över att vara arg och inte vet hur man ska hantera det.
  • Du känner dig hjälplös och du får lite tillfredsställelse från att ta hand om din älskade.
  • Du känns som saker är utanför din kontroll, och du kör ut ur hopp.

Njurcancer omsorg: att förebygga vårdgivare utbrändhet
Din älskade kämpar njurcancer behöver dig. Du kan förhindra att din egen utbrändhet genom att prova följande:

  • Ta hand om dig själv: Vårdpersonal känner ofta skuld om de tar tid för sig själva. Det är dock viktigt att hitta tid att göra saker för dig själv. "Förlora inte dig själv i vårdgivaren rollen," säger Nuttoli, som råder vårdgivare att se sin egen läkare, äta ordentligt, få tillräckligt med vila och motion.
  • Utbilda dig själv: Lär dig så mycket du kan om njurcancer. Ju mer du vet desto bättre vårdgivare du kommer att bli. Att vara den bästa förespråkare för din älskade en kommer att göra omvårdnad mer givande.
  • Få känslomässigt stöd: "Emotionellt stöd - vare sig från familj och vänner, en kvalificerad terapeut, en primärvårdsläkare eller en stödgrupp - är mycket viktigt ibland känslor av det hela inte ytan direkt, och svåra frågor kan uppstå. över tiden, "säger Nuttoli. Att dela dina känslor med andra är det bästa sättet att få ut dem i det fria, där du kan hantera dem. Stödgrupper är tillgängliga för vårdgivare. Den Njurcancer Association, anhörigvårdare Alliance, eller AARP kan hjälpa dig att hitta en grupp vårdgivare stöd.
  • Be om hjälp. Du behöver inte göra detta ensamma. Fråga vänner eller släktingar om hjälp. Ta en paus och låta någon annan ta över för en stund. "Det kan kännas som att du överger din älskade genom att gå ut med två timmar eller få någon annan att tillhandahålla transport till ett möte", säger Nuttoli, "men det är nödvändigt och rimligt att ta tid för dig själv."

Vuxen dagis, transport hjälp, hemsjukvård, och även hemleverans av mat kan vara tillgängliga för dig. Ta reda på om familjen som tillhandahålls av ditt sjukhus eller lokala organisationer service. Om din familjemedlem är en veteran, kan Veterans Administration har dessa program tillgängliga - vissa är gratis, men andra kräver egenavgifter.

"Vårdpersonal måste hitta sätt att behålla och föda deras fysiska och känslomässiga styrka och utveckla reserver så att de kan stödja sina älskade till bästa förmåga, utan att offra sin egen hälsa," Nuttoli säger.

Din roll som vårdgivare, medan svårt, är en gåva av kärlek som borde vara givande. Om du har problem, vidta åtgärder för att hjälpa dig så att du bättre kan hjälpa din älskade.