Evb

Fungerar skära ner på cigaretter egentligen?

Kanske, som många människor har du försökt att sluta röka genom att helt enkelt själv till färre cigaretter varje dag. Här är för-och nackdelar med denna strategi, enligt stopp-röka experter.

Folk hantera utmaningen att sluta röka på olika sätt. En vanlig praxis är strategin att helt enkelt skära tillbaka med avsikt att stanna helt någon gång. Snarare än att ge upp cigaretter helt, kommer rökare skära tillbaka från, till exempel, ett paket om dagen till en halv ett paket om dagen eller från 15 cigaretter om dagen till 10.

Även denna strategi verkligen minskar antalet cigaretter du röker - åtminstone tillfälligt - det blir inte alltid du över det sista hindret för att ge upp cigaretterna helt. Mot bakgrund av detta är det svårt att tänka på det en effektiv sluta-röka metod. Ta reda på vad som fungerar.

Expert ingång på att skära ned

Rökavvänjning experter har blandade åsikter om att skära ned. Pat Folan, direktör för North Shore-LIJ Center för tobakskontroll i Great Neck, NY, säger att skära ned är i allmänhet inte en bra idé eftersom det förlänger det oundvikliga och ger dig fler möjligheter att misslyckas. "Skära ned rekommenderas inte eftersom människor kan uppleva cravings och abstinensbesvär, och dessa obehagliga symptom kan avskräcka dem från att fullt ut åta sig att sluta ", säger hon. "För vissa är tanken på att skära ned mycket stressande. Ställa en sluta datum är effektivare och faktiskt lättare för de flesta rökare som försöker sluta."

Även skära ned kan leda till mindre rökning, är verkligheten den att något belopp av rökning fortfarande kan göra stora, oåterkalleliga hälsoskador. "Varenda cigarett gör skada," Folan säger. "2010 års US Surgeon General rapport sägs att det finns över 7000 kemikalier i cigaretter, och när någon röker en cigarett, dessa giftiga kemikalier reser till alla organ i kroppen. Rökning kan leda till en plötslig stroke eller hjärtinfarkt, och även en tillfällig cigarett är skadligt. "

När styckning tillbaka kunde arbeta

Coral Arvon, PhD, chef för Behavioral Health & Wellness på Pritikin Longevity Center & Spa i Florida, har en annan syn på att skära ned på rökningen. Enligt henne, så länge du har din framtid "sluta röka dag" markeras på kalendern, och du är fast beslutna att hålla sig till den dagen, sedan skära ned i veckor eller månader före detta datum kan vara något användbart.

"Om du har tappat målet att sluta cold turkey, kan detta vara ett bra sätt", säger hon. "Vissa människor måste lära sig att hantera stress och ändra sin rutin långsamt. Att sluta röka är en beteendevetenskaplig vana, så de psykologiska förändringar är svårast att göra. Skära ned kommer att öka sannolikheten för att sluta."

Statistik från forskningen verkar stödja Arvon föreställning. I en översiktsartikel som tittade på 19 studier av försök att sluta röka, visade 16 av de studier som skär tillbaka var en effektiv metod för att slutligen leder människor att sluta röka. Ingen av studierna visade att skära ned underminerat ett framtida försök att sluta röka. Detta ledde forskarna att dra slutsatsen att skära ned kan hjälpa till med att försöka sluta röka.

Att skära ned mer effektivt

Naturligtvis, bara skära ned är inte den enda pusselbit när det gäller att sluta röka. Det finns fortfarande andra nödvändiga åtgärder för att komma över det sista hindret. Arvon föreslår att skära ner en del av din övergripande strategi i tre till fyra veckor fram till din slutliga avsluta dagen. "Under den skärande bakom scenen, ska du skriva på ett papper alla de skäl du ska sluta röka, skära upp dem och sätta dem i ett cigarettpaket," hon föreslår. "Under de tre veckor medan du skär tillbaka, Töm inte ditt askfat - istället, rumpor plats cigarett och vatten och aska i en synlig glasbehållare, som en visuell påminnelse om hur många cigaretter du fortfarande röker." Också, samtidigt skära ned, åter läsa de skäl du vill avsluta varje kväll innan sängen, föreslår hon.

Sluta röka hjälpmedel som nikotinläkemedel, samt rådgivning, kan också spela en roll när det gäller att sluta röka, och borde fortfarande vara en del av varje plan för att skära ned. "Mediciner hjälper till att minska suget antingen genom att höja humör, ersätter nikotin som tobaken hade lämnat, eller blockera nikotinets verkan i hjärnan," säger Folan. "Rådgivning med en tobak behandling specialist är ett underbart alternativ, eftersom dessa experter kan dra nytta av erfarenheterna från tusentals framgångsrika före detta rökare att föreslå strategier och hjälpa sina kunder att fatta individuella quit planer."

Så om du planerar att skära ner med avsikt att sluta, har en sluta datum i åtanke, och få rätt resurser på plats före det datum som upp dina chanser att lyckas sluta röka för gott.