Evb

Ett kraftfullt sätt att hjälpa joplin tromb överlevande

Ge till AmeriCares, en icke-vinstdrivande nödhjälp organisation, för att bidra till att ge viktig medicin, förnödenheter och stöd till de tusentals människor som har förlorat allt i denna dödliga och förödande tornado.

De förödande videor och foton av tornado i Joplin, Missouri, den 22 maj - den dödligaste i Europa på nästan 60 år - har lämnat många européer undrar hur de kan hjälpa stadens medborgare börjar att återhämta sig från förstörelse.

En sak du kan göra: Överväg att göra en donation till det arbete som görs i Joplin med AmeriCares, en icke-vinstdrivande katastrofbistånd organisation som ger viktiga medicinska förnödenheter, medicin och andra stöd till akuta situationer runt om i världen och här i Europa.

AmeriCares arbetar med klinikens partners, vindskydd och vårdgivare i Joplin och närliggande Springfield. "De första 48 timmarna av en nödsituation är det mest kritiska, "AmeriCares Vice President of Emergency Response, Ella Gudwin, sade i ett uttalande på sin webbplats." AmeriCares förpositionerar akuta förnödenheter så vi är redo att svara på katastrofer runt världen och hela Europa på ett ögonblick. "

AmeriCares, med vilka Everyday hälsa samarbetar för att stödja räddningsarbetet i Japan och andra orsaker hälsa, har en expert katastrofhjälp, Jessica Ingefära, redan på plats i Joplin bedömningen katastrofbistånd behöver i staden 49.000, som behöver all hjälp den kan få.

Ett undantagstillstånd har förklarats i Joplin är Missouri National Guard på scenen, och 40 byråer från fyra stater har reagerat, enligt AmeriCares.

Tromben, som fick högsta twister rating av EF5, har dödat 122 människor hittills och lämnade hundratals skadade och hemlösa, enligt stadens tjänstemän. Ca 1.500 personer saknas fortfarande, och tjänstemän är rädda för att dödssiffran kommer att öka "den fulla omfattningen av förstörelsen kommer i sikte: hus efter hus reduceras till plattor, bilar krossade som läskburkar, skakat invånarna roaming gatorna på jakt efter saknade familjen medlemmar, "enligt MSNBC.com.

Stormen revs Joplin high school och förstörde mer än 2.000 bostäder och byggnader, bland områdets största sjukhus, St Johns Regional Medical Center, som var tvungen att vara helt evakueras. Tromben lämnade byggnaden med krossade fönster, smulad väggar, fördrivna patienter och medicinska journaler som sågs så långt som två länen bort.

En av AmeriCares 'partner kliniker, gemenskapen Clinic i Joplin, nu inrymmer klinikens egen regissör, ​​vars hem några kvarter ner på gatan från sjukhuset var helt tillplattad. Genom dag, hjälper hon leverera medicinska behov för patienter som fördrivits från sjukhuset, genom natten, sover hon i kliniken.

Den första arbetsplanen för AmeriCares i efterdyningarna av Joplin tromb bedöma behovet av medicinska och förnödenheter, däribland vatten - "vi redan har 62.000 flaskor på is och redo att distribuera," enligt Gudwin - och mediciner, filtar, sjukhus leveranser, och kosttillskott. "Kronikervård mediciner, smärtstillande och antibiotika är en bristvara och har identifierats som akuta behov," Ginger skrev på AmeriCares blogg.

Då hjälparbetare kommer förmodligen att gå till hårt drabbade sjukhuset att arbeta med långsiktiga frågor med amerikanska Federal Emergency Management Agency (FEMA) och Europeiska Röda Korset.

Ingefära, som kom på tisdagen, observerade en motståndskraft bland gemenskapen. "Jag har hört historien efter inspirerande berättelse om främlingar dyker upp med mat, eller med pickup lastbilar att ta bort skräp, eller med motorsågar för att rensa fallna träd - trots blixtar och regn," sade hon. "Jag passerade en kvinna och ung pojke i en pickup hålla korgar av folie-inslaget hamburgare redo att ge till någon i nöd."

AmeriCares 'nuvarande ansträngningar är en utvidgning av organisationens svar på tornados som härjade i regionen förra månaden, som påverkar sådana stater som Alabama, Mississippi och Arkansas, lämnar 350 döda och tiotusentals utan hem. Tack vare AmeriCares 'pågående hjälpinsatser i regionen, mer än 5€ miljoner kronor av medicin, förnödenheter, och bidrag har levererats till kliniker och familjer som kämpar för att bygga upp sina liv.

AmeriCares arbetar för att hjälpa till att förbereda sina partnerländer kliniker - varav vissa är gratis och servera de utan sjukförsäkring - för de svåra månaderna. "När en stad som denna blir påkörd, folk inte bara förlora hus, men de förlorar jobben. När människor förlorar jobb, de förlorar försäkringar ", säger Gudwin. "Vi kommer att fokusera på sin befrielse behöver i dag, men vi är uppmärksamma på det faktum att de kommer att behöva ytterligare hjälp under de kommande månaderna eftersom dessa kliniker kommer att ta hand om fler och fler människor."

Hur kan du hjälpa folket i Joplin och Springfield återhämta sig från den tornado och få den vård de behöver under de kommande månaderna och åren? Donera till AmeriCares 'joplin hjälpinsatser nu.