Evb

Viktminskning produkter: för-och nackdelar

Många människor vänder sig till bantningspiller i deras strävan att gå ner i vikt. Ändå många fetma läkemedel har biverkningar. Få fakta.

Receptbelagda läkemedel kan hjälpa dig gå ner i vikt, Sandon säger, men inte en betydande mängd - endast cirka 10 procent av din kroppsvikt. Ur hälsosynpunkt är 10 procent utmärkt - det räcker med en förändring för blodtryck och blodsockernivåer att sjunka. Men om du är överviktig, är det förmodligen inte tillräckligt, och din motivation att fortsätta banta skulle avta.

Det finns andra nackdelar att ens bantningspiller som fungerar. Med orlistat, eftersom de fetter du äter inte smälts, passerar de rakt igenom dig - biverkningar inkluderar fet avföring och diarré, som kan vara svår efter att ha ätit en fet måltid. "Det är inte trevligt att ta itu med", säger Sandön. En annan bieffekt är en möjlig brist på viktiga fettlösliga vitaminerna A, D, E, och K - eftersom kroppens upptag av dem kommer att vara begränsad, kan detta leda till vitaminbrist. Med ett vitamintillskott hjälper, föreslår Sandön.

De övriga kortfristiga fetmadroger är inte för personer med hjärtproblem och presentera andra hälsofrågor:

  • Phentermine: yrsel, kräkningar, muntorrhet och skakningar
  • Diethylpropion: liknande biverkningar till fentermin, plus depression och ökad urinering
  • Bensfetamin: liknande biverkningar som fentermin, plus sömnsvårigheter och känner överstimulerad

Viktminskning produkter: väntan drog utslag

Drogproducenter hålla försöker göra bantningspiller som fungerar, och FDA utvärderar för närvarande ett par nya poster. Två i synnerhet fick en tummen-ner under ett preliminärt steg, en rådgivande panel för FDA översyn. I november 2010 röstade panelen mot att ge en rekommendation till Qnexa, en kombination av fentermin och topiramat, en anti-beslag medicinering.

I oktober 2010 avslog panelen annat läkemedel, som syftar till att påverka ämnesomsättningen, lorcaserin (Lorqess). Det påpekade allvarliga problem, bland annat utveckling av tumörer under tidiga tester på råttor, liksom depression och minne biverkningar hos människor, jämfört med relativt liten viktminskning.

I december 2010, är ​​FDA planerad att granska Contrave, en kombination av naltrexon (Vivitrol), ett läkemedel som används för att bekämpa alkohol-och drogmissbruk, och bupropion (Wellbutrin), ett antidepressivt läkemedel.

Alla läkemedel, inklusive fetma piller, gå igenom en lång, omsorgsfull godkännandeprocess. Först, de är testade på djur. Om de visar löfte, tre faser av mänsklig testning börja, allt under vakande öga av FDA. Processen, säger Sandön är "mycket strängare än folk inser." Och med tanke på biverkningar av många av dessa viktminskning droger, det är välbehövligt.