Evb

Skriv din väg till viktminskning

Ta reda på hur att hålla en tidskrift kan hålla bort dem pounds.

Skriva ner vad du äter kan dubbla din viktminskning framgång och hjälper dig att hålla dem pounds off permanent. När allt kan behålla din vikt vara svårare än att förlora det, så du behöver alla de praktiska verktyg som du kan få.

Håll din nya vikt: varför journalföring verk

En studie av 1.700 överviktiga män och kvinnor visade att de som höll en regelbunden mat och motion tidskrift, tillsammans med att äta en fettsnål kost och motionera 30 minuter per dag, förlorat 18 pounds i 20 veckor, jämfört med en nio-pund förlust bland de som gjorde ingen journalföring.

Forskare tror mat tidskrifter fungerar eftersom:

 • De gör dig ansvarig.
 • De hjälper dig att identifiera var extra kalorier smyga tillbaka i din kost.
 • De kan verka avskräckande - om du vet att du måste skriva ner att du åt en andra generös kil av dubbla fudge chocolate chip brownie paj, kanske du inte äta det!
 • De ger en konkret bild av din framgång.

En av de lärdomar många människor tar sina erfarenheter från mat journalföring är skillnaden mellan en portion som tryckt på en näringsvärdesdeklarationen och mängden av ett livsmedel som de anser vara en hjälpande. Till exempel är en portion pasta ungefär en halv kopp, så du kan bli förvånad när du börjar förvara din mat dagbok som din vanliga portion spagetti skulle vara så många som fyra portioner.

Håll din nya vikt: hitta din bästa journal format

Var kreativ med din vikt journal format om det också hjälper till att hålla dig på rätt spår. Ordet journal kan trolla fram bilden av ett skinnband dagbok instoppad under kudden, men 21: a århundradet dieters kan få samma nytta med en high-tech twist - textning.

En åtta-veckors studie av 31 familjer visade att tekniskt kunniga tonåren var nästan dubbelt så stor risk att hålla sig till en diet plan om de kunde text-meddelande om sin kost och val motion. Studiens författare slutsatsen att ett omedelbart svar från en nutritionist hjälpte till att hålla dem motiverade. Du kan uppnå samma resultat genom att skicka en diet kompis.

Ett annat alternativ är att hålla en logg över dina kostvanor nätet, vilket också kan ge dig tillgång till interaktiva verktyg såsom kaloriräknare och trackers vikt samt personlig måltid och motion planer.

Håll din nya vikt: vad journal

Oavsett om du är en nästa generations smartphone texter eller en spiral notebook traditionalist, måste du hålla reda på specifika detaljer för bästa resultat. Här är en generell guide för vilken information att spåra i din logg:

 • Din vikt i början av underhåll och vid din vanliga invägningen ins.
 • Dina mål och särskilda riktlinjer för din måltid plan.
 • Specifika mätningar du spårar, såsom din midja.
 • Portionsstorlekar av livsmedel - kom ihåg att göra det portioner, inte helpings - och matgrupper.
 • Näringsvärde associerad med portioner du äter, såsom kalorier, salt, fetthalt, fibrer och kolhydrater.
 • Minuters motion förbrukat, plus alla andra träningsdata du spelar in, till exempel hjärtfrekvensen.
 • Alla andra vanor som du tror är relevanta för din vikt, såsom den tid du spenderar framför TV eller spelar videospel.
 • Alla andra uppgifter om din äta erfarenhet, till exempel när du åt, vem du var med, och hur du kände dig känslomässigt på den tiden.

Skriv ner allt du äter eller dricker, inklusive snacks och vatten. Och en annan framgång tips: För ökad noggrannhet anteckna vad du åt höger när du äter det.

Genom att hålla en matdagbok, kommer du att kunna se om du är på väg att gå över din tilldelade kalorier för din nuvarande vikt på en viss dag, liksom om du äter för många eller för få kalorier under loppet av en vecka.

Eftersom det är viktigt att skaka upp din träning rutin med jämna mellanrum för att hålla kroppen utmanas, kommer din journal kan du också granska tidigare träning och varnar dig när du är på grund av en förändring.

Journalföring är en stor drivkraft, att hålla dig på den raka och smala och hindrar dig från att halka tillbaka i gamla mönster som orsakade din viktökning.