Evb

Akupunktur för kronisk smärta

Funderar på att ge acupuncuture ett försök för kronisk smärtlindring? denna alternativ medicin teknik är effektiv, men du behöver hitta en erfaren läkare.

Det har funnits i mer än 2000 år, men det verkar finnas mer intresse för akupunktur än någonsin. Och vetenskapliga studier tycks backa upp de positiva effekterna av detta alternativ medicin på smärta.

Akupunktur innebär att placera mycket tunna nålar på strategiska ställen på kroppen. "Nålningen orsakar biokemiska förändringar i kroppen som minskar inflammation," säger Martha Lucas, PhD, LAC, en nationellt certifierad utövare av traditionell kinesisk medicin och en licensierad akupunktör i Denver, Colo "Det också stimulerar frisättningen av signalsubstanser och endorfiner, kroppens naturliga smärtstillande hormoner. Ärligt talat, jag kan inte tänka på en smärta situation som jag inte skulle försöka att lösa med hjälp av akupunktur. "

Akupunktur: forskningsresultat

Akupunktur har testat bra i ett antal studier. När Seattle forskare hade mer än 600 män och kvinnor med ländryggssmärta prova antingen sessioner akupunktur, simulerad akupunktur eller sjukgymnastik / smärtlindring. De fann att 60 procent av akupunktur / simulerad akupunktur gruppen rapporterade en betydande lättnad, jämfört med bara 39 procent av dem i sjukgymnastik / smärta ledningsgrupp.

Ryggont är inte den enda typ av kronisk smärta att akupunktur verkar vara till hjälp för. En ny studie undersökte effekterna av akupunktur på 50 patienter med axel tendinit. De behandlingar gavs en gång dagligen under 10 dagar. Efteråt sade 74 procent av personer i akupunktur gruppen fann lindring av sina smärtor.

I en annan studie på behandling av plantar fasciit, eller hälen smärta, var 53 män och kvinnor ges antingen akupunktur eller en "bluff" akupunktur behandling (nålen sattes i en icke-häl spot). Vid slutet av studien, rapporterade akupunkturgruppen lägre morgonen smärta och lägre nivåer av smärta under träning eller andra aktiviteter än sham-gruppen.

Vad du kan förvänta dig av akupunkturbehandling

Lucas säger att bästa sättet att hitta en kvalificerad läkare inom ditt område är att besöka webbplatsen för den nationella certifiering kommissionen för akupunktur och orientalisk medicin.

Vid ditt första besök till en akupunktör, bör terapeuten spendera lite tid att analysera dig och eventuella problem som du kan ha. Du bör räkna med att första besöket pågå en timme till en timme-och-en-halv. "På det första besöket, kommer utövaren att ta en fullständig anamnes och förklara hur akupunktur och kinesisk medicin arbete," säger Lucas. "Han eller hon kommer att göra en omfattande diagnos med hjälp av puls diagnos och kanske andra diagnostiska verktyg som tungan diagnos och ansiktsbehandling diagnos. Förhoppningsvis kommer utövaren att förklara sin teori om behandling och nålning till patienten."

Frekvensen av akupunktur behandlingar varierar beroende på svårighetsgraden av din kroniska smärta. Du kan börja med att gå två gånger i veckan, till exempel, och sedan gradvis avta till en gång i veckan och sedan mindre efter behov.

Akupunktur är vanligtvis inte smärtsamt, men det skapar en ovanlig stickande känsla vid första. De flesta människor rapporterar att vänja sig vid känslan efter en eller två behandlingar. "En patient ska aldrig känna kontinuerlig smärta under en akupunktur behandling," säger Lucas. "Generellt nålar förbli insatt i ca 30 minuter medan patienten vilar. Nålarna sedan tas ut. Flesta akupunktur behandlingar ges med patienten fullt påklädd."

Du kan räkna med att betala runt 75€ per session för akupunktur. Många sjukförsäkring leverantörer täcker nu de behandlingar, eller du kan betala för dem genom många arbetsgivare "flex" stödprogram för sjukvården kostar.

Medan det finns många nya sätt att hantera kronisk smärta, kan denna urgamla terapi föra lättnad du letar efter och utan behov av medicinering.