Evb

Frukost och viktkontroll

Tänk att hoppa över frukosten hjälper dig att nå din vikt mål? tänk igen: studier visar att det är ett beteende nästan garanterat att få motsatt effekt.

Frukost blir överhoppade för ett antal olika skäl. Vissa människor bara inte känner sig hungrig på morgonen, en del tror att de är alltför ont om tid, och andra tror att hoppa över en måltid kommer att hjälpa dem gå ner i vikt. När det kommer till kritan, det finns ingen bra ursäkt för att gå miste om den näring din kropp behöver på morgonen, och ursäkten sannolikt att slå tillbaka är den om att förlora vikt, eftersom experter tror att äta frukost spelar en betydande roll i viktminskning framgång.

Viktkontroll: varför frukost frågor

Från stävja suget att ge dig den energi du behöver för motion, är frukost ett måste-do måltid.

Äta frukost kan hjälpa till med viktminskning och förvaltning. The National Weight Control Registry samlar in information om hur framgångsrika dieters behålla sin viktminskning. "Bland deras andra sunda uppföranden, 78 procent av de personer som är registrerade äta frukost varje dag", säger Susan Kraus, MS, RD, dietist vid Hackensack University Medical Center i New Jersey. Endast 4 procent av de registrerade rapport äter aldrig frukost. "När du hoppar över frukosten, är du mer sårbar för cravings och du åker på att göra mindre hälsosamma val för lunch. Din kost blir mer spontan, "förklarar Kraus.

För att framgångsrikt nå din vikt mål, måste du göra livsstilsförändringar. "Oavsett vilken typ av diet plan är det, människor är mer framgångsrika när de får in en rutin när de har något mycket specifikt att följa. Säg till dig själv, "Jag kommer att äta när jag går upp för senare jag inte skulle ha en chans." Du ser att du bara göra bättre med denna strategi ", säger Kraus.

Äta frukost hjälper dig att göra smarta val. Förbehållet om att äta frukost är att du måste äta rätt frukost. När klienter berättar Kraus att de känner sig hungrigare efter att de äter frukost eller att frukost "inte bo med dem länge," chanserna är de livsmedel de åt var högt på glykemiskt index - raffinerade, uppätet frukost livsmedel som bryts ner snabbt, höjer blod socker, och sedan få dig att krascha.

"Du behöver fiber och protein - livsmedel som kommer att bära dig genom att lunchen. Pröva en annan typ av frukost som kommer att hålla dig över, som havregryn för fibern, och yoghurt eller hårdkokt äggvita för proteinet, "antyder Kraus. "Om du inte är så hungrig, äta en liten mängd, och sedan ha mer mat förmiddagen. Om du inte har tid att sitta och äta, göra din egen trail mix med dig. Gör det med fiberrika flingor, nötter som mandlar och valnötter, russin och kanske fullkorn pretzels - det kommer att ha färre kalorier än kommersiella mixar och det ska hålla dig mer på grund av fiber ".

Du bör också äta din frukost innan du utsätts för livsmedel medarbetarna innebär för kontoret. "Identifiera dina svagheter, känna dig själv, och vad som fungerar och vad som inte fungerar för dig," säger Kraus. "Om du har ett morgonmöte och planerar att äta vad som serveras - vanligtvis bakverk och muffins - dessa hög fetthalt, hög socker livsmedel kommer att ha en negativ, cascading effekt på dig, och resten av dagen kommer inte att lyckas. Tänk: "Jag ska äta något innan jag går," inte "jag ska äta när jag kommer dit. '"

Äta frukost motiverar dig att äta en bättre övergripande diet. Enligt en studie som presenterades vid senaste EndocrineSamhälle årsmöte, använde forskare från Imperial College London MRI för att undersöka varför människor som hoppar över frukosten sluta äta mer kaloririka livsmedel och är mer benägna att gå upp i vikt än att förlora den. Deltagarna i studien visades kaloririka val som tårta, choklad och pizza, och kalorifattig alternativ som fisk, grönsaker och sallader.

"När folk, som hoppade över frukost såg kaloririka livsmedel, orsakade det belöningscentrum i deras hjärnor för att lysa upp synligt," förklarar Kraus. "När samma personer testades efter att de åt frukost, gjorde deras hjärnor lyser inte upp på samma sätt." Människor som åt frukost inte har en förkärlek för de kaloririka livsmedel.

När det kommer till viktkontroll, kan din morgon måltid vara ett viktigt verktyg. "Frukost klipper cravings. När du tittar på viktkontroll, är det en relevant fråga ", säger Kraus.