Evb

Epilepsi och bilkörning: behålla din självständighet

Beroende på svårighetsgraden av ditt tillstånd och var du bor, kan ett körkort vara utom räckhåll.

Körning är en av de mest utmanande livsstilsfrågor för personer med epilepsi. Om du inte bor i en tätort med kollektivtrafik, är du förmågan att framföra fordon får bestämma så viktiga saker som om du kan arbeta och utföra många dagliga aktiviteter på egen hand.

Varje statens motorfordon myndighet har lagar om huruvida personer med epilepsi kan köra. Den viktigaste frågan är naturligtvis, är att en person med okontrollerad eller plötsliga anfall kan orsaka en olycka, om han eller hon förlorar medvetandet. Men med tanke på epilepsi breda utbud av svårighetsgrad, och det faktum att två tredjedelar av personer med sjukdomen kan kontrollera sina anfall genom epilepsi medicinering eller kirurgi, få bakom ratten är definitivt möjligt för många.

Vad lagarna kräver?

Många stater mandat att en person måste vara anfallsfria under sex månader till ett år för att få ett körkort. En person kan också behöva lämna in en läkares utvärdering intygar hans eller hennes förmåga att köra bil, och på vissa ställen kompletta periodiska medicinska uppdateringar. Tack och lov, lagarna avslappnad i vissa lägen, rapporterar The EpilepsiFundamentet. Till exempel, i vissa stater en engångskostnad anfall som inträffar medan läkare justerar en patientens medicinering inte skulle diskvalificera den patienten från att få eller behålla en licens. En del personer med epilepsi gripa endast när de sover. Så medan de inte är anfallsfria, så länge som de aldrig har haft dagtid anfall de skulle vara undantagna från beslag-fria regeln.

Har du avslöja din epilepsi?

I alla utom en handfull stater, det enda sättet att motorfordon myndigheten vet att du har epilepsi är om du avslöjar det. Läkare rekommenderar att patienter tar den drivande frågan på allvar. Om dina anfall inte är under kontroll, kan du inte bara skada dig själv genom att få bakom ratten, men andra också.

"Jag är tillåtet att köra, men jag har en nära relation med min läkare och jag har lovat henne att jag inte kommer att sätta mig själv eller någon annan i fara", säger Ginny Miller, 45, av Dayville, Conn "Jag kan berätta när ett anfall kommer på. Jag är väldigt lycklig eftersom de är väl kontrollerad med läkemedel. "

Vad är läkarens roll?

Vissa stater, som Kalifornien och Delaware, kräver läkare att rapportera epilepsipatienter till motorfordon avdelning. Många neurologer oense med detta mandat.

"Från vårt perspektiv, har du nu skapat ett incitament för patienten att inte berätta för sin läkare om sina anfall," säger Dr Jonathan C. Edwards, chef för den övergripande eplilepsiprogrammet vid medicinska universitetet i South Carolina i Charleston, SC "Den där killen kör, och hans läkare inte anpassa sin medicinering därför att försöka få honom anfallsfria, eftersom han tror att han redan är. Detta blir ett patientsäkerhet fråga, inte bara en drivande fråga. "

Patientens ansvar

För i de flesta stater epilepsi status är självrapporterade, patienter behöver för att göra ansvarsfulla val angående om de egentligen borde vara på väg. För många, är förmågan att framföra fordon sammanflätade med deras förmåga att arbeta och deras oberoende. Men om körning är farligt, försöka hitta andra sätt att komma runt. Samåk eller be familj eller vänner om hjälp. Ett annat val är att flytta till ett område med kollektivtrafik, eller där du är nära nog att gå till jobbet. Om ingen av dessa är genomförbara, ha en uppriktig diskussion med din läkare om något mer kan göras för att kontrollera dina anfall.

"Den drivande begränsning för många vuxna med epilepsi verkligen är det som vanligtvis driver dem att överväga kirurgisk behandling," säger neurologen Nancy Foldvary, DO, för Epilepsi Center vid The Cleveland Clinic i Cleveland, Ohio. "När vi frågar," Varför skulle du överväga operation? " ofta det första de säger är: "Därför att jag vill kunna köra. Jag behöver kunna köra. '"