Evb

Vad är graviditet hud taggar?

På listan över mindre populärare under graviditeten är graviditeten huden taggar - små, ofarliga utväxter på huden. Om en skin tag inte försvinner efter att du levererar, ta reda på hur en hudläkare kan hjälpa.

Graviditet förändrar din kropp på många sätt förutom att producera din babybula. Förändringar i huden ensam kan vara längre än din lista över mat cravings. Medan de flesta kvinnor vet att förvänta sig vissa hudåkommor såsom bristningar och vener spindel, kan utvecklingen av taggar graviditet hud bli en överraskning.

Vad är graviditet hud taggar?

Ett skal tagg är en liten ökning av hud som visas på hudytan eller dinglar från en smal stjälk strax utanför kroppen. De är små och mäts vanligen i bara några millimeter - en bråkdel av en tum. Ett skal tagg är oftast hudfärgade eller något mörkare och kan vara ful om det ytor i en självklar plats, gärna i ansiktet eller halsen. Irriterande som de kan vara, hud taggar är inte farliga.

Troliga platser för taggar graviditet hud att utveckla är ansiktet och halsen, speciellt på sidorna, övre delen av bröstkorgen, även under eller mellan brösten, armhålorna, och runt ljumsken.

Trots att exakta siffror inte är kända, de tycks vara vanligare hos gravida kvinnor som hade och inte har hud taggar innan graviditeten. Med andra ord, kan graviditet huden taggar visas på en kvinna bara för att hon är gravid, men kvinnor som redan har dem kan finna att de förökar sig under graviditeten. De kan också öka i storlek. Merparten av denna verksamhet sker under andra halvan av graviditeten.

I den allmänna befolkningen, hudflikar utvecklas i ungefär en fjärdedel av alla människor. De är mer sannolikt hos dem som är över 50, överviktig eller har diabetes, och är ofta på platser där huden gnids mot huden och skapar friktion, som armhålor, och i naturliga veck av kroppen, såsom veck i ögonlocken.

Möjliga orsaker till taggar graviditet hud

Medan huden taggar i den allmänna befolkningen kan förklaras med något samband med diabetes eller övervikt, är deras länk till graviditet mindre tydlig. Populära teorier om graviditet hud taggar mitten på rampen upp av hormoner som en möjlig orsak. Dessa hormoner kan, på något sätt, stimulerar hyperaktiva tillväxten av vissa celler i det övre lagret av huden.

En annan idé föreslår att graviditet huden taggar är beror på en kombination av hormonell aktivitet och överdriven friktion eller gnidning av huden som den extra vikten av graviditeten orsakar, särskilt eftersom graviditet huden taggar visas i de senare stadierna av graviditeten när kvinnor får mer av sin bebis vikt.

Graviditet skin tag behandlingar

Om huden taggar är dinglar och blir irriterad av kläder eller mer friktion, kommer du inte uppleva några symtom, och din läkare kommer förmodligen föreslå att vänta tills efter barnet är fött för att besluta om hur man ska hantera dem. Vissa graviditet hudflikar försvinner på egen hand efter att du levererar.

Om inte, kan de lätt avlägsnas genom din hudläkare. Snipping stjälken av en dinglande skin tag är så snabb en procedur du kanske inte behöver narkos. Frysning är en annan snabb behandling alternativ.

Skenet av graviditet kan inte vara den enda hudförändringar du kommer att märka när du väntar. Men när det kommer till de mindre önskvärda effekterna av graviditeten, är den ljusa sidan av huden taggar som de snabbt kan behandlas när du börjar att återta din före graviditeten organ.