Evb

En hälsosam kost för graviditetsdiabetes

En näringsrik kost är en viktig del av graviditetsdiabetes vård. Lär dig att sätta ihop en hälsosam måltid plan för dig och ditt barn.

Om du har graviditetsdiabetes, sätta ihop en näringsrik måltid plan är en av de bästa sakerna du kan göra för din egen hälsa och ditt barns hälsa. Men det finns mer att en graviditetsdiabetes diet än att bara välja rätt mat. Du måste också lära sig hur dessa livsmedel påverkar din kropp, och vad man ska göra med den informationen. En dietist eller en diabetes utbildare kan hjälpa dig.

Graviditetsdiabetes diet: utbildning och support

Om du har graviditetsdiabetes, kan du remitteras till en dietist eller en diabetes pedagog som kan lära dig mer om hur kosten påverkar ditt tillstånd. Caroline Bohl, en dietist och diabetes utbildare vid New York Presbyterian Hospital, förklarar, "Först, kvinnor komma in för en klass där vi talar om olika livsmedel."

En diabetes pedagog kan också lära dig att kontrollera dina blodsockernivåer, vilket är viktigt för att förstå vad du kan och inte kan äta. "Under klassen, vi också lära kvinnor hur man kan övervaka deras blodsocker," Bohl säger, "Vi har kvinnor kontrollerar deras blodsocker fyra gånger om dagen -. Varje morgon, och sedan efter måltider"

Graviditetsdiabetes diet: att planera dina måltider

För att hålla ditt blodsocker under kontroll, måste du sprida ut ditt kolhydratintag under dagen. "Vi rekommenderar generellt tre måltider och mellanmål vid behov - upp till fyra," Bohl säger. "Det beror på personen och deras vanor, naturligtvis. Vi ordinera allmänhet börjar mängder kolhydrater att äta vid varje måltid, och för mellanmål. Vi lär dig hur man mäter de kolhydrater nivåer i olika livsmedel. "

Bohl rekommenderar följande riktlinjer:

  • Frukost: 25 till 30 gram kolhydrater. Äggröra med salsa eller en veggie omelett är bra alternativ. Definitivt hoppa över toast.
  • Lunch och middag: 30 till 45 gram kolhydrater. Prova en tonfisk sallad med färska planteras för lunch. Till middag är ett kycklingbröst med din favorit vegetabiliska sidorna en bra idé.
  • Snacks: 15 till 20 gram kolhydrater. Det är ungefär 1 kopp vanlig yoghurt. Nötter gör en stor låg-carb mellanmål också.
Graviditetsdiabetes kost: livsmedel för att undvika

Bohl säger att det finns vissa saker som måste stävjas.

  • Undvik söta drycker. Drycker kan vara en förbisedd källa till socker, varnar Bohl. Var uppmärksam på ditt intag av läsk, juice och sportdrycker.
  • Undvik söta smaktillsatser. Syrup, gelé, och naturligtvis bör socker begränsas, enligt Bohl.
  • Undvik bagels. Bagels är fettfri, så vi ofta betraktar dem en hälsosam mat. Men de är höga i kolhydrater. "Det är verkligen svårt på blodsockret," Bohl säger.
  • Undvik fet mat. "Också, [undvika] något som är mycket fett och kolhydrater, liksom muffins, munkar och stekt mat," Bohl säger, "Fet mat kan göra blodsocker går upp och stanna upp. "
  • Välj fiberrika livsmedel. "Fiber kan hjälpa till med att förebygga spikar i blodsocker, eftersom det saktar matsmältningen något," Bohl säger. Men det är viktigt att komma ihåg att höga fiber inte betyder inga kolhydrater. Även brunt ris och hela pasta vete innehåller några kolhydrater, så se bara till att du äter dem med måtta också.

Graviditetsdiabetes diet: blodsockerkontroller innebär flexibilitet

När du kommer igång med din måltid plan, kommer du att börja få en känsla för vad du kan äta och vad du inte borde. "Varje vecka, kvinnor skickar in sina livsmedel register, och deras blod register socker," Bohl säger. Dietisten kan ta en titt på hur din kropp reagerar på den mat du äter, och komma med förslag. "Du kan äta mer sockerhaltiga livsmedel om du tål [dem]," Bohl säger, "Det är därför du behöver för att titta på dina reaktioner blodsocker."

Med bara lite extra uppmärksamhet till din diet, kan du gå en lång väg mot att kontrollera graviditetsdiabetes och hålla dig själv och ditt barn friska under hela graviditeten.