Evb

Hur vårdgivare kan få information om artros

En vårdgivare för någon med artros kan få tillförlitlig information samt nyheter om nya artros behandlingar och forskning.

Att vara en bra vårdgivare för någon med artros, du behöver kunskapens makt. Att ha rätt information på din sida kommer att hjälpa dig att ställa de rätta frågorna för din älskades läkare och att veta om din älskade är att få bästa möjliga artros behandling och vård. Äldre personer är mindre benägna att säga ifrån när symtomen försämras eller när de har frågor om deras tillstånd. De kan känna sig tveksamma till att ifrågasätta en läkare, kanske inte vill delta i deras sjukvård, eller de kanske inte ens inser att de kan få information från andra källor.

Caregiving för någon med artros är dramatiskt annorlunda i dag än den var för 30 år sedan, när artrosbehandling alternativ var mycket mer begränsad. Idag är artros forskarna hitta bättre sätt att förebygga, diagnostisera och behandla sjukdomen. Och att veta om dessa nya artros behandlingar kan hjälpa dig att bli en bättre vårdgivare.

Artros omvårdnad: att få informerat
Den första personen att börja med i din artros utbildning är din älskade en läkare. Skriv ner en lista med frågor att ställa när du besöker. Du kan börja med följande frågor:

  • Vilka är de behandlingsalternativ för artros?
  • Vilken roll spelar motion och kost spelar i min älskades artros behandling?
  • Var kan jag få mer information eller ställa frågor när jag har dem?
Ofta läkare kommer att ha skriftlig information du kan ta hem.

Du kan också prata med andra hälso-och sjukvårdspersonal, inklusive sjuksköterskor som är utbildade i patientens utbildning och rådgivning, en dietist, om att förlora vikt för artros, en sjukgymnast, om specifika träningsprogram som kan hjälpa din älskade, och en apotekare, om läkemedel används vid artros behandling.

Artros omvårdnad: andra informationskällor
Medan din bokhandel och bibliotek kommer att få information om artros, som kommer organisationer som AARP eller Arthritis Foundation, din mest lätt-tillgängliga informationskälla blir Internet.

Ta inte allt du läser för givet, eftersom vissa artros webbplatser är bättre än andra. Först, läs "Om oss" eller "Om den här webbplatsen" för att avgöra vem som utvecklat den sidan du tittar på och vad webbplatsens policy finns. Var försiktig om webbplatsen försöker sälja något, till exempel en behandling som ger sensationella resultat. Du kan ha mer förtroende för webbplatser där adressen slutar med:

  • . Gov (dessa sponsras av den federala regeringen).
  • . Org (dessa är ideella organisationer).
  • . Edu (dessa är sjukhus och universitet).

Dessutom webbplatser som certifierats av Hälsan på nätet stiftelsen (HON) är en ideell, icke-statlig organisation som granskar hälsoinformation på nätet, ett tecken på att den information som du läser är seriösa.

En studie i British Medical Journal visade att den genomsnittliga hälsan konsumenten kunde hitta specifik information om hälsa på mindre än fem minuter, men brydde sig inte om att läsa alla "om oss" sektioner eller redovisningsförklaringarna att utvärdera tillförlitligheten av de webbplatser som de använt. Var noga med att ta tid att forska de webbplatser du tittar på - det kommer att hjälpa dig att känna dig mer säker på att dela informationen med din älskade.

Artros omvårdnad: ny forskning
National Institute of Arthritis och muskuloskeletala och hudsjukdom, en del av National Institutes of Health, spelar en ledande roll i artros forskning. Forskare där undersöker nya sätt att diagnostisera artros och sätt att förhindra eller stoppa loppet av artros. Här är några områden av artros behandlingar som studeras:

Övning. Forskare har upptäckt att styrkan i lårmusklerna är viktigt i knä artros, och att hålla sig med en övning rutin kan bidra till att upprätthålla gemensamma funktion längre. Få din älskade i ett träningsprogram för att minska smärtan och öka ledfunktion.

Nya mediciner. Forskare arbetar med att hitta smärtstillande som orsakar färre biverkningar. De studerar artros behandlingar som kommer att förebygga, bromsa eller vända broskskador. Hyaluronsyra är en naturlig komponent i brosk och ledvätska, det har godkänts av Food and Drug Administration för artros behandling.

Kosttillskott. glukosamin och kondroitinsulfat är näringsämnen som finns i vissa livsmedel som kan hjälpa bildar normal brosk. Flera interventioner studier har granskats av Cochrane Collaboration, en internationell ideell grupp som granskar den vetenskapliga litteraturen och ger oberoende bevis för att bistå i vården beslutsfattande, och hittade lite eller inga bevis för att dessa medel förbättrades symtom på artros, men att de var extremt säker om patienterna ville fortsätta dem. Å andra sidan, rapporterade en ny studie av forskare i Frankrike bara lyckas bromsa sjukdomen med långvarig användning av receptbelagda styrka kondroitin och drog slutsatsen att behandlingen är värt att fråga din läkare om om du har artros. Rollerna för vitaminerna D och C studeras också.

Akupunktur. Forskare försöker ta reda på om detta förfarande, vilket innebär att placera små nålar in i huden på specifika punkter på kroppen, kan stimulera naturliga smärtstillande medel i kroppen. Mycket få rigorösa utvärderingar av akupunktur har utförts, men bland de få högkvalitativa studier som gjorts, små skillnader i smärtlindring mellan de patienter som fick akupunktur och de som får en bluff eller placebo förfarande visades.

En del av att vara den bästa vårdgivare för någon med artros innebär att lära sig om sjukdomen och hålla dig uppdaterad om de senaste artros forskningen. Kunskap är makt, bo så informerade att vara den bästa möjliga förespråkare för din älskade sin hälsa.