Evb

Är du en arbetsnarkoman?

Alltid på klockan? Det finns en fin linje mellan att vara en hård arbetstagare och ett arbete missbrukare - men följande tecken tyder på missbruk.

Om du är en av de typer som inte kan sätta din Blackberry ner, arbeten under måltider, helger och semestrar, och ständigt tänker på (även drömmar om) ditt jobb, kan du vara en arbetsnarkoman, enligt online-organisation Workaholics Anonym.

Och av alla beroenden en person kan ha, kan ett beroende till arbete vara en av de svåraste att sätta fingret på. Varför? Vi är nedsänkt i en kultur som ofta belönar arbetsnarkoman.

"Arbete missbruk är särskilt knepigt eftersom det är socialt accepterat, även firas", säger Kathleen Nickerson, PhD, grundare av FeelBetterNetwork.com och författare till fem böcker om självhjälp. "Vi prisar människor som är hängivna och hårt arbetande, men som med allt, om det görs till en extrem eller gjort för att tillfredsställa någon annan känslomässigt behov, skulle beteendet kunna klassas som ett beroende."

6 tecken på arbete missbruk

Någon med ett arbete missbruk uppvisar tydliga tecken och symtom. "Eventuella tecken inkluderar spendera många timmar på jobbet eller svårt att skilja från arbetsrelaterade aktiviteter under semestern eller andra off dagar", säger Serena Wadhwa, PsyD, en licensierad klinisk professionell rådgivare i Chicago. "Andra tecken kan inkludera ångest eller depressiva symtom när de inte på jobbet, eller arbeta störa andra roller [såsom föräldraskap] eller ta hand om sig själv fysiskt. "

Du kan fråga dig själv en rad frågor för att avgöra om du är en arbetsnarkoman. Nickerson rekommenderar följande:

  • Skulle du göra nästan vad som helst för ditt jobb och bortser från andra viktiga aspekter av ditt liv för det?
  • Försumma du din hälsa för att driva arbetsuppgifter?
  • Gör de människor som älskar dig ofta klagar på att du jobbar för mycket?
  • Är dina relationer med familj och vänner som lider på grund av ditt arbete vanor?
  • Arbetar du längre och hårdare än de flesta av dina kamrater?
  • Om du inte kan arbeta på det sätt du gör nu, skulle du känna någon typ av känslomässig besvikelse?

Olika typer av arbetsnarkomaner

Naturligtvis kan arbeta missbruk presentera sig på olika sätt hos olika personer, vilket är anledningen till Mitchell Wallick, PhD, verkställande direktör för CARE böjelseåterställning i North Palm Beach, Florida, säger att det är viktigt att vara medveten om de olika typerna. "Jag tror att det finns två typer av arbetsnarkomaner," Wallick säger. "Den uppmärksamhet sökare som fyller sitt liv med spänningen i arbetet -. Och fly arbetsnarkoman som arbetar för att komma bort från sina problem"

Folk tror ofta av arbetsnarkomaner som ha "typ A" personlighet, men Dr Wadhwa säger att detta är inte alltid fallet, liksom Kathryn A. Cunningham, PhD, direktör för Center for Addiction Research vid University of Texas Medical Branch i Galveston. "Vissa kan drivas av räkningar och leva över medel eller rädsla för fattigdom", säger Dr Cunningham. "De kan också ha en rädsla för att misslyckas eller förlust av ställning i samhället."

Andra begrepp som ibland används för att beskriva dem med ett arbete addiction omfattar driven, tvångsmässigt, kompenserande, själv tvivlande, tillmötesgående, och aggressiv. "Men jag skulle inte förvänta sig alla dessa deskriptorer skall tillämpas på en person," säger Nickerson.

Vad man ska göra om arbetet missbruk

Arbete missbruk kan vara ganska allvarligt, vilket är varför de som har det bör söka professionell rådgivning, säger Cunningham. "De potentiella hälso förgreningar kan innefatta ökad stress och förekomst av stressrelaterade fysiska konsekvenser såsom gastrointestinala störningar, magsår, hjärt-kärlsjukdomar och sömnstörningar," säger hon. "Det kan också leda till förlust av rika mellanmänskliga relationer, ångest, och även depression och självmord."

Tina B. Tessina, PhD, en psykoterapeut och författare av The Real trettonde steg: Upptäcka Förtroende, självtillit och självständighet Bortom de tolv steg program, säger att de fysiska effekterna också kan gå utöver vad som är stressrelaterade. "Den stillasittande mesta arbetet innebär att om du tillbringar alltför länge på det utan avbrott, kan du skada din kropp," Dr Tessina säger. "Overworkers är ofta föremål för förslitningsskador, såsom karpaltunnelsyndrom."

Skydda din fysiska, emotionella och mentala välbefinnande - om du känner igen arbetsnarkoman vanor i dig själv, vidta åtgärder för att skära ner på kontoret och återupptäcka de andra, tillfredsställande aspekter av en komplett, rikt liv.