Evb

Skydda ditt husdjur från utomhus skadedjur

Ta ditt husdjur tillsammans på familjens camping eller vandring? En kort resa till veterinären kan garantera en resa utan bekymmer om sällskapsdjur hälsa - och full av stora utomhus äventyr för dig och din hund.

Om du funderar på att slå i leden med ditt husdjur, sätta ett besök till din veterinär kontor på din att göra-lista. En kort konsultation kan hjälpa dig att prioritera de förebyggande åtgärder som behövs för att skydda ditt husdjurs hälsa och garantera en bekymmersfri äventyr.

Eftersom innan tar ditt husdjur i naturen, men du vill vidta åtgärder för att skydda mot:

  • Loppor. Chansen är ditt husdjur redan använder månatlig loppa förebyggande. Om inte, börja direkt.
  • Fästingar. "Fästingar är den överlägset största oro", säger Daniel O. Morris, DVM, chef för sektionen för dermatologi och allergi i departementet kliniska studier på School of Veterinary Medicine vid University of Pennsylvania i Philadelphia, Pa Detta beror på att fästingar kan ge ett antal sjukdomar till husdjur och sällskapsdjur ägare.
  • Skabb. Denna intensiva, kliande utslag orsakas av kvalster, som ofta bärs av rävar i naturen.

"Skogsområden och områden äng är både bra ställen för fästingar och skabb. Loppor är verkligen något mer av en urban problem, "säger Dr Morris.

Du bör kontrollera produktbeskrivningen på din loppa förebyggande för att ta reda på om det förhindrar också fästingar eller skabb. Men, har du svårt att hitta en produkt som förhindrar alla tre på samma gång, vilket är anledningen till en resa till veterinären är i ordning, säger Morris.

Vad som väntar under en pre-trip veterinärbesök

Här är några av de frågor som du kan förvänta dig att diskutera med din veterinär:

  • Förebyggande produkter. Din veterinär kommer att rekommendera rätt produkt för att förebygga fästingar och skabb, med hänsyn till ditt husdjur aktivitetsnivå och där du planerar att resa. Om ditt husdjur är sannolikt att simma på resan, ta reda på om du behöver installera om produkten och, om så är fallet, vilken dos som är lämplig.
  • Tidig tillämpning. Flesta produkter tillämpas på en fläck mellan skulderbladen och sprids därifrån, ta ett par dagar för att jobba, så det är en bra idé att använda dem väl innan du packar bilen och ut på vägarna.
  • Övergripande sällskapsdjur hälsa. Husdjur, liksom människor, inte kan hoppa direkt från en stillasittande livsstil att köra ett maraton. Fråga din veterinär om ditt husdjur är upp till den nivå av aktivitet du har planerat - eller om du ska skapa ett träningsschema i förväg.
  • Mediciner. Glöm inte att ta några piller ditt husdjur tar dagligen. "Det finns en hel del hundar med diabetes ute - packa sina mediciner är lika viktigt som att packa vår egen", säger Morris.
  • Solskydd. Flesta hundars päls är tillräckligt för att skydda mot solens strålar, men hundar med kala fläckar eller de-pigmenterade näsor bör använda solkräm. Och du vet att din hund bäst - en hund som lounger magen upp i en solig äng för länge kunde få lite av en brännskada där också.
  • Hjärtmaskförebyggande. Morris konstaterar att hjärtmaskförebyggande rekommenderas året runt nästan överallt i Europa. Men om du inte har gett din hund en hjärtmask förebyggande regelbundet och kommer till en plats där myggorna är sannolikt att hittas, prata med din veterinär om vad de ska göra.

Så att leta efter loppor och fästingar

Förebyggande åtgärder är alltid det bästa sättet, men du bör ta dig tid att göra en visuell inspektion av ditt husdjur när du vandra eller camping.

"En sak som jag tror de flesta människor inte vet eller förstår är att även med dessa tillförlitliga produkter, kan du fortfarande hitta fästingar fästes på huden. Det tar dem ett tag att dö och falla av. Det viktiga är att de inte uppsluka på blod och det finns ingen överföring av smittsamma organismer från fästingen till hunden, "förklarar Morris.

Ta bort fästingar från hundar är ungefär samma som att ta bort dem från människor: Gå långsamt. Morris råder "försiktigt dra att gradvis dra huvudet ur huden och inte lämnar munnen delar. Om du drar med försiktigt dra i några sekunder till en minut, kommer de flesta fästingar inte att kunna hålla på. "

Betonar dock Morris att en okulärbesiktning och individuellt avlägsna loppor eller fästingar inte kommer att vara lika effektiva för att skydda ditt husdjur som att använda rätt, veterinär-rekommenderade förebyggande produkt.

Om du följer din veterinär anvisningar för förebyggande, bör ditt husdjur på ett säkert sätt kunna köra eller simma fritt.