Evb

Crohns sjukdom och invaliditetsförmåner

Om du inte kan arbeta och vill överväga att ansöka om förmåner, kommer dessa tips hjälpa dig att bättre förmedla din situation till social trygghet.

Ansökan om sociala förmåner funktionshinder kan vara en utdragen och frustrerande process för alla, och innebär särskilda utmaningar för människor som lever med inflammatoriska tarmsjukdomar (IBD) som Crohns sjukdom. Men om ditt tillstånd är att hålla dig från att hålla ner ett jobb, har du rätt att ansöka om handikappersättning från Social Security.

"Det kan vara svårt att bevisa handikapp för personer med IBD," säger Jennifer Jaff, en advokat med Advocacy för patienter med kroniska sjukdomar Inc., i Farmington, Vara Conn förberedd, säger hon, för utmaningar, såsom:
  • Möte Socialförsäkringsmyndighetens "checklista". Byrån använder en lista med stränga krav om arten och tidpunkten för Crohns sjukdom symptom. Kriterierna är "extremt teknisk," Jaff säger. "Listan återspeglar inte hur sjukdomen faktiskt händer." Diarré, till exempel, är inte med på listan, även om det är en av de vanligaste symtomen att påverka Crohns sjukdompatienter.
  • Bestående en lång ansökningsprocess. Experter rekommenderar att om du funderar på att försöka för handikappersättning, är det bäst att börja tidigt. "Jag råder folk att planera om det tar två år - ett år för en förhandling och sedan stänga till ett år för ett beslut," Jaff säger.
  • Uppfylls med skepsis. Kom ihåg att Social Security anställda är inte läkare och inte nödvändigtvis förstår hur Crohns sjukdom påverkar kroppen. Jaff säger att eftersom människor med Crohns sjukdom kan inte se sjuk, kanske folk som bearbetar påståendet bli förvirrad över hur mycket sjukdomen påverkar ditt liv och förmåga att behålla ett arbete.
Ändå är det möjligt för personer med Crohns sjukdom att vinna ett funktionshinder anspråk. För att förbättra dina chanser, föreslår Jaff att du:
  • Föra en dagbok. "En bra strategi är att föra dagbok under minst en vecka. Skriv ner när du går in i badrummet, när du kommer ut ur badrummet, vad du äter, vilken tid du äter det - allt du gör under veckan ", säger hon. Ta dessa poster när du har möten för att diskutera ditt ärende så att du kommer att få konkreta exempel på den inverkan som Crohns sjukdom har på ditt liv.
  • Vara detaljerad för att beskriva din Crohns sjukdom symptom. "Vad gör eller bryter tilltalar Socialförsäkringen är hur explicit patienten är villig att vara att beskriva sina symptom," Jaff säger. Hon medger att det kan vara pinsamt att beskriva Crohns sjukdom symptom till en domare - men det fungerar "A Social Security Appeal domare som hör" jag behöver vara nära badrummet "kan avslå en ansökan, säger." Varför kan du inte få ett nytt jobb där du sitter nära badrummet? " Men en domare som hör, "Jag är fecally inkontinent" har en bättre förståelse för hur allvarligt ditt tillstånd ", påpekar hon.
  • Få en professionell för att hjälpa. Jaff organisation ( www.advocacyforpatients.org ) hjälper folk från början av deras ansökningsprocess ända fram till överklagandet. den nationella organisationen av social trygghet sökandenas företrädare också hjälper människor ansöka om social trygghet, säger hon. Om du förlorar ditt första påstående, kan en advokat hjälpa till med överklagandet. Lobbyorganisationer som Jaff s, din läkarmottagning, eller din privata försäkringsbolag kan hänvisa dig till en advokat i ditt område.

    Vissa människor oroar sig för att professionell hjälp är för dyrt för dem. Jaff säger att det finns begränsningar för hur mycket pengar företrädare kan ladda, och när de kan be om det, though. "De bara får betalt om du vinner", säger hon. "Och, kan de bara ta mindre mängd 25 procent av din retroaktiva check eller 3960€ så akta oss för alla som ber om något annat."

Dessutom, om du omfattas av privata, långvarig arbetsoförmåga försäkringen, kommer de flesta företag kräver att du ansöka om social trygghet om du blir oförmögen att arbeta. Detta betyder inte att du kommer att få mindre pengar per månad, det betyder bara att dina pengar kommer att komma från två källor. "Det är i det ekonomiska intresset av dessa företag för dig att vinna din ansökan med social trygghet," Jaff säger. "De kan vara villiga att anställa en advokat för dig."

Är du gör allt du kan för att hantera din Crohns? Ta reda på med vår interaktiva checkup.

Men du går om det, vara beredd för en lång kamp - men när beväpnade med rätt information, stöd och uthållighet, det är en strid du kan vinna.