Evb

En guide till naturliga hudvårdsprodukter

Även om du kanske tror att du föredrar naturlig hudvård, kan vissa naturliga ingredienser fungerar inte bäst på huden. Vad ska köra ditt köp av hudvårdsprodukter är hur väl de fungerar på din hudtyp.

I dagens värld av eko-medvetna levande, att vara bra för miljön är en hög prioritet, om du köper glödlampor eller en kräm för torr hud och rynkor. Och kosmetikaföretag dra nytta av detta genom att erbjuda naturliga hudvårdsprodukter med ingredienser som är tippad som är bättre för din hud och miljövänliga.

"Naturlig hudvård är mer av en marknadsföring sikt än en vetenskaplig man", säger Dee Anna Glaser, MD, en hudläkare och professor i dermatologi vid St Louis University och ordförande för Kosmetisk Kirurgi Foundation.


Relaterat: 10 livsmedel för friskare hud

"Produkter som har botaniska ingredienser som kommer från växter eller natur - tror honung eller bivax - tenderar att vara märkta som naturliga," säger Dr Glaser. De kanske eller kanske inte har samma ingredienser som andra produkter gör. Och du kan hitta dem överallt, från apotek till varuhuset makeup räknare till butiker och även på dermatologer "och plastikkirurger kontor. I själva verket, så kallade naturliga hudvårdsprodukter är så allestädes närvarande att det är svårt att avgöra om de är bättre för dig än andra produkter.

"" Naturlig "egentligen inte säga någonting," Glaser säger. "Det är ett sätt att marknadsföra [en produkt] för att få dig att må bra om dess användning när folk försöker att vara grönt och tänka miljömässigt."

I vissa fall kan naturliga hudvårdsprodukter vara vägen att gå, men inte alltid. "Poison Ivy är naturligt, men det betyder inte att du vill att gnida den mot din hud," Glaser säger.

Fördelarna med naturliga hudvårdsprodukter

Det finns några ingredienser i naturliga produkter som är lugnande och lugnande på huden, även om din hud är känslig. Glaser noterar fördelarna med dessa ingredienser:

  • Soja. Produkter som innehåller soja kan lugna huden samtidigt blekna mörka missfärgningar.
  • Mattram. Denna ört kan lugna irriterad, torr hud som är benägna att eksem.
  • Antioxidanter. Vitamin C och E har verkliga fördelar för huden. De bildningen av fria radikaler, som skadar celler DNA, vilket leder till rynkor och hudens åldrande. Tyvärr har många over-the-counter produkter inte en tillräckligt hög koncentration av antioxidanter för att vara effektiva. Men du kan köpa produkter som CE Ferulic (som innehåller vitamin C och E) och Revaléskin (tillverkad av CoffeeBerry extrakt) från en hudläkare eller en plastikkirurg, säger Glazer.

Naturlig hudvård oro

Ibland naturliga hudvårdsprodukter är inte det bästa valet när du vill köpa en fuktkräm för torr hud eller en kräm för att behandla dina rynkor, säger Glaser. Bland nackdelarna är följande:

  • Känslig hudirritation. Din hudtyp ska diktera vilken typ av produkter som du kan använda, säger Glaser. Någon med rosacea eller känslig hud - och ungefär hälften av alla kvinnor tycker att de har känslig hud - kan irriteras av alpha hydroxy syra och glykolsyra, vilka är naturliga ingredienser.
  • Allergisk reaktion. Allergener i naturliga hudvårdsprodukter kan orsaka problem för vissa människor.
  • Finnar. Någon som är acne-benägen kanske inte kunna tolerera naturliga krämer som innehåller oljor eftersom de kan täppa till porerna och leda till finnar.
  • Höga kostnader. Du kan hitta dyra traditionella och naturliga hudvårdsprodukter, men i allmänhet, naturliga hudvårdsprodukter tenderar att vara lite dyrare. En oljefri traditionell ansiktsrengöring är ca 5€ för 5,5 uns, medan en naturlig rengöringsmedel som innehåller bark, kamomill, rosmarin, och kostar echinacea ca 10€ för 6 uns på apoteket.

Relaterade: Kändisar med huden frågor

Vad du ska titta efter i naturliga hudvårdsprodukter

Nyckeln till att välja naturliga hudvårdsprodukter är att välja klokt. När du är shopping för hudvård och du funderar naturliga produkter, hålla dessa saker i åtanke:

  • Ju färre ingredienser, desto bättre. När du köper någon typ av hudvård produkt, inklusive naturliga produkter, leta efter en med få ingredienser, säger Glaser. Naturliga hudvårdsprodukter tenderar att ha extra ingredienser läggs till dem, men ju mer som finns i den, desto mer sannolikt är det att orsaka irritation eller en allergisk reaktion, säger hon.
  • Stora märken tenderar att vara bättre. Stora företag som Neutrogena, Dove, Oil of Olay, Aveeno, Cetaphil och andra testa sina produkter innan man lägger ut dem på marknaden, så de är osannolikt att orsaka hudproblem, anteckningar Glaser.
  • Försök med retinol eller retinoider. Retinol, säljs över disk i olika produkter, och retinoider, som är tillgängliga genom recept som tretinoin (Vesanoid) och tazarotene (Avage, Tazorac), är derivat av vitamin A som hjälper till att minska rynkor. De är naturliga produkter som verkligen fungerar, säger Glaser.

Summan av kardemumman är att du bör välja produkter som fungerar för din hud, ger dig resultat, och har en känsla och doft som du tycker om.

Det är en fråga om trial and error, säger Glaser "En del av utmaningen är att hitta ingredienser som fungerar för dig."