Evb

Är motion bra för en vanlig förkylning?

Sidelined med en vanlig förkylning, men ändå vill träna? svaret på huruvida du kan träna när du är sjuk beror på vad din kropp säger till dig.

Att träna eller inte träna? För någon behandlar en vanlig förkylning, är det ofta frågan. Även driva din väg genom en springa eller en salsa klass kan få dig att må bra på en vanlig dag, kanske det känns inte som den bästa idén med snuva och hosta. Det bästa du kan göra är att vara flexibel med din träning rutin.

En vanlig förkylning och motion

"Forskning har visat att när någon har ett förkylningsvirus, i allmänhet, är det säkert att träna", säger Leah Mooshil Durst, MD, medicinsk chef för Friend Family Health Center, Inc., och klinisk förbunden vid University of Chicago. "Det är ingen skillnad i hur kroppen reagerar på träning när den kämpar ett förkylningsvirus. Några av deltagarna i [a] studien även att de kände sig bättre från sina träningspass trots deras förkylningar, men det hjälpte inte dem att få bättre snabbare. "

Smittsam sjukdom specialist Catherine Liu, MD, biträdande klinisk professor i uppdelningen av infektionssjukdomar vid University of California, San Francisco, instämmer. "Träning med en förkylning eller influensa är förmodligen osannolikt att orsaka komplikationer om du inte har andra medicinska problem," säger Dr Liu. "Men om du har en underliggande sjukdom, såsom astma, hjärtsjukdomar eller andra medicinska sjukdomar, bör du kontrollera med din läkare först, eftersom motion kan förvärra en underliggande medicinska problem."

Måttlig motion kommer inte förlänga din sjukdom eller förvärra dina symtom, men det kan inte förkorta dem, heller. En möjlig fördel med att träna med en förkylning: Om du är i allmänhet väl hydrerad, kan ett träningspass bryta upp trafikstockningar, noterar Dr Durst. Däremot kan din trängseln förvärras om du är uttorkad.

När du kan träna med en vanlig förkylning

"När du är sjuk, är det viktigaste att göra för att lyssna på din egen kropp," råder Liu. Du kan träna om:

 • Du vill och orkar.
 • Dina symtom är lindriga, såsom bara en rinnande näsa.
 • Du har feber-fri i 24 timmar.

När du inte bör träna med en vanlig förkylning

Undvik motion när:

 • Du har feber.
 • Din kropp värker.
 • Du har en hosta.
 • Du har influensaliknande symtom såsom kräkningar, diarré eller hudutslag.
 • Du har en förkylning tillsammans med kroniska hälsoproblem, såsom hjärtsjukdomar eller astma.

Även om du kanske tror att du kan svettas ut en förkylning, råder Liu mot det. Om något, är det tvärtom. "Svettning inte hjälpa att bli av en förkylning", säger hon. "Vila och vistas hydrerad genom att dricka vätskor är viktiga för att hjälpa dig att få bättre."

Glöm inte hosta och common-förkylning etikett

Gym kan förvandlas till härdar för infektion om folk inte tar rätt försiktighetsåtgärder när de tränar med en förkylning. Om du går till gymmet när du är sjuk eller återvinna, tänka dina sjuka personer sätt:

 • Täck munnen med en ansiktsbehandling näsduk när du nyser eller hostar, eller hosta i din axel - inte bara händerna, vilket är mer benägna att sprida bakterier.
 • Torka bort all utrustning du använder.
 • Kasta använda ansiktsservetter i papperskorgen.
 • Tvätta händerna med tvål och vatten eller använd ett alkoholbaserat desinfektionsmedel före och efter träningen.

"Rätt respiratorisk etikett och handhygien är viktigt att förhindra spridning av sjukdomen," betonar Liu. Med dessa steg kan också hindra dig från att bli sjuk om andra människor har beslutat att träna med sina förkylningar, särskilt om de inte är god hygien.

Vid kräkningar och utövar kolliderar

"En person som alltid bör söka läkarvård om under träning de får bröstsmärtor eller [en känsla som] matsmältningsbesvär, svårigheter att fånga andan, väsande andning, svimningskänsla, förvärrad värk i kroppen, eller cola-färgad urin," råder Durst.

Om du inte kan stå ut med att ta ledigt från din träningsrutin till sjuksköterska en förkylning, skadar det inte att du ska slänga på dina skor och träningskläder. Bara lyssna på din kropp, och tvinga om du tror att du behöver en vilodag. Du kommer att vara tillbaka på löpbandet snart nog.

Återgå till Fighting förkylningar och influensa center.