Evb

Den fuskare kost

Kan du förlora ändå vikt och fuska? veckodag delen av fuskare kost, liknar ett Medelhavet stil kost, kan vara friska, men helgerna är en annan historia.

Paul Rivas, MD, en invärtesmedicinare och viktminskning specialist, skapade fuskare Diet på förutsättningen att andra dieter misslyckas ofta eftersom människor blir uttråkad och kan inte följa vad som kan vara överdrivna begränsningar. Fuskaren Diet gör "syndiga" kaloririka, fettrik mat en del av måltiden planen för att eliminera fattigdom. Om du gör det, enligt fuskare Diet, kommer att göra det lättare för människor att stanna på diet och gå ner i vikt. Rivas plan beskrivs i hans bok, Cheateren Diet: Den medicinskt beprövat sätt att överladda din viktminskning, Genombrott Diet Ruts och hålla sig smal för gott.

Fuskaren kost: vad är det?

Fuskaren kost är baserad på att äta hälsosam mat och snacks från måndag till fredag ​​och sedan "fusk" från klockan 9 på lördag till 9 pm på söndag kväll. I själva verket, det fuskare Diet inte bara omfattar normalt förbjuden mat för bantare, men faktiskt kräver dem. "Cheateren Diet säger att du måste fuska på helgerna till stoke din ämnesomsättning", säger Amy Jamieson-Petonic, RD, en dietist och wellness manager vid Cleveland Clinic och en talesman för den europeiska Dietetic Association.

Fuskaren kost: hur fungerar det?

Under veckan, är folk på fuskare Diet berättade att äta tre måltider om dagen plus två mellanmål. Livsmedel som måste undvikas under veckan inkluderar socker, bröd, mättade fetter och alkohol. Livsmedel som uppmuntras under veckan inkluderar jordnötter, yoghurt, frukt, grönsaker, och som med ett Medelhavet stil kost, omättade fetter.

Fuskaren Diet har också en gång i veckan motion plan som omfattar "icke-motion" aktiviteter såsom trädgårdsarbete, promenader minst två dagar i veckan fram till 45 minuter, och styrketräning i 20 till 30 minuter två dagar i veckan.

Kosttillskott såsom yerba mate och aminosyran L-tyrosin är också tippad som bra för viktkontroll. Yerba mate sägs skydda levern och hjärtat.

Fuskaren kost: prov dag

En icke-fusk diet dag kan innehålla:

Frukost

 • Två ägg
 • En orange eller halv grapefrukt
 • Kaffe eller te

Lunch

 • Vatten packade tonfisk i pitabröd med tomat och sallad
 • En annan grönsak som betjänar
 • Diet iste eller vatten

Snack

 • En servering av jordnötter, färsk eller torr-rostade, utan salt eller olja tillsätts

Middag

 • Grillat kycklingbröst
 • Ångade grönsaker inklusive broccoli
 • Vildris

Snack

 • Diet varm kakao

På helgerna finns det fusk lista allt från pizza och vin till choklad, glass och kanelbullar.

Fuskaren kost: proffsen

"De tjänstgör storlekar är friska, och kosten ger goda portion kontroll idéer, "säger Jamieson-Petonic. "Dieten under veckan är ganska frisk." Den övergripande idén bakom varje vecka dieten är bra, och liknar ett Medelhavet stil kost.

Boken talar också om vikten av motion och gräver i frågan om känslomässiga ätande.

Fuskaren kost: cons

Det finns inte mycket vetenskaplig grund för påståendena i Cheateren Diet, säger Marisa Moore, RD, en dietist och en europeisk Dietetic Association talesman. Boken refererar till forskning, men inga studier citeras, och det finns inget att backa upp påståendet att helgen fusk ökar ämnesomsättningen.

Vissa påståenden i Cheateren Diet verka dumt, såsom påståendet att kanelbullar är bra "fuska" livsmedel för helgerna eftersom kanel kan bidra till att förbättra blodsocker och lägre LDL, eller "onda" kolesterolet. Även kanel faktiskt kan ha vissa hälsofördelar, säger Moore, boken bortser från att kanelbullar är laddade med mättat fett och raffinerat socker.

Också problematiskt är bristen på information och varningar om de kosttillskott som rekommenderas i boken för viktminskning. "Yerba mate är ett njutningsmedel som kan höja pulsen och leda till hjärtklappning," säger Jamieson-Petonic. "Nej [varningar] listas [för detta och de andra kosttillskott] - det är potentiellt inte säkert om du är gravid, till exempel." Grönt te extrakt, ett annat tillägg som rekommenderas, kan reagera med ett antal läkemedel, däribland Tagamet och diabetes mediciner.

Fuskaren kost: kortsiktiga effekter, långtidseffekter

Den hälsosam kost och motion rekommendationer för vardagar kan vara till nytta för din hälsa på kort sikt. Men bristen på vetenskap att backa upp påståendena att fuskaren kost är svaret för viktminskning och eventuell viktökning som kan komma från att ge för mycket på helgerna gör detta ett dåligt val för långsiktig viktminskning. "Människor är ibland desperata, letar efter en snabb lösning för viktminskning," säger Jamieson-Petonic. "Det ställer folk upp för misslyckande."