Evb

Varför hundar puckel?

Om du är en hund ägare, har du sett det hända - din pooch börjar jucka grannen, ett barn, ett annat djur. Här är den verkliga scoop om varför Fido är så fäst vid benet.

Din hund kan vara bilden av bra hund hälsa - men det betyder inte att hon inte har en pinsam vana: jucka.

En form av onani där hundar montera och stack upp mot människor, andra djur, eller föremål, är jucka normal hund beteende för det mesta (både manliga och kvinnliga hundar är kända för att ha sex). Men i vissa fall kan en jucka hunden visar tecken på en underliggande hälsa eller beteendemässiga problem.

Pet hälsoexperter menar att det finns många anledningar hundar bedriver jucka. Några möjliga förklaringar är:

 • Practice. I valpar är jucka tros vara en medfödd form av praxis för framtida sexuella erfarenheter.
 • Flirta. När mogna hundar som inte har kastrerade och kastrerade puckel är det ofta att inleda ett sexuellt möte.
 • Status. För vissa hundar är jucka ett sätt att visa sin dominans till människor eller andra djur.
 • Pleasure. Många hundar puckel helt enkelt eftersom det känns bra. Jucka kan vara njutbart för alla hundar - kastrerade och kastrerade hundar, intakta hundar, och honor och hanar.
 • Spela. Dog jucka kan ibland vara en form av spel, speciellt för hundar som har haft lite socialisering eller som blir overexcited under uppspelning.
 • Spänning. Under en särskilt stressande eller spännande tid för en hund, såsom träffa någon ny, hund jucka är en normal reaktion.

När kan hunden jucka ett problem?

Ibland är hund jucka en hund beteende problem eller ett tecken på en hund hälsofråga:

 • Tvångssyndrom. Hos hundar, tvångsmässiga störningar är repetitiva vanor som kan vara både obehagligt och störa hur de fungerar. Jucka kan bli ett tvångsmässigt vana som kräver beteendeterapi.
 • Urinvägsproblem. På vissa hundar kan jucka vara ett tecken på en urin problem, till exempel en urinvägsinfektion eller urininkontinens.
 • Ihållande erektioner. När jucka är nästan alltid förenat med en erektion, kan det betyda att din hund har priapism, återkommande smärtsamma erektioner.

Om du märker att din hund har varit överdrivet jucka, kontakta din veterinär. Det kan vara ett allvarligt problem som kräver behandling.

4 sätt att hantera en jucka hund

Enstaka jucka är vanligtvis inte ett problem, och du behöver inte göra något åt ​​det. Faktum är att många hundar mount eller puckel ett par gånger om dagen.

Men om din hunds överdrivet jucka har blivit ett problem, finns det några saker du kan göra för att hjälpa till:

 • Distrahera din hund. När jucka är olämpligt eller besvärande, försök att distrahera din hund genom att utfärda en lydnad kommando eller trick, såsom sitta eller skaka, eller erbjuda honom en favorit behandla eller leksak för beter artigt utan jucka. Distraktion är särskilt effektiv om du använder det innan din hund börjar jucka, när du först märker tecken på att jucka snart kan börja.
 • Överväg spaying eller kastrering. Medan spaying och kastrering inte alltid ta jucka till ett stopp, de ibland hjälpa till att minska din hunds sexlust. Detta är särskilt användbart för hanhundar som tenderar att montera runt tikar i värme och för tikar som tenderar att montera när de är i brunst.
 • Använd lydnad ledtrådar. I många fall kan du lära din hund att sluta montering eller jucka precis som du kan lära honom eller henne att sitta, stanna, eller ligga ner. För att göra detta, titta på din hund noga och använda ett kommando, t.ex. "lämna det", precis innan han eller hon börjar montera eller jucka. Om din hund följer ditt kommando, belöna henne med en fest.
 • Spela spel. Om din hund ofta pucklar andra hundar eller människor under spel, försöka visa honom eller henne andra spel att spela med hundar. På så sätt, istället för att använda jucka att initiera lek, kommer din hund att kunna njuta av att spela bogserbåt eller hämta med andra hundar och andra människor.

För din egen säkerhet, försök inte att stoppa en hund från jucka om du är orolig att hunden kan bli aggressiv.

Om du är osäker på om hund jucka är bara ett besvär eller en indikation på att din hund behöver läkarvård, diskutera situationen med din veterinär.