Evb

Är ADHD en riktig sjukdom?

Vissa skeptiker tror ADHD är bara ett påhittat tillstånd. När allt är inte alla barn lite hyper ibland?

Dagligt hälsa: Är ADHD ens en riktig sjukdom - hur vet vi att det är bara inte barnen vara barn?

Steven Richfield, PsyD ( parentcoachcards.com ): Det finns goda vetenskapliga bevis som stöder förekomsten av ADHD. Denna sjukdom utgör ett utvecklingsmässigt olämplig nivå av ouppmärksamhet, impulsivitet och / eller hyperaktivitet.

Jacquelyn F. Gamino, PhD ( brainhealth.utdallas.edu ): Nyare tekniker hjärnavbildning har påträffats skillnader i hjärnans utveckling hos barn med diagnosen ADHD. I synnerhet är den främre cortex tros vara långsammare att mogna [i ett barn med ADHD] än i ett typiskt barn. Dessutom har vissa studier visat att hjärnan hos ett barn med ADHD aktiverar helt annorlunda än hjärnan hos en normalt utvecklade barn. Eftersom hjärnbildläsningar är inte ett praktiskt sätt att diagnostisera ADHD, är det avslöjande beteende indikatorn vilken grad nedskrivningen påverkar skola, hem och vänskap. Den neurokemiska som spelar en roll i kognitiv kontroll och belöning känslighet, dopamin, är ofta lägre hos barn med ADHD. Även om det inte finns något blodprov för att upptäcka detta, djurstudier, samt ett barns reaktion på medicinering, är ofta ett tecken på obalans.

Monte W. Davenport, PhD ( drmontedavenport.com ): I dagens högteknologiska, instant-tillfredsställelse världen, har en hel del barn svårt att uppmärksamma. Men när ett barns ouppmärksamhet, impulsivitet eller överaktivitet kommer i vägen för hans eller hennes utveckling, lärande, eller sociala förmågor, då vi vet att vi har att göra med en riktig sjukdom som behöver behandlas. Mer starka belägg för den verklighet ADHD rapporterades nyligen när ett Genome Project i Storbritannien visade DNA-skillnader i barn med ADHD jämfört med sina icke-ADHD jämnåriga.

F. Allen Walker, MD ( louisvilleadhd.com ): En sida av mig tycker ADHD är en gåva, men vid andra tillfällen, jag känner att det kan vara en riktig psykiatrisk / neurologisk sjukdom. I många fall verkar det bero på miljön. Till exempel kan ett barn med ADHD att göra hans kamrater skratt i klassrummet med sin gregariousness märkas av sin lärare som störande och impulsiv. Emellertid kan samma ungen gör hans kamrater skratta åt en slumber party med hans gregariousness märkas av chaperoner eller föräldraledighet värdar som lustiga och spontan.