Evb

Rätt mörkläggning: kosmetika som kan förhindra akne

När rätt typ av makeup används på rätt sätt, kan kvinnor med acne täcka sina fläckar och även förbättra deras hud.

Om du har akne, kanske du vill stapla på makeup concealer och huden foundation för att dölja en utbrytning. Men du förmodligen också vet att smink kan täppa till porerna och orsaka akne att bli ännu värre. Så vad är en kvinna att göra när hon vill sätta på hennes ansikte utan att förvärra hennes akne? Det handlar om att välja rätt kosmetika för acne-benägen hud för att förhindra tilltäppta porer.

Makeup ingredienser för att undvika

Acne uppstår när för mycket olja byggs upp på huden, täpper till porerna och resulterar i en utbrytning av finnar. Många kosmetika innehåller olja, och lägga ännu mer olja på ditt ansikte när du har fet hud kan orsaka en akne breakout.

Istället väljer olje-fria produkter, föreslår Denise Gevaras, en professionell makeup artist och ägare av Makeup Artistry av Denise i Toms River, NJ

"En hel del stiftelser kan vara riktigt tungt," säger Gevaras, så hon föreslår att man använder lättare formler. Välj "a non-comedogenic produkt som inte kommer att täppa till porerna, "hon råder.

Leta efter produkter som är speciellt gjorda för fet hud eller att säga oljefri på etiketten, föreslår Gevaras. Nästa, läsa ingredienserna och undvika saker som silikon och mineraloljor. "Jag skulle definitivt luta mot en vatten-baserade kosmetika, eftersom vissa silikonbaserade kosmetika kan vara tyngre," säger hon.

Vilka typer av makeup kan de med acne slitage?

Verkligen ingenting - stiftelser, concealers, eller annan kosmetika - är tabu. säger Gevaras

"Många människor tror att de inte kan bära foundation", säger hon. Men det är bra att använda så länge du väljer oljefria produkter gjorda för fet hud, och ordentligt rengöra ansiktet på natten - aldrig sova i din makeup.

Stiftelsen erbjuder även en fördel för huden. "Stiftelsen faktiskt skyddar huden från miljön," säger Gevaras, särskilt mot föroreningar, smog och ultravioletta strålar. Oil-free foundation slätar också huden och ger den en mer jämn finish utan att det verkar tungt eller täppa till porerna.

Gevaras rekommenderar en primer istället för fuktkräm. Primer hjälper grunden håller längre och ger en fin, slät yta på huden, säger hon, och det kan vara ett bra alternativ till fuktkräm för personer med akne. Primer kan också hjälpa till att fylla i stora porer, som många människor med akne har. Bara undvika primers gjorda med silikon, en vanlig ingrediens. En lätt damning av pulver i stället för eller ovanpå foundation kan bidra till att minska glans.

Använd solkräm, men som en separat produkt

Gevaras föreslår hoppa kosmetika som kombinerar solkräm med huden foundation - många stiftelser som innehåller solskydd också har en hel del olja. Din bästa insats är att använda separata oljefri solskydd och oljefri foundation. Dessutom, använd solkräm dagligen, även på vintern.

Hur att dölja en utbrytning

Vad kan du göra för att dölja acne när du får en utbrytning? Dölja finnar av ljusa röda finnar med en gul-baserade concealer under din foundation. Den gula hjälper till att neutralisera de röda och dölja acne, säger Gevaras.

Så var inte rädd för att ha kul med smink, och ha förtroende för ditt utseende. Att välja rätt produkter kan hjälpa till att förebygga acne - och få dig att se bra.