Evb

Den ortoped - nacksmärta specialist

Om du har ont i nacken, kan en ortoped vara rätt specialist för att se. En ortoped är en högt utbildad kirurg, kunniga om skelettet och dess strukturer.

När det gäller behandling av nacksmärta, många patienter anser ortopedisk vård guldmyntfoten. Det beror ortopeder är särskilt utbildade för att hantera problem med rörelseapparaten - nätverket av muskler, leder, senor, ligament och ben som stöder din kropp och tillåta rörelse - problem inom rörelseapparaten ofta orsaka nacksmärta.

På ortopeden kontor: specialiserad utbildning
Ortopeder, även kallad ortopeder, är läkare med omfattande utbildning. En typisk ortoped har avslutat upp till 14 år av formell utbildning, inklusive högskola, medicinsk fakultet, och fem års forskarutbildning arbete inklusive uppehåll på en stor vårdcentral, med möjlighet till ytterligare specialisering inom ett område som barnortopedi, idrottsmedicin, eller ett visst område av kroppen, till exempel ryggen eller knä.

För att hitta en ortoped, först fråga din primärvården läkare för en remiss. Du kan också gå till, webbplatsen för European Academy of ortopeder, branschorganisationen för ortopeder, där du hittar en sökbar databas.

På ortopeden: att få en diagnos
Den halsryggen (nacken delen) består av kotor (ben), skivor (stötdämpande vävnad mellan kotorna), ligament (tjock, band-liknande vävnad som ansluter ben), muskler, ryggmärg och nerver. Nacksmärta kan resultera från skada eller en abnormitet i någon av dessa strukturer.

För att diagnostisera orsaken till din nacksmärta, din ortoped kommer:

  • Få din kompletta sjukdomshistoria, inklusive eventuella tidigare problem du har haft med din nacke och några andra sjukdomar eller skador som kan ha bidragit till din nuvarande situation
  • Utföra en fysisk undersökning som kan innefatta en bedömning av halsen rörelse och hur allvarlig din nacksmärta har blivit
  • Möjligen testa funktionen av nerver och muskler i armar och ben för att se om det finns nerv problem relaterade i din nacksmärta
  • Överväga att beställa röntgen eller andra förfaranden imaging att utvärdera ben, diskar, ryggmärg, rötter nerv, och muskler i halsen, liksom blodtest

På ortopeden: få behandling
Efter orsaken till din nacksmärta har etablerats, kommer din ortoped rekommendera en behandling som kan innefatta:

  • Rest. Mycket av tiden, kan nacksmärta lösas, åtminstone delvis, genom att bara vila i några dagar och vara noga med att inte engagera sig i aktiviteter som sliter hals muskler, leder eller ligament.
  • Medicinering. Läkemedel för att minska inflammation, slappna av musklerna och lindra smärta är också bland de mest effektiva behandlingar för nacksmärta.
  • Immobilisering. För att hjälpa dig att läka och förhindra re-skada, kanske din ortoped rekommenderar att du bär ett nackskydd för en viss tid.
  • Sjukgymnastik och träning. Din ortoped kan hänvisa dig till en sjukgymnast som kommer att skräddarsy ett program för stretching och stärkande att lindra halsen smärta och hjälpa till att förebygga framtida problem.
  • Kirurgi. I sällsynta fall kan ortopeden rekommendera operation. Detta kan vara nödvändigt om du har drabbats av ett diskbråck (disken skjuter utåt) i ryggraden eller om något annat problem är att sätta press på ryggmärgen eller nervrötterna.

För att säkerställa att din hals tillstånd ordentligt behandlas, är det viktigt att du följer din ortoped anvisningar noga, vila och ta medicin som rekommenderas.