Evb

Stödja en närstående med skelettcancer

Med ben cancer är skrämmande, och att vara en vårdare för en person med skelettcancer är svårt. Lär dig hur du kan hjälpa till att stödja din älskade.

Cancer är en skrämmande diagnos, och skelettcancer kan vara ännu mer så. Det beror på att de flesta personer som diagnostiserats med primär ben cancer, såsom osteosarkom eller Ewings sarkom, är barn eller tonåringar. Dessa unga människor tvingas står inför möjligheten av död och missbildningar vid en tidig ålder. Och deras föräldrar måste hitta ett sätt att försörja sina barn och samtidigt hantera sina egna rädslor.

Med primär skelettcancer, inte bara patienten komma till rätta med tanken att de har cancer, men de måste inse att de kan förlora en lem, säger Joyce Grader, PhD, en licensierad kliniska socialarbetare som råder vårdgivare vid University of Pittsburgh Medical Center. "Sammantaget, det kommer att bli en hög nivå av stress eftersom det påverkar hela familjen," säger väghyvel.

Bone cancer: hantera diagnosen
Lära att du har skelettcancer kan utlösa ett brett spektrum av känslomässiga reaktioner. Din kärlek man kan känna:

 • Ilska över det orättvisa i att få cancer.
 • Sorg och depression om de utmaningar som ligger framför oss.
 • Rädsla och ångest över potentiell död, smärtsamma medicinska procedurer, och en eventuell förlust av en lem.
 • Skuld över det trauma de sätter sin familj och nära och kära genom.

Det viktigaste du kan göra som vårdare av någon bara diagnosen skelettcancer är att låta din älskade veta att de inte är ensamma.

"Den familjemedlem som är närmast måste vara där för dem och hjälpa dem i praktiska sätt," Grader säger. "I känslomässiga sätt, kan de... berätta för dem," Jag är här för dig, och jag ska hjälpa dig. Vi är ett team. '"

Bone cancer diagnos: prata med din älskade
Om patienten är ett barn, kommer föräldern måste bestämma hur man ska förklara deras tillstånd. Hur du gör det beror på barnets ålder:

 • Åldrarna 2 till 7: ". Dåliga celler" Barn i denna ålder har svårt att greppa komplexa medicin, så det kan vara bäst att beskriva sin skelettcancer som en kamp mellan "goda celler" och Du måste också förklara att cancern inte beror på något de har gjort fel, eftersom barn i denna ålder ofta länka sjukdom till specifika åtgärder de har vidtagit som är "dåliga."
 • Åldrarna 7 till 12: Dessa barn är mer mogen, så att du kan dela mer information om deras skelettcancer. Men, kan du försöka att beskriva cancer med hjälp av situationer ditt barn bättre skulle förstå. Till exempel cancerceller är "mobbare" som driver runt normala celler som försöker få sitt jobb gjort. Bone cancerbehandling gör sig av mobbarna så de vanliga celler kan fungera utan störningar.
 • 12 år och äldre: Tonåringar kan förstå orsakerna bakom deras skelettcancer och åtföljande symtom. Du kan ge en mer detaljerad förklaring av hur cancer orsakas av celler som börjar växa onormalt och störa hur kroppen fungerar.

Bone cancer: hantera smärta
Du kan hjälpa din älskade en deal med smärta från skelettcancer genom att minnas några viktiga punkter, bland annat:

 • Smärta kan styras: Bone cancersmärta kan nästan alltid styras. Uppmana din älskade att prata om sin smärta, så att de kan få hjälp för det. Om din cancer läkare inte kan kontrollera smärtan, se en smärta specialist.
 • Förebygga smärta innan det börjar: Det är bättre att förebygga smärta innan den startar. Om du väntar tills du gör illa innan du tar smärtstillande, kan du behöva ta en mycket större dos och det kan ta längre tid för att få lindring. Ta dina tabletter vid de föreskrivna tider.
 • Snacka om smärta: Barn är ofta ovilliga att prata om smärta. Var noga med att be dem ofta om de skadar, använder ord som de kan relatera till, som "boo-boo" eller "ouch." Kontrollera med din läkare om hur man kan titta efter andra tecken på att barnet kan behöva smärtstillande. Också vara uppmärksamma på förändringar i beteende, till exempel leta efter en utvecklande halta om de har en tumör ben ben.

Bone cancer: hantera förändringar i utseendet
Utseende kan ändras drastiskt till följd av ben cancerbehandling. Din älskade kan ha haft att genomgå en amputation, eller kanske har förlorat brosk i näsan eller någon annan framträdande plats. Dessutom kan håravfall från kemoterapi vara extremt traumatiskt. Här är några tips för att hjälpa din älskade man klara av sådana förändringar.

 • Amputation eller ärr: Prata med läkare om protetiska alternativ före operation. Coach din älskade på vad de kan säga om folk ställa frågor om protesen eller ett ärr. Om patienten är ett barn, hjälpa barnet förklara för andra barn att de inte kan "fånga" cancer.
 • Håravfall: Ta din älskade en peruk handla före behandling så hårfärg och konsistens kan matchas. Halsdukar eller turbaner också kan bäras i stället för peruker. Oavsett vilken din älskade man väljer, se till att val görs före håravfall. Ett annat sätt att göra att förlora sitt hår mindre traumatiskt är att uppmuntra din älskade att klippa sitt hår kort före att genomgå behandling. Det kan lindra chocken av håravfall eftersom det blir mindre hår att falla ut.

Det viktigaste du kan göra som vårdare av en nära anhörig med skelettcancer är att finnas där för dem när de behöver dig. Lyssna när de vill prata, uppmuntra dem när de känner sig nere, och hjälpa dem, både fysiskt och känslomässigt, i de dagliga utmaningar som de ställs inför.

Din roll som vårdgivare är inte lätt. Om du upptäcker att du har problem med att hantera din älskades cancer, se till att du får den hjälp du behöver. Det finns stödgrupper för vårdgivare. Fråga din älskade en läkare att rekommendera en stödgrupp eller ens en psykolog för dig att se. Dessutom, var inte rädd att be om hjälp. Din familj och älskade är där för att stödja dig, liksom.