Evb

Är du på en strävan att hitta fibromyalgi lättnad?

Hitta befrielse från smärta och trötthet av fibromyalgi är en ständig kamp. Åtminstone för mig. Så länge som mitt liv är fortfarande något på rätt köl, kan jag hitta fibromyalgi relief med olika metoder. Men mitt liv nästan aldrig följer en rak bana eller ens en som har en slät yta. Och det lustiga fibromyalgi: det är inte förutsägbar. Vädret har något att säga, sjukdomar eller allergier har något att säga, har en dålig natt något att säga, har stressen säga.

Den uppenbara: . medicin När jag hade sjukförsäkring, min läkare ordinerats amytriptiline för sömnstörningar alfa-EEG anomali, tro att min brist på REM-sömn som orsakade smärta och trötthet av fibromyalgi. Det spelade ingen roll för mig som kom först, så länge det fanns något jag kunde göra för att få mig att må bättre. Det hjälpte med sömn och smärtan gjorde minskar något. Men biverkningarna av läkemedlet uppväger långt någon nytta. Jag var alltid trött. Inte bara trött, men sömnig-trött på toppen av det. Jag led värmevallningar och överdriven svettning, även på vintern... i New England. Till slut kunde jag inte ta den ständiga svettning längre. Min läkare rekommenderade inte smärtstillande och jag studsade runt med naproxen, ibuprofen, och bosatte sig på paracetamol, eftersom den hindrade den överdrivna blåmärken som kom med regelbunden användning av naproxen. Då jag förlorade min sjukförsäkring.

Motion. Jag fann att motion hjälpte lätthet den totala smärtan och minska frekvensen av stickande smärtor. Problemet visade sig vara mig. Jag vet inte hur man gör en "liten" övning och oundvikligen skulle överdriva, vilket bara ledde till alltför stora smärtor. Jag upptäckte att jag inte kunde träna mer än två dagar i rad och helst inte mer än fyra dagar i veckan. Jag joggade och lyfte fria vikter. Jag gjorde yoga och pilates, men var tillräckligt uttråkad med båda, så det var svårt att hänga med dem. Men de hjälpte. Och jag var tvungen att tänka på de fysiska saker som inte nödvändigtvis utöva och faktor dem i mina planer: som tvätt (går upp och ner för trappor flera gånger), rengöring av golv, städning i allmänhet, gräsklippning etc.

Mat. Jag är en stor anhängare av vad du stoppar i din kropp har en direkt effekt på kroppen. När jag har råd med det, jag är en hälso mutter. Jag är vegetarian, försöker övergången till vegan. Min långsam övergång kommer ner till mestadels pengar och hälsokost är så dyra. Det är ingen överraskning att de med fibromyalgi har en mängd andra problem bortsett från smärta och trötthet. Och ett känsligt matsmältningssystemet är en av dem. Utfodring din kropp rätt går en lång väg att må bra.

Besvärad över materien

Mind Over Matter. Detta kan gå hand i hand med att eliminera eller minska stress. Andningsövningar, meditation och vad jag kallar "andas i smärta och spridning det" hjälp mig styra den dagliga kampen för fibromyalgi. Genom att koncentrera sig på andningen, inte bara det ta mig utanför allt annat, men det hjälper varje tum av min kropp får syre. När jag sakta andas in, känner jag målmedvetet all smärta, och sedan när jag sakta andas ut, jag föreställer smärtan lämnar min kropp. Ibland glömmer vi att andas, verkligen andas. Och det är fantastiskt vad målmedveten andning kan göra.

Det finns många sätt att hitta fibromyalgi lindring men de är olika för alla. Jag hittade inte resultat över en natt och gick genom trial and error, men det finns lindring ute. Vara fast besluten att hitta den och du kommer.