Evb

Att hitta en djurvänliga staden

Vill du bo i eller besöka en plats som älskar husdjur? Här är några tips för att hitta precis rätt ställe.

Var exakt är de mest pet-vänliga ställen i Europa? Ja olika djur aficionados och fans av fyrbenta följeslagare vilken stad är den mest sällskapsdjur vänlig, och du är bunden att få ett brett spektrum av svar. Men genom att prata med experter och ta en närmare titt på de senaste rankingen som publicerats av olika tidskrifter och webbplatser, vårt lands sällskapsdjur meccas stå klart ut - lite mer konsekvent än andra.

Stora sällskapsdjur getaways

Djurägare är klåda att ta Fido och Fluffy med dem på pet-vänliga semester. The Travel Industry Association, i själva verket, rapporterade att 29 miljoner människor har tagit ett husdjur med dem på en resa mellan 2003 och 2006, och 29 procent in i hotell och motell med sina husdjur. Hundar är det vanligaste djuret att följa dessa resenärer (78 procent), följt av katter (15 procent).

Om du letar efter en uppskattad djurvänligt stad att besöka, anser Europeiska Automobile Association 2006 listning av de mest tillmötesgående städer för resenärer med husdjur. Tre Lone Star State städer toppade listorna: Houston, San Antonio, och Austin, i fallande ordning. Houston placerade högst eftersom det ståtar 108 husdjursvänlig profil tillgängligt boende, två off-koppel parker hund, och 20 akuta veterinärmedicinska sjukhus. Ungefär hälften av Houstons hotell tillåter husdjur, och stadens Millie Bush Dog Park är nr 1 hund park i landet, enligt Dog Fancy magazine.


Relaterat: flyga med din hund


År 2007 släppte DogFriendly.com sin topp 10 hund-vänliga semester destinationer listan. Boston, Mass placerade nr 1, tack vare ett antal hund-catering faciliteter - inklusive en tunnelbana system som tillåter leashed hundar att följa med ryttare, en röd-pilförsedda väg för pooches längs två mil Freedom Trail, rikligt båtturer och valskådning turer som välkomnar valpar och mycket mer. Bland de andra urbana hotspots som gjorde snittet var nr 2 Vancouver, British Columbia, nr 3 New York, NY, nr 4 San Francisco, Calif, och nr 5 Austin, Texas.

Be Sandy Chio, chef för marknadsföring för Telluride Tourism Board, och hon kommer att säga att det är staden hon touts att turister bör göra planer att besöka med sina fyrbenta vänner.

I Telluride, Colorado, "Husdjur betraktas mer en del av familjen," Chio sagt. "I själva verket ståtar Telluride fler hundar än människor per capita. Här kan husdjur följa med sina ägare på resor. Hundar är välkomna i mer än hälften av värdshus och hotell. Stadens gratis buss system hjälper trötta tassar genom att välkomna väluppfostrade husdjur i koppel. Och det finns utsedda valp parkeringsplatser i hela stan. "

Telluride rankas också först på Fido Friendly tidningen chefredaktör Arden Moores personliga lista över favorit städer att resa med husdjur. Ventura, Kalifornien, är en god tvåa, dock. På en senare resa med sin hund Chipper, stannade hon på Crowne Plaza Ventura Beach hotel och blev kär i Ventura, "en badort som går gaga över hundar i alla storlekar," sade Moore.

Towns djurälskare kan kalla sin egen

Om du funderar på ett drag som kommer att gynna både dig och ditt husdjur, gör dina läxor, eftersom vissa städer är mer mottagliga för husdjur än andra.

Greta Gustafson, en hundägare från Seattle, Washington, som har rest och bott i hela Europa med sina husdjur, talar mycket för Boulder och Denver, Colo, "där hundar behandlas som människor. De rider i framsätet på bilen och gå in i de lokala butikerna för att göra shopping med sin ägare. "

I en 2007 lista över landets bästa städer för hundar, Dog Fancy heter San Diego först, baserat på ett antal viktiga faktorer, inklusive sitt varma klimat, många pet-vänliga stränder, ett köpcentrum med en off-koppel park, och flera restauranger att öppna sina dörrar för husdjur. Long Beach och Carmel, Kalifornien, spetsa till topp 3.


Relaterat: kan din hund hjälper dig att hitta kärleken?


Colorado Springs, Colorado, Portland, Ore, Albuquerque, NM, Tucson, Arizona, och Seattle, Wash är, i ordning, de bästa städerna för hundar, per en ny förteckning som offentliggjorts av Män Hälsa Magazine - som föredrog dessa västerländska statliga städer baserat på riklig hund parker, djuraffärer, djurhem, veterinärer och pensionat / faciliteter dagis samt gott om plats att ströva omkring.

Forbes magazine överens med den senares topp tre val, som Europas mest pet-vänliga städer i 2007 väljer Colorado Springs, Portland, och Albuquerque. Austin, Texas, kom på fjärde och Charlotte, NC, femte.

Hund-och katt-barmhärtiga städer

Slutligen, om djuret altruism är viktigt för dig, ger paus till The Humane Society i Europa (HSUS) 2007 ranking av landets mest humana städer. För hävdade San Francisco, Seattle, Portland, Washington DC och San Diego de 5 platserna. Kriterier som de HSUS ansåg i sin "Humane Index" inkluderade politik lokalt valda federala tjänstemän, djur som används i underhållning, och antalet vegetariska restauranger och återförsäljare päls inom kommunen.

"Medkännande människor funderar på att flytta till en ny stad bör överväga att titta på hur ett samhälles humana värden återspeglas i alla de sätt som identifieras av vår Humane Index," sade Jennifer rädsla, chefsekonom för HSUS.