Evb

Förbereda en ADHD-barn för framgång i skolan

Planera framåt för det nya skolåret kommer att sätta ditt barn med ADHD på rätt kurs. Ta tid över sommaren för att förbereda sig för framgång.

Många barn kan ha svårt att anpassa sig till ett nytt läsår, men för ett barn med ADHD, som inte gillar förändring till att börja med, återvänder till klassrummet efter ett sommaruppehåll kan vara särskilt svårt.

Här finns åtgärder du kan vidta för att hjälpa ditt barn med ADHD redo för det nya skolåret och lyckas i klassrummet:

  • Fråga efter rätt lärare. Ordna att tala med skolans rektor eller annan skolledare under sommaren. "Träffa skolatjänstemännen eller skicka ett e-postmeddelande och begära en lärare som har en mycket strukturerad klassrumsmiljö, "säger Scott Ertl, UVM, en grundskola rådgivare i Winston-Salem, NC" Du bör begära en lärare som har haft en positiv erfarenhet av att arbeta med barn som har ADHD. "Dessutom, vill du inte ditt barn tilldelas en lärare som kommer att lämna halvårsskiftet ha barn eller pension. Då ditt barn skulle behöva vänja sig vid en ny lärare, och det kan bli svårt för honom, säger Ertl.
  • Prata med ditt barns läkare. Några veckor innan det nya skolåret börjar, prata med ditt barns barnläkare eller läkare som övervakar hennes medicinering. Läkaren kan föreslå att ändra ditt barns medicinering schema för det nya skolåret. "Om ditt barn är på medicinering, se till att han tar det minst två till tre veckor innan skolan börjar så det är väl integrerat i hans rutin," Ertl säger. "Dessutom, se till att ditt barn äter hälsosamt och får en god natts sömn under hela sommaren. "
  • Förbered ditt barn i god tid före den första dagen i skolan. Det kan hjälpa att börja förbereda ditt barn i juli och augusti för väg tillbaka till skolan, säger Sharon Murphy, UVM, utbildning regissör för The Glenholme School i Washington, Conn Take tid att prata om att ta bussen, få nya vänner och lära sig nya saker. Du kanske vill lägga upp en kalender i ditt barns rum och räknar ner dagarna tills skolan börjar. Planera en resa till affären för att köpa nya skolmaterial - gör det en rolig tid tillsammans.
  • Granska ditt barns IEP eller 504 plan. Om ditt barn har testats och befunnits ha ADHD, är skolan skyldig att utforma en Individualiserad Education Program (IEP) för ditt barn. Programmet är utformat kring ditt barns styrkor och svagheter. Liksom en IEP, är en 504 plan för ett dokument som beskriver vilka typer av boende som kommer att göras för ditt barn i skolan. Du bör granska ditt barns IEP eller 504 plan innan eller i början av läsåret och därefter regelbundet under hela året för att vara säker på att de mål som den innehåller är uppfyllda, säger Murphy. Ibland justeringar behöver göras senare under året.
  • Hjälp ditt barn att bli organiserad. Barn med ADHD har ofta problem med att få organiserade och lätt tappar saker. Du kan hjälpa till genom att utse områden för ditt barns skolmaterial - ryggsäck, pennor, papper, böcker - och se till att allt hålls på plats. Köp bärbara arrangörer och hjälpa ditt barn använder dem. Har ditt barn eller lärare skriver sina uppdrag i en särskild läxor bok varje dag, och kolla upp det när han kommer hem från skolan för att se vad som behöver göras. Idag, många lärare publicera hemuppgifter på skolans webbplats, säger Murphy. Under sommaren, visa ditt barn webbplatsen och hur du kan både komma åt den.
  • Håll duplicera böcker hemma. Be skolan för att ge ditt barn med en uppsättning av böcker som hon kan hålla sig hemma (du kanske måste köpa dem själv), eller fråga om någon av de böcker som finns tillgängliga på nätet. "På så sätt," säger Murphy, "ditt barn inte har en ursäkt för" Jag har glömt mina böcker, så jag kan inte göra min läxa. '"
  • Hitta en lugn plats för läxläsning. Ett barn med ADHD lätt störs av ljud. Ditt barn ska ha en plats för läxläsning som är tyst och bort från dörrar och fönster, det tv och andra distraktioner, inklusive sällskapsdjur, säger Murphy. Den utsedda läxor utrymme kan vara i barnets rum, vardagsrummet, eller någon plats hon kommer att kunna arbeta utan att bli distraherad.
  • Skapa rutiner. Oavsett om skolan är in eller ut, ett barn med ADHD behöver rutiner, säger Ertl. Ditt barn kommer att bete sig bättre om du utvecklar rutiner från väckningstiden till läggdags. Denna dagliga rutin bör omfatta tid för läxor eller läsning, familjens mat, och spela - inne och ute. Vissa familjer föredrar att låta sina barn varva ner när de kommer hem från skolan och starta sina läxor lite senare, säger Murphy. Andra föredrar att deras barn avslutar sina läxor och sedan spela. Hursomhelst är bra, säger hon, så länge du håller dig till din rutin och ditt barn har den tid han behöver för att slutföra sina uppdrag.

Genom att planera framåt och förbereda ditt barn för skolstarten, kan du hjälpa till att se till att ditt barn har ett framgångsrikt år. Kom ihåg att hålla linjerna i kommunikationen med skolans personal öppna under läsåret och vara villiga att göra justeringar om det behövs.