Evb

Grunderna i hund vård

När du tar en hund i din familj, du gör ett åtagande att hans hälsa. Denna guide kan hålla din pooch frisk genom varje skede av sitt liv.

Du är ansvarig för hälsa och lycka för din hund. Hålla din fyrbenta vän i god form kommer att innebära regelbundna veterinär besök för att hjälpa till att förebygga sjukdomar och diagnostisera eventuella problem tidigt, när de är i allmänhet lättast att behandla.

Oavsett om ditt nya husdjur är en valp eller en äldre hund, bör din första uppgift vara att hitta en veterinär. "Du vill upprätta en veterinär relation med ditt nya husdjur mycket kort efter du tar med den hem," säger Mark J. Stickney, DVM, klinisk biträdande professor, chef för allmän kirurgi tjänster, och stolen av praktik urvalskommittén vid College of Veterinary Medicin avdelning av smådjursmedicin och kirurgi vid Texas A & M University i College Station.

Dr Stickney säger att ha en veterinär garanterar att din hund blir sällskapsdjur vård han behöver, och att du har någon att kontakta i nödfall.

Dog vård vid varje ålder och stadium

Vårdbehov för hundar förändras över åren, utvecklas i varje skede av sitt liv:

  • Hälso-och sjukvård till-DOS för unga valpar. Under de första månaderna av valpens liv, vaccinationer är mycket viktigt. Under en valp första besök med en veterinär, det "kommer att få den första av en serie av valp vaccinationer, och valpen kommer att behöva booster skott var tredje vecka tills de är 4 till 5 månader gammal", säger Strickney. Dessa vacciner skyddar valpen mot valpsjuka, hepatit, leptospiros, parvovirus, parainfluensa och rabies.

    En annan tidig hund vård behov är kastrering eller kastrering. "Om du inte planerar att föda din hund, bör du få dem kastrerade och kastrerade före sex månaders ålder," säger Strickney. Tidig spaying eller kastrering förhindrar oavsiktliga graviditeter och minskar sannolikheten för hälsa och beteende problem som bröstcancer (på tikar) och märkning (i hanhundar).
  • Fler tidiga livets nödvändigheter för friska husdjur. Fram 2 års ålder, är din hund vara en valp. Dessa formativa år är det dags att utveckla goda hund vanor sjukvård. Till exempel bör du börja skydda din hund från loppor och hjärtmaskar, som är potentiellt dödliga parasiter som kan leva i hjärtat av hundar. "Beroende på den del av landet som du bor i, kan ditt husdjur behöva placeras på loppor och kommer att startas på hjärtmask förebyggande", säger Strickney. Tandhälsa är också mycket viktigt att hålla din hunds tänder starka och friska. "De nuvarande rekommendationerna är att borsta tänderna varje dag och få sina tänder rengjorda av en veterinär årligen", säger Strickney.
  • Vuxen hund vårdbehov. Från ålder 2 till 7 års ålder, är din hund betraktas som en "vuxen". Under vuxenlivet, kretsar hund vård runt förebygga hälsoproblem och behandla eventuella problem som uppstår. "Du kommer att vilja ta din hund till veterinären årligen för en fysisk undersökning," säger Strickney. "Det kommer att göra det möjligt för veterinären att leta efter saker som du kanske har missat hemma, prata med dig om eventuella problem, och öka vaccinationer." Rabiesvaccinationen behöver i allmänhet ges var 1 till 3 år, och din veterinär kan bestämma att din hund behöver andra vaccinationer också. Även om hjärtmask förebyggande behandling är 100 procent effektiva om de ges enligt anvisningarna, "de flesta veterinärer vill upprepa en hjärtmask test varje år eller två för att se till att vi inte har haft ett avbrott i täckningen," säger Strickney.
  • Senior hund vårdbehov. När är hundar och katter som anses seniorer? Enligt Stickney, når de denna punkt vid 7 års ålder. "Det är när vi kan börja rekommendera årligt blod arbete för att leta efter eventuella sjukdomsprocesser, såsom njursjukdom, som precis har börjat dyka upp." Om din hund utvecklar några hälsoproblem, kan du behöva besöka veterinären mer än en gång per år.

Förutom regelbundna besök sjukvård, säger Strickney att ringa din veterinär omedelbart om din hund agerar ovanligt eller visar oroande symptom såsom inaktivitet, förändringar i aptit, haltande, hälta, har uncharacteristic olyckor i huset, kräkningar, diarré, eller svår klåda.

Regelbundna kontroller och följa din veterinärs råd hjälper att du har en glad och frisk husdjur.