Evb

Alternativa terapier för reumatiska sjukdomar

Några alternativa terapier eller kompletterande behandlingar kan hjälpa till att lindra smärta och stelhet av reumatiska sjukdomar. Ta reda på vilka som kan bidra till att förbättra flexibiliteten eller stoppa sjukdomsförloppet.

Det finns ingen förneka att medicinering spelar en viktig roll i behandlingen av reumatiska sjukdomar som artrit. Men användningen av komplementära behandlingar - såsom akupunktur, meditation, varma och kalla behandlingar, och krämer - kan också ge tillfällig smärtlindring och förbättra rörligheten.

Kom ihåg att även om dessa alternativa behandlingar kan vara till hjälp, är det viktigt att rådgöra med din reumatolog innan du bestämmer dig för att gå den kompletterande eller alternativa rutten. Här är en genomgång av vad som kan hjälpa.

Krämer: Counter-irriterande, däribland mentol, kamfer och eukalyptusolja, faktiskt arbetar med att irritera nervändar i huden och distrahera hjärnan. Metylsalicylat, som är relaterad till aspirin, block kemikalier som bidrar till smärta. Capsaicin, en ingrediens som finns naturligt i chilipeppar, har visat sig lindra smärta för många människor.

Europeiska College of Rheumatology riktlinjer för artros säga att utvärtes smärtstillande medel såsom metylsalicylat eller capsaicin grädde kan vara effektiva i sig för att lindra ledvärk, eller de kan läggas på andra behandlingar.

Transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) och neuromuskulär elektrisk stimulering (NMES): Medan TENS enheter blockera smärtsignaler via små elektriska pulser, stimulerar NMES muskelvävnad för att stärka den. Båda kan vara effektivt för vissa, även om effekterna är måttliga, och vissa studier har visat liten eller ingen nytta.

Akupunktur: Tänkte att lindra muskelspänning, har akupunktur visat sig hjälpa smärta och fysisk dysfunktion i knä artros. Enligt Andrew Wong, MD, chef för reumatologi och programdirektör på UCLA Medical Center, "akupunktur och akupressur är effektiva för att hjälpa hantera smärtan av artros, men inte för inflammatorisk artrit som reumatoid artrit [förutom] som ett komplement."

"Akupunktur bara har just börjat ses över vetenskapligt", säger Calvin Brown, MD, professor i medicin i uppdelningen i reumatologi vid Northwestern University i Chicago. "Vissa studier har visat att låtsas [hyckla] akupunktur, där de sticker nålar i slumpmässiga ställen, verkar fungera, så det är svårt att skilja på om det är akupunktur eller en placebo effekt. "

Värme och kyla behandlingar: Forskning har visat att värme och kyla terapi kan lindra ledgångsreumatism smärta, antingen på egen hand eller i kombination med andra behandlingar. Så vad är bättre, is eller värme? "Sanningen är att vi inte vet att man är bättre än den andra," säger Dr Brown. "Det är ofta bara en inställning som helt enkelt ger en måttlig grad av komfort till en patient." Här är skillnaden:

  • Värme terapi ökar blodflödet, tolerans för smärta, och flexibilitet. Exempel är paraffin, mikrovågor, ultraljud, hydroterapi och fuktig värme.
  • Kylbehandling som bedövar nerverna kan minska inflammation och muskelkramper. Exempel är kallt förpackningar, is massage, blötläggning i kallt vatten, kyl sprayer och salvor.

Avkoppling terapi: Meditation, progressiv tensing sedan koppla av muskler, och andningsövningar kan slappna av muskler och lindra smärta. "Avslappningsterapi är bra och det är viktigt att inse att det inte bara är att behandla sjukdomen eller tillståndet viktigt, men det hjälper individer att klara av detta tillstånd," Brown säger. "Vi sällan bota dem, så avkoppling terapi kan vara en del av lära sig att hantera. "

Kiropraktik manipulation: Kiropraktisk behandling, särskilt i kombination med värme, har visats minska smärta i nedre ryggen för personer med artros. "Jag tror att kiropraktisk behandling har en plats i den totala artrit vård och förvaltning, [speciellt behandlingar som] överlappning med vad sjukgymnaster gör," säger Dr Wong. "Det tenderar att hjälpa fler muskuloskeletala smärttillstånd, och ryggraden relaterade tillstånd, men är inte så bra för inflammatorisk artrit. "

Wong varnar starkt mot kiropraktisk behandling för reumatoid artrit och ankyloserande spondylit, bland annat, där det kan finnas större risk för spinal skador.