Evb

Din kost och höftproblem

Hip smärta orsakas ofta av inflammation. Och rätt kost, rik på omega-3-fettsyror och lågt i omega-6-fettsyror kan bidra till att minska den inflammation.

Motion, viktminskning, och medicinering är inte de enda sätten att lindra höftproblem. Det finns också ett antal livsmedel som kan hjälpa. Omega-3 fettsyror, länge känt för att främja hjärthälsa, kan också minska inflammation och höftproblem. Å andra sidan, kan omega-6-fettsyror bidrar faktiskt till hip smärta genom spurring ledinflammation. Här är hur man vet skillnaden.

Hip smärta kost: livsmedel för att undvika

Omega-6-fettsyror är en stor boven när det kommer till inflammation, och ibland hip smärta. Omega-6 är fettsyror som finns i bearbetade livsmedel som kex och chips, bakverk och ofta snabbmat, konstaterar Sandra Meyerowitz, MPH, RD, LD, en nutritionist och ägare av Nutrition Works i Louisville, Kentucky

Även om vissa omega-6 fettsyror är nödvändiga för vår hälsa, tenderar vi att ha så mycket förädlade livsmedel i vår kost att förhållandet mellan omega-3-fettsyror och omega-6-fettsyror blir ur balans. "Det kan orsaka för mycket inflammation," förklarar Meyerowitz.

Alla bearbetade livsmedel, från färdigpackat som kommer i en låda eller en säck till många mellanmål objekt, bör undvikas för att minska inflammation, råder Meyerowitz, speciellt om maten etiketter listan mättade fetter, transfetter, eller härdade oljor - alla typer av fett du vill begränsa. (Notera att mättade fetter också återfinns i fettrik mejeriprodukter och rött kött.)

Hip smärta kost: mat att äta

Å andra sidan, omega-3 fettsyror är bra för gemensamma hälsa, eftersom de är kända för att minska inflammation. Omega-3 kan fettsyror finns i:

  • Kallt vatten, fet fisk som lax, sill, ansjovis, makrill, sardiner och tonfisk
  • Vissa växt-och mutter oljor som oliv, raps och oljor linfrön
  • Lummiga gröna grönsaker som broccoli och sallad
  • Valnötter och pekannötter
  • Flaxseeds

Om du inte kan få tillräckligt med omega-3 fettsyror genom livsmedel i din kost, fiskolja tillskott är en bra idé, föreslår Meyerowitz.

Hip smärta diet: sätt att tillaga

Matlagning med olivolja eller linfröolja istället för smör och servera bakad lax istället för biff är två enkla och läckra förändringar du kan göra i din kost som hjälper att förbättra gemensamma hälsa och offset inflammation.

Matlagning med vissa kryddor kan också bidra till att minska inflammation. Gurkmeja, ofta i indisk mat, och ingefära har visat sig minska inflammation. Eftersom de är ofta behövs i höga koncentrationer för att ha en effekt, säger Meyerowitz kosttillskott med gurkmeja eller ingefära kan vara ett bra komplement till en anti-inflammatorisk diet.

Hip smärta diet: byta till fullkorn

Blodsockernivåer som fluktuerar kraftigt eller är mycket höga kan öka inflammation, så Meyerowitz uppmuntrar människor med höftproblem att "äta saker som är hela korn i naturen -. Verkligen hela korn bröd och spannmål" Hon betonar vikten av att läsa etiketter för att se till att ingredienserna som helt vete eller hela havremjöl faktiskt ingår.

"Byta från raffinerat spannmål till True fullkorn kan göra skillnad. Det förändrar glykemiskt index och glykemisk belastning av vad du äter", förklarar Meyerowitz. Valet av livsmedel med ett lägre glykemiskt index, som fullkornsprodukter, innebär att ditt blodsocker inte kommer att stiga och falla dramatiskt, vilket kan göra en hel del för att minska inflammation.

Hip smärta kost: livsmedel för att lägga till

Frukt och grönsaker är en hälsosam del av någon diet, även om de inte är kända för att direkt påverka inflammation. Trots detta, laddar upp på frukt och grönsaker innebär att du ska välja dem till förmån för mindre hälsosamma alternativ - alltid ett bra val. Den fiber i frukt och grönsaker kan också hjälpa kroppen mer effektivt bli av ämnen som kan bidra till inflammation.

"Det är viktigt att få sju till nio portioner frukt och grönsaker varje dag som en del av en hälsosam kost. Om någon skulle ändra sina beteenden och göra det, de skulle ta ut några av de andra livsmedel som inte kan vara bra för dem, "Meyerowitz säger.

Glukosamin och kondroitin tillskott kan också erbjuda hjälp till vissa personer med höftproblem. (Om du är allergisk mot skaldjur, rådfråga din läkare. Glukosamin är gjord av skaldjur täckning.)

Se till att du äter en kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och omega-3 fettsyror kan hjälpa till att minimera inflammation och även hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt - båda viktiga faktorer för att lindra smärta från höften.