Evb

Är du beroende av socker?

Ja, det är möjligt dina söta treat cravings kan vara ett tecken på sockerberoende. Här är vad du bör veta om sitt missbruk - och om det är dags att få hjälp.

Om du är som många människor, de flesta nätter efter middagen, du får ett sug efter något litet sött. Men en kronisk sweet tooth - ett ökande problem för européer, som är betingade att längta socker på grund av ständig exponering från bearbetade livsmedel - är inte bara dåligt för tänderna eller din midja. Fler och fler forskningsanknytning överdrivet sockerintag till allvarliga hälsoproblem, bland annat typ 2-diabetes, blodtryck, stroke och demens.

Så hur mycket socker är för mycket socker? Mängden din kropp kan metabolisera är något olika för alla, men den europeiska Heart Association rekommenderar inte mer än 6 teskedar socker per dag för kvinnor - mindre än mängden socker i en enda 12-ounce kan av icke-diet soda - och inte mer än 9 teskedar per dag för män. En 2009 undersökning av European Heart Association fann att vuxna européerna konsumerar i genomsnitt 22 teskedar socker per dag, mestadels från läskedrycker. Du kan beräkna antalet teskedar socker du får per portion av ett visst livsmedel eller dryck genom att ta antalet socker gram i en portion som anges på produktens näringsmässiga etikett och dividera med fyra.

En söt "drog" vana

När du är i vanan att äta för mycket socker, blir det svårare och svårare att stoppa. "Sockerberoende är ett verkligt fenomen," säger Nicole Avena, PhD, ett matmissbruk forskare och biträdande professor i neurovetenskap vid Princeton University. "Forskning visar att förändringar i hjärnan kemikalier efter sockerkonsumtion liknar förändringar som ses efter drogbruk, och ständigt äta socker leder till missbruk och fetma. "sockerhaltiga livsmedel och drycker aktivera" belöning "centra i hjärnan, vilket leder till fler cravings för söta saker.

Frågan är inte begränsad till uppenbart söta mellanmål som godis och läsk - det är också socker tillsättas beredda livsmedel som inte ens smakar sött, som ketchup och dressing, och även de som finns inom vitt stärkelserika livsmedel som pasta och bröd.

Så hur vet du om din längtan efter sötsaker är ofarligt, eller om du konsumerar en ohälsosam - och möjligen beroendeframkallande - nivån av socker?

Har du ett problem med socker?

! Jacob Teitelbaum, MD, författare av beat sockerberoende NU, är en invärtesmedicinare som studerar sockerberoende och har identifierat fyra typer av socker missbrukare:

  • Människor som är ständigt trött och vänder sig till socker för en energikick
  • Människor som är mycket irriterad när de går utan mat för länge och vänder sig till socker för ett snabbt mellanmål
  • Människor som ständigt längtar "lite något sött"
  • Personer med hormonell obalans som vänder sig till socker som ett sätt att öka deras humör

"Konstant ångest, trötthet och konstanta cravings socker är alla tecken på ett missbruk," Dr Teitelbaum säger. "Det finns ingen mängd dagliga socker som är ett tecken på sockerberoende, det beror på om en person känner sig dåligt och uppvisar symptomen av de fyra typerna av socker missbrukare. Vid denna punkt, är det dags att räkna ut ditt missbruk typ och hur man kan behandla det. "

Om du ständigt vända sig till socker för en energikick eller sugen på en söt behandla, säger Teitelbaum du vanligtvis kan behandla ditt missbruk genom att dricka mer vatten, äta en mer balanserad kost, eliminera läsk, och sova mer. Vissa missbrukare utlöses av stress, så att identifiera och eliminera källan till din stress är nyckeln. Om du lider av en hormonell obalans, kanske du vill prata med din läkare om hormonbehandling eller kosttillskott.