Evb

Folk botemedel för ryggsmärta

Under årens lopp har människor försökt nästan allt för att lindra sina ömma ryggar. Men några av dessa gammaldags rättsmedel inte hålla upp i modern vetenskaplig granskning.

Om din mormor sa till dig att sätta på dina röda flanell pyjamas eller äta några svarta bönor när ryggen gör ont, hon går nog på några visdom hon hört från sin mormor. Det finns många huskurer för ryggont vidare genom generationerna, och några har även studerats av forskare - men många av dem inte hålla upp mot medicinsk vetenskap.

"Huskurer är, tyvärr, en liten besvikelse när vi studerar dem," säger Eugene Viscusi, MD, docent och chef för akut smärtlindring vid Thomas Jefferson University Hospitals i Philadelphia.

Problemet - som vem som helst med ryggsmärtor vet - är att ohanterliga smärta gör dig desperat nog att prova nästan vad som helst. Här är några vanliga ryggont rättsmedel och hur deras fordringar stack upp:

Iklädd röd flanell. Även om inte på recept pad, påtagning röd pyjamas flanell fotbollskunskaper (eller bara röd flanell bandet några rekommenderar) kan faktiskt hjälpa dig att hantera smärta genom att ge komfort och lite värme. "Det finns värde att terapeutisk beröring," konstaterar Dr Viscusi. Om som intresserar dig, kanske du vill prova massage, som har visat sig hjälpa till att lindra ryggsmärtor - inga studier har gjorts beträffande bärandet av röd flanell.

Koppning. Som att bära röd flanell, kan koppning terapi fungerar enbart på grund av den involverade terapeutisk beröring. Sägs vara en del av traditionell kinesisk och koreansk medicin, innebär denna behandling skapar sug i små koppar (vanligen genom värme) och sedan tillämpa dem på huden över punkter som är kända för att vara betydande i akupunktur, traditionell kinesisk behandling. Suget drar på huden, förmodligen att öka cirkulationen i området. En ny liten studie jämförde människor som fick koppning för nedre ryggsmärtor med dem som inte fick någon behandling visade en liten minskning i smärta för dem som hade koppning terapi. Däremot kan du få mer nytta av akupunktur i sig, det har visat sig hjälpa till med smärta i nedre ryggen, säger Viscusi.

Bistick Förespråkarna för BISTING terapi -. Även känd som Apitherapy - hävdar att ämnen som frigörs i binas gift kan minska smärta och inflammation. En rapport som publicerades redan på 1989 funnit att bee sting behandlingen var säker och effektiv vid behandling av patienter med reumatoid artrit och artros. Om du är intresserad, vet att det tar flera bistick för giftet att ha en terapeutisk effekt. Du bör också testas först för att kontrollera att du inte är allergisk mot bistick - upp till 3 procent av de vuxna. Den europeiska Apitherapy Society är ett bra ställe att börja din sökning efter en läkare.

Tillämpa rå potatis skal. Du kanske har läst om potatis poultices, medföljande avskrap av potatis som tillämpas på ryggen där det gör ont. Det finns ingen anledning att tro potatis har magiska egenskaper som motverkar smärta, men i det här fallet, Viscusi säger, din smärta kan modereras av distraktion av grötomslag beredningsprocessen och den svala känslan av potatisskal. Det skulle inte skada att använda eller återanvända, kylda skal för en trevlig kall pack effekt.

Äta svarta bönor. Förespråkas i traditionell kinesisk medicin som en naturlig ryggont botemedel Svarta bönor. Som med potatis, det finns ingen magi bönor. Och om du inte äter mycket fiber och bestämmer sig för att prova den svarta bönor metod, kan du öka omedvetet ditt totala smärta. Fiber orsakar gas för många människor, speciellt när du avsevärt öka mängden du äter, och detta kan tillägga att sänka ryggen och buksmärta snarare än hjälpa det. Bönor är bra för dig, men, bara ta det långsamt om du bestämmer dig för att prova detta.

Här är takeaway: Smärta av alla slag är något av ett mysterium för patienter och läkare lika. Många aspekter av ditt liv som inte verkar vara relaterade till smärta, till exempel hur mycket sömn du får eller hur orolig du är, kan göra smärtan verkar värre för dig. Den subjektiva naturen av smärta innebär att ibland en ovanlig smärtlindring tillvägagångssätt, som att sätta potatisskal på ryggen, skulle kunna fungera.

"Patienter med kronisk smärta är ofta desperata, och om de försöker något och det fungerar - och det är inte farligt - de kan gå vidare," säger Viscusi. Men han varnar, se till att de läkare som hanterar din smärta vet vad du försöker att inte varje hem "bota" är ofarligt. Några huskurer och naturläkemedel kan påverka blödning, vilket är ett problem när du har kirurgi, och de kan också störa andra mediciner du tar. Det är en bra idé att först fråga din läkare om alla konstiga rykten eller hem avhjälpa du stöter på.