Evb

Betala för mesoteliom behandling

Kostnaden för cancervård är upprörande, även om du har sjukförsäkring. Men människor med mesoteliom kan få hjälp att betala för behandling.

När du står inför mesoteliom behandling kostnader som kan nå sex siffror, hur man ska betala dessa räkningar kan tyckas ett större hinder än den faktiska vården. Men olika alternativ finns tillgängliga för att hjälpa till att betala för cancervård och behandling, du behöver bara veta var du ska leta.

Mesoteliom: statligt stöd

Överväga att ansöka om statlig eller federal ekonomiskt stöd för att hjälpa betala dina medicinska och uppehälle medan du är oförmögen att arbeta.

"Jag skulle titta på Social Security Disability Program som kan komma med Medicare täckning", säger Tanis Hernandez, MSW, en uppsökande samordnare för Centrum för asbestrelaterade sjukdomar i Libby, Mont.

Funktionshinder betalningar och Medicare täckning kan hjälpa till att betala för åtminstone några av dina utgifter, och ge uppehälle. Du kan ansöka om federala sociala avgifter funktionshindrade genom ditt lokala kontor, och om du är godkänd, kan du också kvalificera sig för Medicare. Medicaid är ett statligt ekonomiskt bistånd för vård och omsorg, och du kan se om du kvalificerar via din statliga Medicaid kontoret.

Mesoteliom: kliniska prövningar

Kliniska prövningar är ett annat sätt att få bästa möjliga behandling för mesoteliom, samtidigt hantera kostnaden för din cancervården, de är ofta gratis, och du har tillgång till de nyaste behandlingsalternativ i mesoteliom cancer vård.

"Det finns en hel del experimentella behandlingar alltid utvecklas för mesoteliom," säger Hernandez, så de banbrytande behandlingar kan vara ett bra alternativ.

Mesoteliom: prata med din socialsekreterare

När du väljer den anläggning där du vill ta emot behandling för mesoteliom - om ett sjukhus eller cancer center - betrakta de tillgängliga resurserna dit.

"Jag skulle leta efter en socialarbetare i denna anläggning eftersom de kommer att veta vilka resurser de är vana att hantera på en regelbunden basis," antyder Hernandez. Prata med kuratorn på sjukhuset eller cancer center som du besöker, och fråga henne om alternativ för att hjälpa betala för din vård och kostnader.

Sjukhus och cancer kan också ha ekonomiska stödprogram eller program finansiering för människor som upplever svårigheter att betala för sin behandling, säger Hernandez.

Mesoteliom: organisationer för att hjälpa dig

Det finns många organisationer som erbjuder hjälp med att betala för vård, som erbjuder gratis eller billig logi under behandlingen, säger Hernandez. Organisationer kan också erbjuda gratis eller rabatterade flygresor för personer som reser för cancerbehandling. Den europeiska Cancer Society är bara en grupp som kan leda dig att hjälpa. Hernandez föreslår också kontrollera med Asbest sjukdom medvetenhet organisation för att se om dess personal känner till något program för ekonomiskt stöd för mesoteliom patienter. En annan organisation att vända sig till för hjälp är det National Cancer Institute.

Kostnaden för mesoteliom behandling är enorm, med eller utan försäkring för att täcka en del av kostnaderna. Cancerbehandling kan pågå i åratal, och skytteltrafik fram och tillbaka till en långväga cancerbehandling center som specialiserat sig på mesoteliom kan rack upp enorma räkningar. Men med lite ansträngning kan du hitta sätt att hjälpa betala för din behandling.