Evb

Att hantera IBS på jobbet

Att handskas med colon irritabile på jobbet kan innebära klara utmaningar.

Arbeta samtidigt hantera symtomen på colon irritabile (IBS) kan vara knepigt. Till exempel kan sitta igenom möten, presentationer och telefonkonferenser i arbetet vara tortyr om du upplever magsmärtor. Och försöker koncentrera och få en hel del arbete kan vara tufft när man måste gå upp för att gå på toaletten varje timme eller mer. Men med lite hjälp, kan du hålla IBS från att störa ditt arbete.

Hur IBS symtom kan påverka ditt jobb
Inte bara kan IBS göra dig mindre produktiv på jobbet, kan det diktera vad jobb du kan göra - om du låter det. Tim Phelan, författare till boken Romance, Riches, och toaletter, tog examen från college och ut på en spännande karriär, fast besluten att lyckas. Men bara månader efter examen, i mitten av en viktig lunch och omgiven av människor han ville imponera, märkte han först ett symptom på IBS - en plötslig, intensiv lust att gå på toaletten. Därifrån höll det bara värre.

"Det gjorde mig byta karriärvägar," säger Phelan. "Det jobb som jag ville tyvärr krävs resor - tunnelbanor och tåg och flygplan och affärsmöten. Dessa saker hela utlöst symtom. Jag hade alternativ att stanna på det eller gå till andra företags jobb. "Istället valde han att flytta och börja väntar tabeller och utbildning för att bli en professionell triathlet.

Dessa jobb alternativ hyses hans IBS, men betala inte mycket väl. Så småningom tog han ett annat kontor jobb inom finansbranschen och blev befordrad. Men tillsammans med att främjandet kom långa möten, konferenssamtal, och frekventa resor. Phelan förlorade slutligen sitt jobb - delvis på grund av sin IBS. "Min ovilja att resa var definitivt en stor faktor i mig bli permitterad, "säger han.

IBS och arbete: navigering symtom
Det finns två viktiga steg för att hålla IBS från att förstöra din karriär. Först får din sjukdom under kontroll genom att göra livsstilsförändringar och hitta terapi och mediciner som kan hjälpa till att hålla dina IBS symtom i schack. Andra, meddela din arbetsledare om din sjukdom. Med så många som 15 procent av alla européer arbetar med IBS, är du verkligen inte ensam.

IBS är en giltig hälsotillstånd som kräver vissa boenden. Det kan vara svårt för dig att göra en del jobb, men det bör inte hindra dig från att utföra arbete som du tycker om. Prova dessa tips för att hantera dina IBS symtom på jobbet:

  • Skapa ett schema. Om du tränar din kropp med ett regelbundet schema av måltider, motion och raster badrum, kanske du kan minska dina resor till badrummet med undantag för de rutinmässiga tider. Försök att schemalägga möten och presentationer i god eller väl efter dina schemalagda raster.
  • Begränsa långa möten, presentationer och resor Om ditt jobb kräver detta ansvar -. Eller om de dyker upp - prata med din handledare om din IBS, och försöka komma fram till en alternativ lösning. Om du inte kan resa på grund av din IBS, försöka ordna konferenssamtal eller använda videokonferens teknik.
  • Minska stressen. Working kan nästan alltid orsakar viss stress, men minimera det så mycket du kan. Hålla ordning på jobbet så att du inte blir överväldigad eller överrumplas.
  • Hitta ett arbete kompis som kan hugga i när man måste kliva ur. Ibland kommer dina symptom handla upp och det kan inte vara något du kan göra åt det. Fråga en betrodd vän eller arbetskamrat att hjälpa dig när du behöver det och stå för dig ibland. Tänk bara på att återgälda tjänsten och göra din del av arbetet.
  • Förhindra symtom med medicinering. Om du lider av diarré eller gas, tala med din läkare om over-the-counter mediciner som kan förebygga symtom. Om du har ett stort möte på jobbet eller något som du bara inte kan missa, försöka ta en anti-diarré eller gas-upplösning medicin förväg. Om over-the-counter mediciner inte hjälper, kan din läkare överväga att receptbelagda läkemedel för att lugna symptom.
  • Förhindra triggers med diet. Om vissa livsmedel orsakar dina IBS symtom att blossa upp, se till att du undviker dem.

Om du vill ha en framgångsrik karriär och ett jobb du gillar, förlägenhet om din IBS - eller har IBS symtom - bör inte hindra dig. Var öppen med din handledare om din sjukdom och lära sig att minimera störningar i din dag. IBS kan påverka ditt liv på många sätt, men det behöver inte hindra dig från att ha det jobb som du vill ha.