Evb

Att veta vad ADHD-behandling för vuxna som fungerar bäst: stimulantia som ADHD behandling för vuxna

Vissa läkare är ovilliga att förskriva vissa typer av mediciner för en rad olika skäl. Många läkare är ovilliga att förskriva stimulantia som den primära ADHD behandling för vuxna. Jag upptäckte nyligen att min postorder apotek inte längre var villig att fylla dessa recept. Jag har inga problem med något annat, bara den centralstimulerande drog som behandlar min ADHD. Den federala regeringen har stränga riktlinjer för dokumentation recept av stimulantia som används vid behandling av ADHD. Min läkare har att använda en speciell receptblankett som har alla typer av inbyggda säkerhetsfunktioner för att förhindra skrupelfria människor från att försöka smida recept.

Signifikanta skillnader i läkemedel som används vid ADHD behandling för vuxna

Jag insåg aldrig att det fanns sådana betydande skillnader i de olika läkemedel som används för att behandla ADHD - både för vuxna och barn. Många läkare hävdar att det inte är en stor skillnad mellan droger varumärke och deras generiskt motsvarande. Vissa patienter kan känna att detta är sant. Det har aldrig varit min erfarenhet när det kommer till den medicin jag tar för ADHD. För mig är den generiska versionen av Ritalin ungefär hälften så effektiv som namnet varumärke. Jag tar nu något som heter Concerta ®. Det är en gång om dagen form av Ritalin, och jag har haft bättre resultat med detta läkemedel än med något annat jag har tagit.

Jag förstår inte helt de kemiska skillnaderna i läkemedel som används för behandling av ADD eller ADHD. Vad jag vet, åtminstone av egen erfarenhet, är att droger fungerar annorlunda i kroppen, och min kropp kan inte bearbeta vissa typer av läkemedel. För många år sedan, samtidigt som den generiska Ritalin, upptäckte jag att läkemedlet inte fungerar effektivt på alla. Jag var i forskarskolan, och jag tog en mycket intensiv sommar klass som krävs för mig att göra stora mängder av forskning för att lära sig alla möjliga olika forskningsmetoder. Jag fick diagnosen ADD och ADHD några år tidigare, och jag fick äntligen lära sig att anpassa sig till det tillstånd, och att räkna ut trick som skulle hjälpa mig att använda min tid på bästa sätt.

Jag kontaktade min läkare assistent och vi diskuterade möjliga förändringar i droger. Den psykiater som var på samtal kom sedan in och två av dem kom överens om att jag skulle prova en annan drog. De föreskrivna dextroamfetamin, men min kropp inte metabolisera denna drog i något normalt sätt. Jag slutade ta det, men symptomen kvarstod. Ungefär en vecka senare återvände jag att se min läkare assistent. Jag var tvungen att åka till sjukhuset, men jag ville inte hamna i en psykiatrisk avdelning. Tyvärr, det var vad som hände.

En hård lektion

Ett blodprov visade att nivån av dextroamphetamine i mitt blod var långt över det normala, särskilt med tanke på att jag inte hade tagit drogen för över en vecka. Någon mekanism i min kropp var inte fungerar eftersom under normala omständigheter, metaboliserar kroppen drogen och den arbetar sig ut ur blodet inom ca 12 timmar. Jag tillbringade flera dagar på sjukhuset genomgår en detox. Jag togs bort alla mina mediciner - utom för blodtrycksmedicin, och på grund av effekten av dextroamphetamine på min kropp, jag behövde det mer än någonsin.

Jag kan inte någonsin ta den drogen igen

Jag kan inte någonsin ta den drogen igen. Jag har också lärt mig att ingen enskild terapi är nog i ADHD-behandling för vuxna. En kombination av kost, tidsplanering, medicinering och ett välorganiserat schema hjälpa mig klara av sjukdomen.