Evb

Papper eller plast: gör en miljövänlig val

Alla har för-och nackdelar när det gäller att använda, återanvända och återvinning. Men svaret kan vara ett annat alternativ helt och hållet.

Om du kämpar i affären försöker lista ut om papper eller plast tallrikar, muggar, väskor och andra varor är bättre val för miljön, är du förmodligen inte ensam. Det finns mycket diskussion och debatt över vilken materialet är mer miljövänligt och som är bättre för återvinning. Så vad är det rätta svaret på papper kontra plast fråga? Tro det eller ej, det är inte riktigt bra.

Papper, plast, och återvinning

Inte heller är det grönaste alternativet, enligt Adrienne Spahr, VD för Green Living Consulting i Washington, DC

"Undvika papper och plast skulle vara det grönaste alternativet", säger Spahr, "eftersom båda kan påverka miljön negativt, beroende på användningen."

Det skulle vara bättre för miljön att bryta vanan att omedelbart nå för engångsmaterial av bekvämlighet, föreslår Spahr. Istället leta efter alternativ som bär en återanvändbar kaffemuggar eller termos för att undvika att få ett papper eller frigolit kopp på ditt morgonkaffe springa. Att köpa en återanvändbar vattenflaska är också betydligt mer miljövänliga än återvinning disponibel plast vattenflaskor.

Var används papper och plast hamna?

Både papper och plast har för-och nackdelar, säger Spahr. Först, tenderar papper att ta upp mer utrymme i deponier än plast och papper som har använts för livsmedel (som papperstallrikar och kartonger) oftast inte är tillämpliga för återvinning. Plast tar mycket längre tid att brytas, men det kan återvinnas direkt och användas igen för ett annat ändamål.

Vad är mer, det är svårt att förutsäga vad som kommer att hända med papper och plast när de når deponier eftersom de kan hanteras på ett antal olika sätt. Många gånger är avfall inneslutet i en plast behållare eller behållare och ibland begravd under jord. Medan behållaren håller skadliga ämnen från att tränga in i miljön, hindrar det också både papper och plast från att bryta ner.

"Därför är vår filosofi är att försöka minimera ditt behov av papper och plast så mycket som möjligt eftersom du aldrig vet var det kommer att gå", säger Spahr.

Återanvändning snarare än återvinning

Återanvändning är den grönaste valet du kan göra. Men även material som kan återanvändas, såsom tallrikar, koppar, fat och bestick, kan ta en vägtull på miljön eftersom de måste tvättas med vatten och diskmedel.

"Du måste ha en helhetssyn på grön praxis," Spahr säger. Det innebär att beakta miljöpåverkan av varje produkt du använder och varje handling du utför. För att spara vatten och minimera kemikalier i miljön, föreslår Spahr bara snabbt skölja ur ditt kaffe rånar mellan påfyllnad hela dagen istället för att tvätta med tvål. (För att undvika spridning av bakterier, bör du göra detta endast med koppar som du personligen kommer att återanvända, inte med koppar, tallrikar, eller redskap som andra kan använda när du har.)

Använd gröna tvål och rengöringsmedel, och aldrig lämna vattnet körs när du tvättar eller skölja disken - miljövård bör omfatta vattenanvändning, alltför.

Puttinggreen vanor i perspektiv

När du går grönt, säger Spahr, "allt verkligen är så sammankopplade att man måste ta itu med varje del av det." Inte bara titta på ett enskilt objekt, som ett papper eller plastpåse, utan snarare på din totala livsstil, vad du gör med dessa objekt, och andra miljövänliga förändringar som du kan göra, föreslår hon.

Kärnpunkten är denna: Det mest miljövänliga val du kan göra är att undvika papper och plast till förmån för återanvändbara kära, säger Spahr. Och vara försiktig med hur du använder och vårdar de material som kan återanvändas för att begränsa mängden kemikalier du införa i miljön.