Evb

Leva med kronisk höftproblem

Du kan hantera din kronisk hip smärta med vila, is och värme, medicinering och motion. Även kronisk höftproblem kan skötas hemma, det är fortfarande en bra idé att besöka en läkare först.

Läkare uppmanar ofta människor som lever med kronisk höftproblem att försöka behandla sin smärta hemma. I många fall kan vila, smärtlindring, och motion hjälpa till att återställa din rörlighet och lindra kronisk höftproblem.

Det viktigaste är att inte låta kronisk höftproblem till kedjan dig till din soffa eller fåtölj, säger Steven Morgan, MD, en ortoped på Denver Health Medical Center i Denver, och en talesman för European Academy of ortopediska kirurger. Vila när du behöver, men försöker alltid att fortsätta arbeta höftleden för ökad styrka och flexibilitet.

"Du måste försöka upprätthålla en aktiv livsstil med aktiviteter som inte förvärra din höft smärta," Dr Morgan säger. "Vi vill inte bli stillasittande, om vi kan hjälpa det. Att inte göra något för att hjälpa din smärta."

Kronisk höftproblem: RICE-metoden

Ris kan vara en god sida skålen, men det är också en form av smärtlindring. Den mest grundläggande svaret på kronisk hip smärta kan hittas i förkortningen RIS:

  • Rest. Princip inte deltar i aktiviteter som förvärrar din kroniska höftproblem. Om du kör ont höften, skära ner ditt avstånd eller byta till promenader. Prova icke-effekt aktiviteter som att simma om kraften i rörelsen orsakar hip-stam. Avlasta höften, men försök att inte bli helt inaktiv.
  • Iskall kan hjälpa kronisk hip smärta på två sätt:. Bedövande smärta och komprimering blodkärl, vilket minskar inflammation. Läkarna brukar rekommendera applicera och ta bort is varje 20 minuter. Tänk på att isen kan göra dig hård, så undvika det innan stretching och träning.
  • Compression. Lätt tryck kan bidra till att minska smärta och svullnad runt en höftled, används oftare för knäskador. Tillämpa ett tryckförband, till knäet till exempel, har visat sig hjälpa till att snabba återhämtning.
  • Elevation. Hålla platsen av smärta, liksom knäet, förhöjda ovanför ditt hjärta kan hjälpa till att hålla blodet från sammanslagning i det inflammerade området. Använd kuddar under dina skinkor och knän för att höja din höft.

Fördelarna med meditation

Kronisk höftproblem: andra smärtlindring tekniker

En mängd andra tekniker kan också ge kronisk lindring hip smärta. Dessa inkluderar:

  • Värme. Tillämpning av värme kan vara en bra källa till lättnad för kronisk höftproblem. Du bör endast använda värme om det inte finns någon inflammation eller svullnad. Blötlägg höften i ett varmt bad eller bubbelbadkar för 15 till 20 minuter eller använda en värme pack direkt till leden.
  • Medicinering. Over-the-counter läkemedel finns tillgängliga för att hjälpa dig att hantera kronisk höft smärta och svullnad. Dessa inkluderar paracetamol och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen.
  • Avkoppling terapi. Avslappningsterapi som meditation, yoga och hypnos har visat sig vara mycket fördelaktigt i hanteringen av kronisk smärta. Genom att fokusera på en trevlig bild eller på förnimmelser som andning eller hjärtslag, är patienten att bättre kunna hantera sin smärta.

Kronisk höftproblem: förvaltning med motion


Kommer försäkring täcker din smärta behandling?

Det bästa sättet att handskas med kronisk hip smärta är att förhindra det, och motion är en av de bästa förebyggande metoderna runt. Morgan säger stärka musklerna runt höften kan bidra till att minska smärta. Han fortsätter, "Stretching vävnaden runt höftleden också kan vara till hjälp." Dina höfter kommer att få mindre stress från din kroppsvikt om andra delar, inklusive quadriceps, gluteals, hamstrings, och magmusklerna, är starkare.

Simning och vattengympa är två fantastiskt sätt att utöva och sträcka höften eftersom de släpper minimal stress och påverkan på leden, säger Morgan. Yoga är också ett bra sätt att stretcha och stärka höftmuskulaturen.

Cykling är ett bra, icke-effekt sätt att stärka din höft muskler, säger Joe Dobson, en ivrig cyklist och ägare av Bike Peddler i Salem, Ore "Botemedlet är [att] cykla. Jag har lite av artrit i en av mina höfter och det finns ingen tvekan om det hjälper, "Dobson säger. "Det kommer att vara lite öm när jag går, men när jag är på cykeln, går [smärtan] bort. Det har verkligen hjälpt."