Evb

Förhindra ett astmaanfall under resa

Oavsett om din nästa resa är för arbete eller semester, följ dessa tips för att hantera din behandling och undvika ett astmaanfall på vägen.

Liksom de flesta av oss, kan personer med astma befinner sig fantiserar om läppja kaffe längs boulevarderna i Paris eller vandring i Australiens vildmark. Men alltför ofta sådana kittlande resa drömmar är bortskämda av rädslan för ett astmaanfall sker långt från hemmet och akut medicinsk hjälp. Även om resan inte omfattar ansträngande motion, innebär den ökade stressen av resor måste du se till att du är förberedd för en oväntad astmaanfall.

Med lite god planering, smarta val, och tillräckligt många behandlingar astma undangömt i i ditt handbagage, men du bör kunna ta den resan av dina drömmar, utan att vara alltför bekymrad över ett astmaanfall. Det finns ett antal preparat du kan göra innan din resa för att förhindra ett astmaanfall och även vara redo i händelse av att du upplever något.

Forskning astmaanfall utlöses vid din destination.

Luftkvaliteten är en viktig angelägenhet för alla med astma, och särskilt om du planerar en resa till ett främmande land. Ett exempel på detta är det faktum att rökning, ett kraftfullt astma trigger, är mer accepterat i hotell och restauranger i Europa än i Europa, och som kan sätta dig på en högre risk för en astmaattack. Be om en solig, icke-rökning rum på hotell och begära att ditt rum ska vädras ut innan du flyttar in för natten.

Andra justeringar du bör tänka på i förväg:

 • Ta reda på de speciella klimatförhållanden eller luftföroreningar förhållandena i området (s) du funderar och gör dina val baserade på denna information.
 • Packa en mask N95 luft om du måste vara i områden med dålig luftkvalitet.
 • Planera att snorkla istället dyka, sval, torr luft från en scuba tank kan förvärra astma hos vissa personer.
 • Vandra och klättra, men bara upp till 5.000 meter, undvik högre höjder där luften är "tunnare".
 • Begränsar skidor och snowboard om kall luft utlöser din astma..

Granska alla de medicinska konsekvenserna av din resa.

Innan du lämnar, måste du se din läkare för att diskutera vad astma triggers du kan stöta på vägen eller på din destination, samt hur man kan undvika dem. Dessutom kommer du vill:

 • Få de nödvändiga vaccinerna. Kontrollera att se vilka vacciner kan rekommenderas för alla som reser till din destination och se till att få dem. Detta kommer att skydda din allmänna hälsa. Också få ett influensavaccin om det är influensa säsong, eftersom astma ofta utlöses av luftvägsinfektioner såsom influensa. Håll din vaccination och ympning rekord med ditt pass.
 • Kontakta ditt företag sjukförsäkring. Ta reda på vad astmabehandling tjänster omfattas på din destination och om du måste betala för kompletterande försäkring.
 • Ta alla relevanta journaler. Din astma handlingsplan och en översikt över din astma historia bör ingå i resedokumenten. Detta kommer att vara till hjälp för alla vårdgivare du kan se under din resa. Förvara dessa och alla viktiga papper i ditt handbagage.

Packa nog medicinering astmabehandling och förnödenheter.

Se till att dina receptbelagda mediciner är i sina ursprungliga flaskor och tydligt märkt med ditt namn som det visas på ditt pass. Du kanske vill bära ett brev från din läkare att detaljer som mediciner du behöver bära med dig. Återigen, hålla nödvändiga leveranser i ditt handbagage.

"Ta med en tillräcklig försörjning, oftast mer än vad man normalt skulle behöva, om dina läkemedel såsom inhalerade bronkdilaterare och antihistaminer," råder Jeffrey Band, MD, medicinsk direktör av Beaumont Hospitals "International Travel Health program i Beaumont, Tex

Och, säger Dr Band, vissa människor kan behöva packa kortisontabletter och Epi-pennor samt. "Se till att alla mediciner du tar har ett recept etiketten som skrivs med det generiska namnet" Band antyder. Detta sätt om du kör eller något händer med en av dina meds och du behöver byta den utomlands, kommer det kemiska namnet tala om för läkaren och apotekaren exakt vad du behöver eftersom mediciner kan ha olika varumärken i olika länder.

WHO rekommenderar packning de mediciner du behöver i ditt handbagage och packa en extra leverans i ditt incheckade väskor. Din inhalator eller bärbar nebulisator kan gå igenom säkerhetsskanner tillsammans med resten av ditt handbagage.

Extra idéer för en lyckad resa

Du kan också förbereda i förväg för flygresor med:

 • Låta flygbolagen veta i förväg om du kanske behöver syre på grund av en historia av svår astma.
 • Att föra en elektrisk adapter för din bärbara nebulisator, vilket gör att du kan använda den i andra länder.
 • Förpackning dammkvalster-bevis madrasskydd och örngott att använda på ditt hotell.
 • Ha en backup plan. "Vet var att söka medicinsk vård eller rådgivning. Ha en notering av engelsktalande läkare i de områden du ska besöka, "säger Dr Band.

Så gräva ut dina reseguider och planera resan du har drömt om. Med genomtänkta förberedelser, kan du gå nästan var som helst och ändå vara säker på att undvika astmaanfall.