Evb

Varför bry sig om högt blodtryck behandling?

Naturligtvis är det första målet att sänka ditt höga blodtryck och minskar risken för allvarliga sjukdomar.

Hypertoni, även känd som högt blodtryck, är ett farligt tillstånd eftersom de flesta människor som har det upplever inga symtom. På grund av detta, vissa patienter försummar att göra livsstilsförändringar som är nödvändiga för att förbättra sin hälsa och att ta sin medicin, om det behövs.

Ignorera hypertoni behandling på egen risk

Utan hypertoni behandling, kan du vara i riskzonen för många allvarliga, även livshotande tillstånd, såsom:

Stroke: Hypertoni sätter dig på en högre risk för stroke. Stroke händer när trycket orsakar ett blodkärl för att försvaga och blöda i din hjärna. Högt blodtryck kan också orsaka blodproppar som blockerar en artär och leda till en stroke.

Åderförkalkning: Högt blodtryck är en orsak till åderförkalkning, eller åderförkalkning. När det händer, är vissa organ, särskilt ditt hjärta och njurar, tvingas att arbeta hårdare, äventyra din hälsa.

Njurskador: Pågående hypertoni kan orsaka blodkärlen som leder till dina njurar att bli förtjockad och minskat. När detta händer, stoppa dina njurar fungerar effektivt på sitt jobb att filtrera avfall från blodet. Så småningom kan du uppleva njursvikt som kräver dialys eller ens en njurtransplantation.

Hjärtinfarkt och hjärtsvikt (CHF): Hypertoni är en ledande orsak till både hjärtinfarkt och CHF. Liksom i de andra nämnda villkor, påverkar högt blodtryck i blodkärlen som leder syrerikt blod till hjärtat. Om ditt hjärta inte få nog, kan du få en hjärtattack, eller det kan leda till hjärtsvikt, ett kroniskt tillstånd där hjärtat blir förstorat och försvagat och kan inte pumpa tillräckligt med blod för kroppen att fungera korrekt.

Vision skador: Hypertension kan resultera i sprängning eller blödande blodkärlen i ögonbotten. Med tiden kan din syn suddig och du kan vara i riskzonen för blindhet.

Erektil dysfunktion (ED): Om två tredjedelar av män som har högt blodtryck har också sexuella problem, inklusive problem med att få eller bibehålla erektion.

Fördelarna med hypertoni behandling

För de flesta människor, kan behandling av hypertoni kontrollera skick och fördröja eller förhindra den typ av komplikationer som beskrivits ovan. Livsstilsförändringar kan förhindra högt blodtryck om du är i riskzonen för det, samt minska det om du redan har högt blodtryck.

Efter en multi-strategi behandlingsplan beskrivs av din läkare kommer att arbeta för att få ditt blodtryck ner till ett säkert område och ta itu med de hälsoproblem som kan ha orsakat det eller kan få den att förvärras. En framgångsrik behandling av högt blodtryck Planen består av livsstilsförändringar, och om dessa i sig inte sänka ditt höga blodtryck, kommer din läkare att förskriva en medicin eller en kombination av droger.

Fördelarna med att behandla högt blodtryck sträcker sig längre än att sänka blodtrycket och förhindra mer allvarliga hälsotillstånd. Den mycket påtagliga bra-för-dig effekter du kommer att uppleva från hypertoni behandling och livsstilsförändringar inkluderar:

Viktminskning: Extra vikt gör ditt hjärta att arbeta hårdare, så om du är överviktig, måste du kasta några pounds. (För vissa kan detta vara den enda behandling som du behöver för högt blodtryck. Förlora bara 10 pounds fungerar som en effektiv hypertoni behandling för många överviktiga människor.)

Bättre kondition genom motion: För effektiv hypertoni behandling, kommer ditt slutgiltiga mål är att träna i 30 minuter regelbundet, helst på de flesta dagar. Motion kommer också att öka din energi och hjälpa ditt kardiovaskulära systemet fungerar bättre.

Bättre hjärta och allmänna hälsa: Förutom att skära ner på alkohol och sluta röka, kommer du att uppnå dessa hälsoeffekter genom att äta en fettsnål kost med mycket grönsaker och frukt. European Heart Association rekommenderar Dietary Approaches to Stop Hypertension, eller DASH, äta plan specifikt som en del av din behandling av högt blodtryck. Förutom fokus på frukt, grönsaker och fullkornsprodukter, innehåller den fettsnåla eller fettfria mejeriprodukter, kyckling, fisk, bönor, nötter och frön. Det betonas också en minskning av salt förbrukningen eftersom salt kan bidra till högt blodtryck.

När du arbetar för att utveckla sundare vanor och anpassa sig till några mediciner som kan förskrivas, börjar du göra stadiga framsteg i att sänka blodtrycket och minska risken för ytterligare ohälsa. Även högt blodtryck i sig har några tydliga symtom som du kan känna, har högt blodtryck behandling fördelar som du kommer att känna nästan omedelbart.