Evb

Christian depression citat: hur psalmer kan hjälpa dig att övervinna blues

En viktig metod som har hjälpt mig att avvärja blues är min dagliga vana att läsa Psaltaren. I själva verket håller jag en dagbok bredvid min säng där jag har skrivit viktiga verser som hjälper mig att börja min dag med en positiv attityd. Av alla depression citat jag har läst och använt genom åren, har dessa varit några av de mest effektiva i mitt liv. Det är lätt för mig att förstå varför, eftersom kung David, författaren av majoriteten av Psaltaren, ofta kämpade med förtvivlan. I Psaltaren är jag vittne till kung Davids kamp - och hans triumf.

Psalm 100 börjar med att säga,
"Jubla till Herren, hela jorden.
Tillbe Herren med glädje;
komma inför honom med glada sånger. "

Denna psalm har varit avgörande för att hjälpa mig att övervinna känslor av depression, eftersom det riktar "hela jorden" för att prisa Gud, inte bara människor som har en lätt tid i livet. Psalmisten förklarar vikten av detta direktiv en vers senare, när han skriver att man kan "in i hans portar med tacksägelse och hans gårdar med lov..."

Det fina med denna vers är att om jag känner mig deprimerad

Det fina med denna vers är att om jag känner dig deprimerad, kan jag göra valet att sjunga lovsång och tackar Herren för alla bra saker i mitt liv. Naturligtvis, under en tid av depression, är det svårt att tänka på bra saker. Det är just därför som denna psalm har så många bra citat att slåss depression. När jag mår dåligt, och jag börjar tacka Gud för saker som det regn som vattnade min trädgård, säkerheten för min familj och husdjur, och gåvan av skydd över mitt huvud, de svårigheter som jag möter i mitt liv börjar avta. Denna tacksägelse hjälper mig att "komma in i hans portar," som jag tänker på som Guds glädje och frid.

Kung David hade många fiender som ville störta hans rike och ta hans liv. I Psalm 62, skriver han om hur hans fiender är två ansikten och försöker förgöra honom. Sen skriver han,

"Ja, min själ, finner vila i Gud;
mitt hopp kommer från Honom.
Sannerligen Han är min klippa och min frälsning;
Han är min borg, jag kommer inte att skakas. "

Dessa verser påminner mig om att mitt hopp inte kommer i form av ett piller, andra människors åsikter, eller mina livsvillkor. Denna psalm är en av mina favoriter för att läsa högt, som orden "jag inte kommer att skakas," verkligen respons hos mig.

Den berömda kungen fortsätter med att säga att folk ska "lita på honom hela tiden," och "utgjuta era hjärtan till Honom." Ordet "alla" är återigen ingår, vilket innebär att jag alltid ska lita på, inte tvivel och förtvivlan. Och alla som någonsin upplevt depression vet hur svårt det ofta är att prata med andra om problem, av rädsla för skvaller eller dom. Det är lugnande för mig att när jag har ett problem som jag helt enkelt inte kan tala om - eller alla andra har tröttnat på att höra om - jag kan "utgjuta mitt hjärta" om att problemet till Gud och lämna det i hans händer.

Dessa Psaltaren är bara början när det gäller att hitta depression citat som hjälper till att avvärja förtvivlan. Många andra psalmer liknande har uppmuntrande råd, liksom resten av den bibliska kanon. Min vana att läsa dessa ord har inbäddad dem i mitt hjärta, att hålla mörkret borta.