Evb

Enkla steg för childproofing

Som spädbarn förvandlas till småbarn, blir barnsäkerhet kritisk. Få tips från en barnläkare på att hålla ditt hem säkert för ditt barn.

Bebis milstolpar såsom genomsökning och första stegen är spännande för föräldrar, men också nya utmaningar barnsäkerhet. Som barn växer mer mobil, kommer de att börja utforska den fascinerande, ny omgivning som är deras hem. Du kan göra ditt jobb som förälder enklare med några enkla, billiga försiktighetsåtgärder barnsäkerhet.

Childproofing är en viktig del av barnsäkerhet. "Titta in childproofing innan barnet kan flytta runt på egen hand", säger Ken Haller, MD, docent i pediatrik vid Saint Louis University School of Medicine. "När han eller hon börjar utforska, kanske du upptäcker att du är för upptagen efter ditt barn runt för att ha tid att barnsäkra."

Barnsäkerhet: hur barnsäkra ditt hem

Barnsäkerhet betyder inte att köpa en lastbil med dyra apparater eller byta objekt i ditt hem med plast "kid-säkra" versioner. Barnsäkerhet betyder helt enkelt att sätta vissa saker utom räckhåll eller i ett annat rum.

De översta tre barn säkerhetsrisker är:

  • Små föremål eller leksaker som kan sväljas
  • Vassa föremål som kan peta och tränga igenom huden
  • Ömtåliga föremål som kan gå sönder, förvandlas till vassa, mindre bitar

Att förstå hur barn ser på världen och varför de behöver för att utforska kommer bidra till att skapa en trygg miljö. "Prospektering är ett tecken på normal utveckling. Barnen är galna nyhet och nyfiken föremål de kan manipulera, "säger Dr Haller.

Han föreslår tittar "på världen ur ditt barns synvinkel - komma ner lite och se sig omkring." Spendera några minuter tittar på ett rum från golvet kommer att avslöja. "Se till att sopa en hand under möbler," Haller säger. "Du kommer bli förvånad över vad du hittar under soffan." Barnen kommer också att dra hängande saker, så kolla bordslöpare, dukar och elektriska sladdar. Linor kan vara särskilt farlig eftersom de ofta knutna till ömtåliga föremål, såsom lampor.

Vad ska man köpa för att garantera barnens säkerhet

Om ditt hem är relativt nytt, kan de eluttagen har en inbyggd säkerhetsanordning. Om inte, plast utlopp täcker är ett billigt och effektivt sätt att hålla en barnsäker.

Om ditt hem har trappor, få en grind barnsäkerhet. "Människor är bra på att minnas att blockera trappor som leder ner, men vi måste också blockera trappor som leder upp", säger Haller. "Vi glömmer att ett barn kan klättra upp för trapporna och sedan falla tillbaka."

Även om ditt hus har inga trappor, kan skyddsgrindar separata rum. "Den fantastiska jobb du gjorde childproofing vardagsrummet kan gå till spillo om barnet kommer in i matsalen," säger Haller. Om du inte vill att barnsäkra hela huset, några skyddsgrindar är en bra investering eftersom de kontrollerar hur långt ditt barn kan gå.

Vad man inte ska köpa för att garantera barnens säkerhet

Om du fick en gåstol till din baby shower, ta det tillbaka. Haller avråder användningen av gåstolar eftersom de låter barnen komma runt mycket snabbare. "Om de går över trappan eller utanför verandan, vandrare är så tung att [barnen] sedan kan bryta armar och ben och även halsar om de landar på fel sätt. Du kommer att upptäcka att barnen komma runt snabbt nog utan hjul. "