Evb

Den dominoeffekt av missbruk

Social fobi testet: att hjälpa dig att hitta en lösning

Det finns många symptom och triggers som gör att människor tror att de kan ha någon form av social fobi. Vissa terapeuter och även läkare kan föreslå en social testa ångest, men om du misstänker att du har någon typ av sociala problem du kan också hitta flera ansedda online provplatser för att ta reda på själv.

Tänk på att det finns flera nivåer av social ångest. Även om du kan falla i klassificeringen av att ha någon form av social störning är det viktigt att besöka en professionell för att avgöra hur allvarlig och planera en behandlingsstrategi.

När min familj och jag märkte min ovilja att ge sig ut till sociala sammankomster, angriper min panik när det handlar om trafik och spända situationer, och min undvikande av någon form av konfrontation blev det klart att jag hade att göra med någon form av social ångest problem.

En av de mest erkända och gemensamma typer av social ångest testet är Liebowitz Social Anxiety Scale, som används i många online-tester och av proffs för att avgöra hur allvarlig social ångest. Den sociala ångest forskning klinik i Columbia University erbjuder ett online-test som täcker alla de vanligaste områden där människor har social ångest problem. Du kanske upptäcker att det finns sociala ångestsymtom som du har men har aldrig förknippas med en social fobi.

När jag tog flera olika online social fobi frågesporter jag fick reda på min aversion mot sociala sammankomster, min ångest när omgiven av människor som jag inte känner väl, och min "häckande" begär att göra mig beter sig som en eremit som aldrig vill lämna huset är alla del av en enkel social fobi som är behandlingsbar. Med behandlingar och strategier för coping jag kan delta i sociala aktiviteter utan att ha en ångestattack eller ens att niggling känslan av att behöva komma hem direkt. Läs mer »

Vad är agorafobi?

Har du blivit anklagad för att vara en eremit? Gör dina vänner försöker få dig ut ur huset för att delta i sociala aktiviteter? Det finns en god chans att du har en touch av agorafobi. Vad är agorafobi? Till den genomsnittliga personen termen agorafobi är en rädsla för öppna platser, men det finns andra aspekter av tillståndet samt svårighetsgrad som expanderar den definitionen.

Agoraphobics är inte nödvändigtvis rädda för öppna platser, men mer sannolikt att de upplever ångest och panik över att vara på en plats där de inte kan undvika offentlig granskning. I huvudsak agorafobi avser platser där en person kan känna panik att de inte lätt kan fly från. Detta är oftast inte en öppen plats, i själva verket är det ofta mataffären, bilen, kyrkan, sociala funktioner, eller ens arbete. Agoraphobics tenderar att stanna i sina komfortzoner, alltså tanken att människor som är agoraphobic är eremiter eller hem-organ.

Människor som arbetar med alkoholism eller drogmissbruk kan bli något agoraphobic grund av deras önskan att undvika frestelser eller tryck som kan leda dem att hänge. Andra har sociala störningar och panikattacker som leder till att de blir agoraphobic efter en pinsam händelse.

Mina vänner och familj vet att jag inte gillar att gå ut mycket och att när omgiven av människor som jag tenderar att bli nervös och även defensivt. Min komfortzon är mitt hus där jag kan vara den jag är, om jag är på gott humör eller arg, ledsen eller deprimerad ingen kommer döma mig här. Jag måste tvinga mig själv att vara social och att tillbringa tid borta från hemmet. Tills jag började gräva i de olika sociala sjukdomar och problem som orsakas av ärftliga psykiska tillstånd, missbruk och alkoholism det aldrig fallit mig hur de är alla släkt.

Jag inte göra det en punkt att nämna de många sociala frågor som jag möter eftersom jag då skulle behöva spendera tid att svara på frågor som "Vad är agorafobi?" Ärligt talat, är idén om att öppna upp mig så där och förklara hur det känns tortyr, bara en situation där jag skulle hellre vara i bekvämligheten av mitt hem. Läs mer »