Evb

Betala för bipolär sjukdom vård

När pengarna tryter och sjukförsäkring är tufft att komma med, att betala för behandling av bipolär sjukdom är en utmaning. Men det finns sätt att göra kostnaderna mer överkomligt.

När det är en kamp för att sätta en måltid på bordet varje kväll och hålla belysningen slås på i ditt hem, betala för dyr vård och terapi för att hantera bipolär sjukdom kan tyckas utom räckhåll.

Betala för behandling av bipolär sjukdom kan vara en utmaning för någon, men det är särskilt sant i denna svåra ekonomi. Och om du har förlorat ditt jobb och undrar hur man kan fortsätta med bipolär sjukdom behandling utan sjukförsäkring, är det ännu mer skrämmande. Men det är möjligt att få nödvändig vård, även på en stram budget.

Bipolär sjukdom: behandling du behöver

Behandla bipolär störning kräver ofta en kombination av terapier. Rådgivning, täta läkarbesök och psykoterapi behövs ofta under en tid, och du kan behöva ta dyra mediciner obestämd tid.

Du behöver behandling för att hålla bipolär sjukdom under kontroll, och din läkare vill se till att du får, och hålla upp med, behandlingen.

"När vi [läkare] ordinera, vi frågar" Kan du råd med detta just nu? '", Säger Adele C. Viguera, MD, en psykiater och biträdande chef för perinatal och reproduktiv psykiatri programmet vid Cleveland Clinic i Ohio.

Läkare vill se till att de är ordinera medicin som verkligen kommer att hjälpa en bipolär patient, eftersom "det inte gör patienten något bra om de inte kan få det."

Bipolär sjukdom: billigare alternativ

Dr Viguera säger att det finns många alternativ för att hjälpa bipolära patienter betalar för sin behandling, men de måste berätta för sin läkare om de har svårt att betala för sina mediciner eller terapi.

Här är några sätt att få den behandling som du behöver för bipolär sjukdom samtidigt behandling prisvärd:

  • Fråga om generika. "En hel del av de behandlingar för bipolär sjukdom är inte nödvändigtvis generisk, men vissa är," säger Viguera. "Generics är klart mycket billigare än varumärken." Om din läkare vet att du har problem med att betala för behandling och medicinering, kan hon ordinera en billigare, generiska alternativ. Litium och andra generiska alternativ till några av de namn stämningsstabiliserande och andra droger finns tillgängliga, så tala om för din läkare att du behöver det billigaste läkemedlet som fortfarande kommer att vara effektivt för dig.
  • Tala med apoteket. Förutom att tala med din läkare, säger Viguera att apotekare kan vara stora resurser också. De kan låta dig veta om ytterligare generiska former eller jämförbara alternativ till läkemedel som du tar, liksom andra pengar att spara metoder för att få dina mediciner.
  • Uppsök farmaceutisk assistans. Många läkemedelsföretag erbjuda hjälp eller gratis mediciner för folk som kvalificerar bygger på låga inkomster. Viguera säger att några enkla pappersarbete, inklusive att skicka dem en kopia av din W-2, är allt som behövs för att tillämpa. Om läkemedelsföretagen godkänna dig i sina program, kan du få samma mediciner som du har tagit för gratis eller till en betydande rabatt. Apotekspersonal kanske kan hänvisa dig till rätt läkemedelsföretag som tillverkar just din medicinering.
  • Leta efter fria kliniker Vissa städer -. Särskilt större - erbjuder gratis vårdcentraler. Du kan få en checkup, möjligen några gratisprover av din medicin, och få hjälp med att ansöka om stöd för att betala för behandling. Fråga din läkare, söka på Internet, och titta i telefonboken för att se om du har en fri vård-klinik i ditt område.

Bipolär sjukdom: prata gratis

Om du betalar för rådgivning eller terapi är för mycket av en kamp för dig, säger Viguera lokala stödgrupper kan vara en stor fri resurs för personer med bipolär sjukdom. Leta efter en stödgrupp för personer med bipolär sjukdom. Eller, föreslår Viguera, även delta i en Anonyma Alkoholister eller Al-Anon möte kan vara till nytta för dig.

"Bara att vara i en grupp som det kan vara till hjälp", säger Viguera. "Move med en grupp människor som kämpar på en dag-till-dag basis - som är mycket kraftfull."

Var inte generad eller rädd för att prata med din läkare om eventuella finansiella kamper du har när det gäller att betala för behandling. Många läkare förväntar sig idag, och även förutse det. Din hälsa är din högsta prioritet, så vara påhittig för att hitta sätt att hålla upp med dina behandlingar.