Evb

Managing långvarig depression

Depression är oftast inte en engångsföreteelse upplevelse, för många människor, stora depression avkastning. Lär dig hantera depression under en lång kurs.

Egentlig depression är inte en statisk sjukdom. "Som med alla kroniskt tillstånd, är du sannolikt att uppleva tider när du känner dig bättre och tider när du mår sämre," säger Sudeepta Varma, MD, en psykiater i privat praktik i New York.

Vissa människor kan ha en isolerad erfarenhet av depression, men det är vanligare att episoder av depression återkommer. "När du har en episod, har du en 50-procentig sannolikhet för att ha en annan," Dr Varma säger, "och risken för återfall ökar med varje avsnitt du har."

Förstå mer om depression och konsekvent följa din depression behandling plan kan hjälpa dig att hantera depression under en lång period.

Varför depression avkastning

Symtom på långvarig depression kan komma och gå av olika skäl. En stressande händelse, såsom förlust av ett jobb eller en nära anhörig, kan utlösa depression. Människor också kan påverkas av stora förändringar i sina liv, som att flytta till en ny stad eller har barn flyttar hemifrån.

Fysiska förändringar såsom åldrande, viktökning eller viktminskning, eller diagnos av en sjukdom som cancer kan också orsaka människor att bli deprimerad. Personer med depression vänder sig ofta till droger och alkohol för lättnad, men dessa ämnen kan orsaka depression att förvärras. Även människor reagerar olika på antidepressiva, och en medicin som inte uppfyller dagens behov kan orsaka förändringar i människor med depression.

Hur man hanterar långvarig depression

Att hantera depression och hålla symtomen från att återvända, bör patienter och deras läkare att utveckla en långsiktig plan depression behandling.

Här finns åtgärder som ska ingå i planen:

  • Ta dina mediciner som ordinerats. I början kan du inte se någon effekt från dina mediciner. Det beror på att det kan ta upp till sex veckor för vissa antidepressiva läkemedel för att bli effektiva. "Många människor slutar sina mediciner i förtid eftersom de inte ser dem som arbetar eller att de upplever biverkningar," Varma säger. "Du kan inte förvänta sig förändringar över en natt. Du måste ge de mediciner tillräcklig tid att arbeta. "
  • Var ärlig med din läkare. "Massor av gånger patienter berättar inte en läkare som de slutade sina mediciner eftersom de upplevde biverkningar", säger Varma. "Om de skulle vara ärliga, kan deras läkare hjälpa dem att hitta en medicin som fungerar bättre för dem. Det är mycket möjligt en person kan ha en reaktion på ett läkemedel, men inte nödvändigtvis en annan. "Det finns många depression mediciner tillgängliga.
  • Lär dig att hantera stress. Det är omöjligt att undvika stress helt och hållet, men du kan lära dig att hantera det. Några tekniker för att hantera stress inkluderar djup andning, meditation och yoga. "Yoga är verkligen underbart för att minska hjärtfrekvens och blodtryck, och det kan lindra depression och ångest," Varma säger. Du kan också minska stressen genom att lära att inte flaskan upp dina känslor, och be din familj och vänner om hjälp när du känner dig överväldigad.
  • Håll dig borta från alkohol och droger. Dessa ämnen kan interagera med antidepressiva läkemedel. Dessutom är alkoholen i sig en depressiv, vilket betyder att den kan leda till att du känner dig deprimerad efter att du dricker, så lättnad du känner från det kortlivade.
  • Gå med i en stödgrupp. Ibland är det bästa du kan göra prata med människor som har gått igenom vad du går igenom. En bra fördjupning stöd grupp kan bidra till att ge behövs uppmuntran och råd.
  • Använd en dagbok. Håll koll på alla fysiska och känslomässiga förändringar som du märker och tala med din läkare eller terapeut om dem. Om din depression blir värre eller om du har självmordstankar, vänta inte att söka medicinsk hjälp.
  • Få terapi. Antidepressiv medicin kan hjälpa dig att hantera depression, men droger inte behandla orsaken till din depression. Psykoterapi eller samtalsterapi kan hjälpa utforska underliggande problem, hjälpa dig att identifiera dysfunktionella tankar och ersätta dem med positiva, och lära sig olika sätt att hantera stress och andra frågor. "Om du inte är nöjd med din läkare - om du och din läkare är inte en bra passform - var inte rädd för att hitta någon annan," Varma säger.
  • Sov gott. Kroniska Insomniacs har en ökad risk för depression. I själva verket är sömnlöshet ofta ett förebud om depression. Se till att få minst åtta timmars sömn varje natt. Om du har problem med att sova, prata med din läkare om förändringar du kan göra för att säkerställa att du får den vila du behöver.
  • Delta i aktiviteter som du tycker om. "Schemaläggning kul är lika viktigt som schemaläggning arbete när du är deprimerad," Varma säger. "Man måste vara proaktiv och tidsplan i roligt precis som du skulle ett läkarbesök." Du behöver inte spendera pengar för att ha kul - en promenad i parken eller en annan fri alternativ är ett bra val. Vad är viktigt för din mentala hälsa är att spendera lite tid att njuta av livet varje dag.