Evb

Förklara reumatoid artrit till barn

Utbilda dina barn om reumatoid artrit smärta kan göra dem mindre rädda om sjukdomen. Dessa föräldraskap tips hjälper dig att förklara symptomen av reumatoid artrit på ett sätt som de kan förstå.

Kronisk smärta kan vara ett svårt ämne för barn att förstå, särskilt när den är resultatet av en sjukdom som reumatoid artrit, som inte alltid har uppenbara tecken. Men öppen och noggrann kommunikation är ett måste för att hjälpa barnen förstå symtomen på reumatoid artrit och vad de betyder, om det är den förälder eller det barn som har sjukdomen.

"Smärta är nr 1 fråga för personer med artrit, men det är en mycket svår sak för [barn] för att förstå", säger Patience Vit, MD, chief folkhälsan officer av Arthritis Foundation och en professor i medicin och pediatrik vid George Washington University School of Medicine and Health Sciences.

Men att tala om reumatoid artrit smärta och dess begränsningar är en nödvändig dialog för att ha. Dr Vit föreslår närmar sig ämnet som en del av en naturlig konversation, snarare än att behandla det som något mycket allvarligt - leta efter ett tillfälle när det kommer upp naturligt. "Små barn med juvenil reumatoid artrit har svårt att komma ur sängen på morgonen, så att du kan prata med dem om varför det är barn kan ta upp det i bilen -." Hej, mamma, vad innebär det? " Och det ger dig chansen att ha en konversation, "säger White.

Ett sätt att starta konversationen är att helt enkelt fråga vad ditt barn vet om reumatoid artrit. "En stor del av tiden kommer de att tänka på sin farmor," säger White. "Du vill berätta för dem att barn och vuxna i din ålder får artrit, också, och deras artrit är ofta mycket annorlunda från sin mormor."

När föräldern har reumatoid artrit

Föräldraskap kan vara svårt när du har reumatoid artrit. Tydlig kommunikation kan bidra till att göra familjerelationer lättare. Här är några metoder för att diskutera din sjukdom med dina barn:

  • Trygghet. Låt barnen vet att reumatoid artrit smärta inte kommer att förändra din relation med dem, och att det inte är en dödlig sjukdom. "Barnen ofta tror att detta kommer att döda dig," säger White. Försäkra dem om detta direkt.
  • Visa att förklara. Om du upplever svullnad i vissa fogar, visa dem för dina barn som ett sätt att hjälpa förklara reumatoid artrit smärta. Om du har begränsat rörelseomfång eller har problem med att använda händerna, visa dem hur artrit påverkar din förmåga att röra sig.
  • Diskutera dina begränsningar. Efter förklara några problem med rörlighet, låt ditt barn vet att du inte skulle kunna delta i aktiviteter med dem på exakt samma sätt som du har varit. Du kanske säger, "Vi har fortfarande kommer att spela boll, men vi kommer att behöva göra det annorlunda," antyder Vit.
  • Gör prat ålder-lämpligt. En 5-åring kommer inte bearbeta information hur en 14-årig vilja. Säger White, "Till exempel kan ett mycket litet barn inte förstår de begränsningar av finmotorik." Yngre barn kan också ha svårt att förstå medicinering och behandlingar du behöver, så begränsa mängden detaljer om det kommer påverkar din eller ditt barns livsstil, rekommenderar White. Du kanske måste förklara varför en intravenös behandling skulle hålla dig från att gå sin match eller varför du behöver ta medicin genom injektion.

När ditt barn har ledgångsreumatism

Talar om reumatoid artrit kan vara ännu mer skrämmande - men är ännu mer nödvändigt - när ditt barn är den som upplever obehag från sjukdomen. Här är några tips för föräldraskap ett barn med juvenil reumatoid artrit:

  • Tillförsikt. Återigen, måste du förklara att deras reumatoid artrit smärta är inte dödlig och att sjukdomen inte är smittsam. Låt barnen vet att detta inte behöver påverka sina förhoppningar och ambitioner. "Du vill försäkra barnet hon kommer att växa upp och kunna göra de saker hon vill göra," säger White. "Du vill inte att hon ska ändra drömmar och banor."
  • Ge nödvändiga detaljer. Du kommer att behöva förklara behandlingar och förfaranden mer fullständigt än vad du skulle göra om du själv hade sjukdomen. Var så ärlig och öppen som möjligt så att ditt barns förstår varför hon behöver blodprov eller mediciner eller att utföra vissa övningar.
  • Utrymme ut dina samtal. Överbelasta inte ett barn i ett sammanträde, att ge för mycket information att hantera på en gång. "Du vill inte prata om allt på en gång," säger White. "Det kan ta två eller tre samtal eller en pågående serie av samtal. Barnet har att vänja sig vid tanken att ledgångsreumatism kommer att vara runt ett tag."
  • Behandla ditt barn så normalt som möjligt. Resist behandla ditt barn som om hon var gjord av porslin på grund av symptomen av reumatoid artrit. Försök att hålla hemliv normalt. "Kids ibland tror att de inte behöver göra sina sysslor, sånt," säger White. "Du vill behandla dem på samma sätt som någon som ålder."

Barnuppfostran tar på en särskild utmaning efter en reumatoid artrit diagnos. Efter några förnuftiga strategier kan gå en lång väg mot att lindra en unges obehag, oavsett vilken familjemedlem har sjukdomen.