Evb

Att handskas med depression och prostatacancer

Om du eller någon närstående genomgår prostatacancer behandling, vara uppmärksam på tecken på depression. Hjälp är tillgänglig om du når ut.

Känslor av sorg, hjälplöshet, och andra tecken på depression är naturligtvis förståeligt i någon som har diagnostiserats med prostatacancer. Men inte bara fokusera på att läka din kropp: Om du upplever symtom på depression, bör du kontakta din läkare.

Depression och prostatacancer: att känna igen symtomen
"Depression kan vara vanligare hos män med prostatacancer", säger Mary Beth Tevebaugh, ett beteende hälsa terapeut vid Centrum för beteende hälsa på Baptist Hospital East i Louisville, Ky "Det är verkligen viktigt för MDS behandlar patienten till skärmen för det, och för patienten att vara öppen med sin läkare om de kämpar med sådana känslor. "

Depression är mer än bara känner dig lite nere. Det kan påverka din sömn, din aptit, dina relationer, och även din fysiska hälsa. I själva verket fann en ny studie från University of Pennsylvania School of Medicine att män med prostatacancer som också fått en diagnos av depression var mer benägna att läggas in på sjukhus eller behöver extra öppenvård och akutbesök rum. Depression var också förenad med en ökad risk för dödsfall under loppet av studien. Några av de vanligaste symtomen på depression hos män med prostatacancer är:

 • Sömnproblem. Detta kan betyda antingen sover för mycket eller att inte kunna sova.
 • Trötthet eller orkeslöshet.
 • Koncentrationssvårigheter. Du kan få problem med fokus, komma ihåg saker, eller fatta beslut.
 • Självmordstankar. Personer med depression kan tänker ofta på döden och självmord, och även planera hur att utföra den.
 • Känna skuld, hjälplös, eller värdelösa.
 • Förlust av njutning. Du kan inte längre njuta av saker som en gång gav dig stor glädje.
 • Ihållande sorg. Dessa känslor kan uppstå många dagar i veckan, och de flesta timmar på dygnet.
 • Känsla långsam eller trög.

Du kan tillskriva dessa känslor till cancerdiagnos eller en biverkning av behandlingen, men depression är sin egen sjukdom - och kräver sin egen behandling.

Behandling av depression hos prostatacancerpatienter
En positiv inställning och ett sunt mentalt tillstånd är användbara verktyg i kampen mot cancer. Om du har svårt att hantera din prostatacancer prognos på grund av depression, är det dags att söka hjälp. Det finns många olika sätt att behandla depression.

 • Läkemedel. Antidepressiva läkemedel kan förskrivas för att antingen förebygga symtom på depression i prostatacancerpatienter eller att kontrollera dem när de visas.
 • Terapi. Din läkare kan rekommendera att du ser en psykiater, psykolog eller annan rådgivare för att hjälpa dig att hantera din depression.
 • Kombinationsbehandling. Mediciner och terapi används ofta tillsammans för att slåss allvarlig depression.

Depression hos män med prostatacancer "är något som ska tas på allvar eftersom det är ofta förbisedd och därför underdiagnostiserad," säger Tevebaugh. "Om någon får hjälp med sin depression, hjälper det med cancern återhämtning. De går hand i hand, som sinnet / body-anslutning är kraftfull. [Depression] kan behandlas, tillsammans med cancer medicinering, med depression medicinering och terapi. "

Sluta depression innan det börjar
Ofta kan läkare ordinera ett antidepressivt läkemedel strax efter prostatacancer diagnos för att avvärja symptom på depression. Så var fallet med John (inte hans riktiga namn), en tvåårig prostatacancer överlevande från Kentucky.

"Min allmänna läkare faktiskt ordinerats ett milt antidepressivt medel, och efter några månader sa jag," jag sparka det, jag inte behöver det ", säger John. Men han säger att det är lätt för män att bli deprimerade när de får beskedet.

"När du först får diagnosen, är svaret," Jag kommer att dö, och jag kommer att lämna min familj. " Och du kan bli väldigt deprimerad ", säger han. "Det är väldigt svårt många gånger för män att söka hjälp."

"Jag hittade kyrkliga och religiösa erfarenheter är ett bra sätt att arbeta igenom depression när du först får diagnosen," John säger. "Jag tycker det är väldigt viktigt för män i synnerhet svikit sin vakt och säger," Jag kommer att behöva hjälp med denna fråga "och verkligen ägna mycket tid [med] - i mitt fall, min fru, medarbetare, och kyrkans folk, och samla den känsla av stöd. "

Du behöver inte dölja dina känslor, eller ignorera dem, eller känna dig generad. Men du behöver för att berätta för din läkare så att du kan arbeta tillsammans för att slå både prostatacancer och din depression. Låta din läkare om din oro och komma igång på behandling kan göra cancerbehandling processen lättare att bära.