Evb

Livsmedel som bekämpar adhd - relaterad depression

Tycker du själv kämpar både ADHD och depression? lägga rätt näringsämnen till din diet kan hjälpa dig att bättre hantera.

ADHD och depression går ofta hand i hand - studier visar att ungefär 70 procent av dem som lever med ADHD genomgå depression behandling vid något tillfälle. "En av anledningarna ADHD och depression är kopplade," förklarar Jeffrey Rossman, PhD, direktör av livet ledningen på Canyon Ranch i Lenox, Massachusetts, "är att vuxna med ADHD ofta upplever frustration i fullföljandet av sina mål. Denna svårt att följa kan leda till låg självkänsla och en känsla av missmod och frustration, vilket kan underblåsa depression. "

Medan en psykolog är ofta den första linjens behandling, kan några enkla näringsmässiga strategier och livsstilsförändringar lindra också den känslomässiga smärtan.

ADHD och depression: hur kost kan hjälpa

Studier visar att vissa livsmedel, såsom de höga på B-vitaminer och omega-3 fettsyror - hittades i kallvatten fisk, valnötter och rapsolja - kan hjälpa till med depression. De har också visat sig hjälpa till med uppmärksamhet och minne.

"Om någon redan intar en tillräcklig mängd av omega-3 och B-vitaminer, är de inte nödvändigtvis kommer att dra nytta av att ta mer," Rossman säger. Men, tillägger han, "Verkligheten är att de flesta européer har brist på omega-3 om de äter mycket fet fisk. Den europeiska dieten har förändrats under de senaste decennierna - det finns bara en mycket mindre naturligt i vår kost och så att folk kan tycka att ta B-vitaminer och äta fisk eller ta fiskoljekapslar kan vara till hjälp i kampen mot depression ".

Katherine Tallmadge, RD, LD, i Washington, DC, författare Diet Enkel och en nationell talesman för den europeiska Dietetic Association, säger omega-3 inte fungerar för alla, och ingen vet varför, men för vissa människor att de kan vara "ganska mirakulöst."

Några av de bästa källorna till omega-3 är:

 • Lax, sardiner, makrill, sill och ansjovis
 • Linfrö
 • Valnötter
 • Canolaolja

Det rekommenderas att människor äter ca 12 gram fet fisk per vecka, säger Tallmadge. Det motsvarar två portioner per vecka. Du kan få fiskolja i kapselform, om du inte kan hitta fet fisk färsk eller fryst i din livsmedelsbutik eller fiskmarknad.

Bra källor till B-vitaminer är:

 • Animaliska produkter (kött, fågel)
 • Sparris, avokado, broccoli, spenat, bananer och potatis
 • Torkade aprikoser, dadlar och fikon
 • Ägg
 • Mejeriprodukter (mjölk, ägg, ost och yoghurt)
 • Mandlar, valnötter, och solrosfrön
 • Skaldjur inklusive musslor, ostron, musslor och krabba
 • Vetegroddar och fullkorn spannmål

Människor som är vegetarianer måste vara noga med att få tillräckligt med vitamin B12. "De kan behöva kosttillskott eftersom det är verkligen svårt att få B12 utan att äta animaliska proteinkällor," Rossman säger.

ADHD och depression: En sund inställning

Andra tillägg, såsom johannesört, har visat sig hjälpa människor med depression. "Jag är inte bekant med johannesört för Attention Deficit Hyperactivity Disorder," Rossman säger. "Men det har visat sig i studier att fungera lika bra som antidepressiva för mild till måttlig depression."

Sammantaget är den typ av kost som verkar vara mest användbart för humör förbättring Medelhavsdieten, påpekar Rossman ut. Detta är en kost rik på frukt och grönsaker, med kontrollerade mängder av fettsnåla mejeriprodukter, protein och fullkorn och lågt i förädlade livsmedel som innehåller vitt mjöl, socker och transfetter - olivolja är fettet av valet.

Personer med ADHD och depression också kan dra nytta av daglig motion, säger Tallmadge. "En av de saker som vi vet att det är avgörande för hjärnans funktion är övning eftersom det ökar blodflödet och minskar blodets koagulering. "

Om du upplever förlamande depression, om du inte har möjlighet att engagera sig i arbetet eller träffa familjeansvar, om du är självmordsbenägen eller har några tankar på att avsluta ditt liv, bör du söka hjälp av en psykolog direkt, Rossman säger. "Medicinering har visat sig vara mest effektiva för personer med klinisk depression."

Men om du har mild till måttlig nivåer av depression, bör du se en viss förbättring i ditt humör och uppmärksamhet genom att få adekvat omega-3 och B-vitaminer i din kost och motionera 30 minuter minst tre gånger i veckan.

Goda råd som kommer att öka din allmänna hälsa också.