Evb

Använda makeup för att täcka upp psoriasis

Förnuftig tillämpning av makeup är ett bra sätt att kamouflera psoriasis lesioner. Ta reda på varför "less is more" är strategin att gälla.

En lite smink kan räcka långt när det gäller att täcka det röda, upphöjda fläckar som signal psoriasis. Fråga bara Kim Kardashian, som förlitat sig på en begåvad makeup artist för att göra den ilskna utslag på benen och magen "försvinna" innan hon filmade en reklamfilm för Skechers Shape-ups under en ny episod av hennes E! dokusåpa.

Experter är överens om att smink kan hjälpa maskera en del av rodnad av psoriasis - men tricket är att använda en lätt beröring. "Ju mindre smink du kan komma undan med, desto bättre", säger Rachel Lockhart, makeup artist och ägare av Rachels Makeup Studio i Boston, säger Mass Lockhart att medan makeup kan hjälpa maskera en del av missfärgning i samband med din psoriasis, det kan inte täcka upp onormal konsistens. Det enda makeup gör att texturen är uppmärksamma det om du bär för mycket, förklarar Lockhart.

Det är också viktigt att aldrig använda smink på psoriasis lesioner som fortfarande är öppna. Samma sak gäller för nedskärningar som inte har läkt och huden som är råa eller irriterad. Och om du har pustulös eller erytrodermisk psoriasis, kanske du inte kan använda makeup på huden alls, eftersom dessa typer av psoriasis lesioner är benägna att irritation orsakad av kosmetika och andra hudvårdsprodukter.

Tala med din läkare om du har några frågor, eller om du upplever någon brännande, stickande eller klåda när man använder en ny makeup produkt.

Tips för en bättre makeup ansökan med psoriasis

Lockhart föreslår samråd med en professionell makeup artist, som kan hjälpa dig att lära sig tekniker för att kamouflera psoriasis lesioner. Dessa tips kommer att hjälpa:

  • Börja med att minska skalning. Kamouflera makeup fungerar bäst om psoriasis lesioner som har mindre skalning, så kalkas tekniker såsom ocklusion och återfuktning innan makeup kan hjälpa. Ocklusion innebär att man använder mjukgörande kräm på dina skador, täcker dem med plastfolie över natten, och duscha på morgonen för att tvätta bort vågen. Alternativt kan du återfukta lesioner genom att sitta i ett badkar fyllt med varmt vatten och bad olja för 10 till15 minuter, och sedan försiktigt exfolierande vågen med en handduk.
  • Välj vätske-baserade produkter. När du väljer en kamouflerande makeup, rekommenderar Lockhart undvika pulver-baserade stiftelser och concealers. "Du vill använda något som har en flytande yta Pulver tenderar att torka huden också, är mindre mer -.. Den skirare desto bättre", säger Lockhart.
  • Använd foundation först. "Oavsett vilken hudtyp, jag gör alltid foundation före concealer," säger Lockhart. Tillämpa din foundation först ger dig en mer naturlig resultat, och du kanske upptäcker att du inte ens behöver concealer, säger Lockhart.
  • Applicera concealer. Concealers liknar stiftelse makeup, men är oftast tjockare och mindre genomskinlig. De kan bidra till att täcka upp din psoriasis lesioner. Köp en concealer som matchar färgen på din hud. Dermablend, ett märke av döljande smink, finns i varuhus och på nätet.
  • Var försiktig när du använder färg correctors. Grön color0correcting makeup kan hjälpa tona ner rodnad i samband med psoriasis lesioner. Men Lockhart säger att det är oftast bättre att lämna färgkorrigering till proffs eftersom, om dessa produkter används felaktigt, kan du sluta se ut som du har gröna fläckar över hela huden.

För de gånger då du helst inte skulle behöva möta dagen med uppenbara psoriasis lesioner, kan kamouflera makeup hjälpa. Med lite övning kan du förbättra utseendet på eventuella skador och få en välförtjänt moral ett uppsving.