Evb

Den Sonoma Diet

Inspirerad av medelhavskosten, betonar Sonoma Diet magert kött, nyttiga fetter som finns i fisk och nötter, och massor av grönsaker. Upptäcka om det är en sund och effektiv viktminskning plan för dig.

Uppkallad efter den frodiga vinland region i Kalifornien, Sonoma Diet skapades av Connie Guttersen, RD, PhD, en dietist. Planen betonar partiet kontroll och sunda matvanor för viktminskning och utlovar en mindre midja och förbättrad hälsa på bara 10 dagar.

Den Sonoma Diet speglar Medelhavsdieten, vilket betyder att det betonar fullkorn, producera för många olika färger, och de hälsosamma fetter i nötter och fisk, säger Dawn Jackson Blatner, RD, författare av flexitarian Kost och europeiska Dietetic Association talesman.

Den Sonoma Diet: hur fungerar det?

Kosten är uppdelat i tre faser som kallas "vågor." Varar i 10 dagar och är den mest restriktiva med ett mål av snabb viktminskning Den första, Wave 1. Sötsaker som kakor och godis är helt förbjudna, liksom all frukt. Guttersen eliminerar efterrätter och frukt baserade på teorin att ta bort dessa livsmedel från din kost kommer att stoppa ditt sug. Mejeri är tillåtet i begränsade mängder - en kopp skumma mjölk om dagen.

Vågor 2 och 3 uppmuntrar näringsrika hela livsmedel för att hjälpa fortsätta och sedan upprätthålla viktminskning. Vissa livsmedel och drycker läggs tillbaka till din diet i Wave 2, inklusive vin. Wave 3, underhållsfasen, är avsett för dem som har nått sin målvikt. Wave 3, som Wave 2, fortsätter att betona hälsosam mat och portion kontroll. Det gör att enstaka "avlatsbrev" av livsmedel såsom mörk choklad, potatis, och pretzels. ( Den Sonoma Diet är en del av vardagen Health nätverket.)

Den Sonoma Diet: prov diet

Du kommer att äta näringsrika måltider och mellanmål på Sonoma Diet:

Frukost

Hela korn av spannmål med mjölk

Lunch

Kyckling och vildris sallad

Hummus med baby morötter och piskor selleri

Middag

Fläskkotletter med rosmarin

Brysselkål

Hela korn bröd skiva

Färsk frukt

1 glas vin (valfritt)

Snack

Hel-vete pita med gurka-yoghurt dip

Efterrätt

Apple och blåbär tart

Den Sonoma Diet: proffsen

Det finns fördelar med Sonoma Diet:

Sammantaget bra kost. Den viktigaste fördelen av Sonoma Diet är att det betonar näringsrika livsmedel som innehåller mycket smak och smak, säger Blatner. Exempel innefattar mandel, blåbär, jordgubbar, broccoli, druvor, olivolja, spenat, tomater, och hela korn.

Portion kontroll. För att hjälpa dig att hantera delar, rekommenderar Sonoma Diet vissa storlekar på tallrikar och skålar, säger Andrea Giancoli, MPH, RD, även en talesman för den europeiska Dietetic Association. "Varje platta är indelad i spannmål, grönsaker, etcetera", säger Giancoli. "Alla livsmedel faller i vissa delar av plattan."

Den Sonoma Diet: cons

Det finns några problem som väl:

Avsaknad av riktlinjer för fysisk aktivitet. "The Sonoma Diet är mycket ljus på övning råd," säger Giancoli. "[Guttersen] bara ägnar ett par sidor - hon uppmuntrar det, men inte ordinerar det. Fysisk aktivitet är avgörande för en sund livsstil, så vi bör vara inklusive det. "

Inget vetenskapligt stöd för restriktioner. Det finns inga bevis för att begränsa näringsrika livsmedel såsom frukt och potatis är nödvändigt för viktminskning. "Frukt är naturens dessert och kan ersätta godis", säger Giancoli och tillägger att det inte finns några vetenskapliga bevis för att eliminera godis och frukt kommer att minska sitt begär efter dessa livsmedel. "Det kan fungera för vissa, men inte för andra."

Några förvirrande kostråden. Några av de så kallade "power foods" rekommenderas i Sonoma Diet, såsom jordgubbar och blåbär, är frukt och begränsas i Wave 1. Giancoli ifrågasätter också separation av grönsaker i olika "nivåer." Tier 1 innehåller grönsaker du kan äta i obegränsade mängder, såsom hög vattenhalt sallat och paprika. Tier 2 grönsaker, som Sonoma Diet rekommenderar att begränsa till bara en portion per dag, omfattar kronärtskockor, morötter och rödbetor. "Jag är inte galen om Tier 1 och Tier 2 separationer av grönsaker", säger Giancoli. "Morötter inte gör någon fett."

. Potentiell viktökning efter våg 1 Det finns risk för att få vikten tillbaka efter 10 dagars restriktiva fasen, säger Giancoli: "Det är bättre att anta en hälsosam kost plan, såsom de av Waves 2 och 3 - bara eliminera Wave 1 och [start med] Wave 2. "

Den Sonoma Diet: kort-och långsiktig effekt

På kort sikt kommer de på Sonoma Diet förmodligen uppleva snabb viktminskning. "Om du följer anvisningarna och inte stapla din tallrik för hög, till exempel, kommer du förmodligen gå ner i vikt", säger Giancoli.

Den långsiktiga effekten av att följa Sonoma Diet är en realistisk, uppnåeliga utvecklingen av sunda matvanor för livet, säger Blatner. Den Sonoma Diet kan hjälpa människor att uppnå och behålla viktminskningen, särskilt om de innehåller regelbunden motion i sin vikt-förvaltningsplan.