Evb

Bilbarnstolar

Spädbarn och barn bilstolar rädda liv. De lagar i varje stat är olika. De flesta stater kräver dem för alla barn under åldern 4 och de som väger mindre än 40 pund (18 kg). Men vissa stater kräver bilsäten som skall användas för barn upp till 6 eller 60 pund (27 kg).

Ett barn som inte är i en bilbarnstol kan skadas allvarligt eller dödas vid en kollision eller ett plötsligt stopp, även vid låga hastigheter. En förälders famn är inte stark nog att hålla och skydda ett barn under en bilolycka. Många fastspänt barn dör eftersom de slits ur en vuxens famn under en olycka.

Föregå med gott exempel för dina barn genom att alltid bära din egen bilbälte. Och alltid insistera på att de spänne upp.

Krav för bilsäten

Köp en bilbarnstol lämplig för ditt barns nuvarande ålder, vikt eller längd. Av säkerhetsskäl är det mycket viktigt att ha en bilbarnstol som passar ditt barn och vänd åt rätt håll.

 • Din spädbarn eller barn bilstol måste möta den bakåt tills barnet är 2 år gammal eller nästan 2.
  • Du kan välja att starta ditt barn på ett spädbarn endast bilbarnstol när barnet är nyfött. Denna typ av reclines bilbarnstol, vanligtvis har ett handtag, och kan tas bort från sin bas. Denna typ av bilbarnstol ansikten bara på baksidan. Så fort ditt barn har vuxit ur den högsta vikt eller höjd tillåts av bilbarnstol tillverkaren, byta till en cabriolet bilbarnstol eller 3-in-1 bilbarnstol. Face it på baksidan tills barnet är 2 år gammal eller är nästan 2 och har vuxit ur den högsta bakåtvänd vikt eller höjd tillåts av denna bilstol tillverkaren.
  • Du kan välja att starta ditt barn i en cabriolet bilbarnstol eller en 3-in-1 bilbarnstol när barnet är nyfött. Dessa typer av bilbarnstolar kan ändras från bakåtvänd till framåtvänd. Möta denna bilbarnstol på baksidan tills barnet är 2 år gammal eller är nästan 2 och har vuxit ur den högsta bakåtvänd vikt eller höjd tillåts av tillverkaren.
 • När ditt barn är 2 år gammal eller om ditt barn är nästan 2 och har vuxit ur den konvertibla bilbarnstol eller 3-in-1 bilbarnstol s bakåtvänd vikt eller höjd gräns, behöver din bilbarnstol att möta framåt. Fortsätt använda en framåtvänd bilbarnstol med sele tills barnet är cirka 4 år gammal och har vuxit ur den högsta vikt eller höjd tillåts av bilbarnstol tillverkare.
 • Använd en bälteskudde med en vanlig knä och axelrem när ditt barn har vuxit ur de framåtvänd bilbarnstol längd och viktgränsen för att använda en sele. Bältesstolar lyfter upp barnet så att knä och skuldra säkerhetsbälten passar ordentligt. Justera axelbältet för att passa över axeln, inte nacken. Använd den här typen av sätet tills vuxen säkerhetsbälten passar ditt barn på rätt sätt, oftast när barnet är ca 4 fot (1,2 m) 9 tum (22,9 cm) lång och ålder 8 till 12.

Köp inte en begagnad bilbarnstol. Om en bilbarnstol har återkallats eller har varit i en olycka eller missbrukas, kan det inte helt skydda ditt barn.

Korrekt positionering

Den säkraste positionen för ditt barn eller barn är i ryggen, mitt säte i bilen.

 • Placera inte din bilbarnstol i framsätet i fordon med en passagerarsidan krockkudde som inte kan stängas av.
 • Låt inte någon yngre än 13 år att sitta i framsätet i fordon.
 • Se till att en bakåtvänd stol är i en vinkel där din barnets huvud inte floppen framåt.
 • Var extra försiktig om du har en tidig spädbarn. Sjunka ihop kan påverka hans eller hennes andning och syretillförsel.

För maximal säkerhet, följa tillverkarens rekommendationer för bilbarnstol bruk, vilket bör inkludera vikt riktlinjer, rutiner installation, och hur man positionera och säkra ditt barn. Bilar tillverkade sedan september 2002 är utrustade med en standardiserad bilbarnstol fästsystem. Denna funktion ger föräldrar möjlighet att fästa bilbarnstolen på en fast installerad krok.

Certifierade Barn passagerarnas säkerhet tekniker kan hjälpa dig att installera ditt bilsäte och placera ditt barn tryggt. För att få hjälp i ditt område, gå till www.nhtsa.dot.gov / CPS / cpsfitting / index.cfm eller www.seatcheck.org. Du kan också ringa till National Highway Administration Traffic Safety at 1-888-327-4236.

Låt inte ditt barn komma ut ur sin plats när bilen är i rörelse. Om ditt barn behöver uppmärksamhet, stanna bilen, ta barnet ur sätet, ta hand om hans eller hennes behov, och sätta honom eller henne tillbaka i sätet innan bilen börjar röra på sig igen. Om ditt barn är kinkig igen snart efter, stanna och kontrollera ditt barn igen.