Evb

Vistas socialt aktiv med depression

Depression kan göra som du vill låsa din dörr, ta telefonen undan och gömma sig under täcket. Men ge inte upp dina sociala aktiviteter - de kan ge hissen du behöver.

För många människor med depression, helt enkelt komma ur sängen kan vara en kamp, ​​och uppbåda tillräckligt med energi och motivation att besöka med vänner och familj kan vara ännu hårdare. Även om du kanske känner att du vill vara ensam, isolera dig kan få dig att känna mer deprimerad, medan social interaktion kan ha en positiv inverkan på depression symtom.

Sociala kontakter: varför de är viktiga

Även upprätthålla relationer med vänner och familj kan vara ett effektivt sätt att hantera depression symtom, det kan också vara en av de svåraste sakerna för en person med depression att göra. "En av de vanligaste symtomen på depression är social isolering", säger Jennifer L. Payne, MD, PhD, biträdande professor och co-direktören av Kvinna Mood Disorders Center vid Johns Hopkins Hospital i Baltimore.

Men även om det kan tyckas tufft, är fördelarna med att bo socialt aktiv väl värt ansträngningen. "Det är bra för patienter med depression att försöka göra saker för att få ut ur huset," säger Dr Payne. "När de är ute och gör saker, de flesta patienter rapporterar att de kände sig bättre att ha gjort något."

Det är inte att säga att delta i aktiviteter som du brukade gilla kommer att ge dig samma glädje som innan du blev deprimerad, varnar Payne. Men du kan suga upp lite energi genom att bara vara runt andra människor och flytta runt - det är bra för dig att prova, även om att själv stanna inblandade är en utmaning.

Det är också viktigt att hänga med relationer så att du inte är kvar ensam när du har återhämtat sig från din deprimerad episod. "Som de återhämta sig, patienter som fortsätter att ha kopplingar göra bättre eftersom de inte har klippt sig av helt från världen", säger Payne. "Vissa är så allvarligt deprimerad att de förlorar sitt äktenskap, sina vänner. När de är bättre, deras liv är en enda röra, och de vet inte ens var jag ska börja att återuppbygga sitt liv. "

Att handskas med depression: vistas inblandade

Om vistas socialt aktiv känns som en omöjlig uppgift, kom ihåg att varje interaktion med en annan person kan lindra depression symtom. Till exempel är psykoterapi ofta en del av behandlingsplan för en person med depression. Psykoterapi själv bidrar till att ge en social förbindelse med en annan person, och det kan också bidra till att främja andra sociala relationer. "En bra terapeut kommer att uppmuntra patienten att stärka och behålla sina sociala kontakter med omvärlden", säger Payne.

Här är några fler sätt att hålla andra människor i ditt liv när du är deprimerad:

  • Skapa ett dagligt schema. Det kan vara lätt att säga nej till en vän eller släkting som ringer i sista minuten för att se om du vill göra något. Men om en verksamhet planeras, kan du vara mer benägna att delta. Inte överbelasta dig med alltför många krav, men skapar ett dagligt schema som är hanterbart och som eliminerar alltför många luckor för sista-minuten-beslut. "Tänker på vad du ska göra är en extra börda när du inte känner för att göra något", förklarar Payne. "Om du har ett schema, tar det sig att bördan av att komma på något att göra."
  • Delta i en stödgrupp. Genom att gå en stödgrupp, kan du träffa andra som står inför samma utmaningar.
  • Skriv ner dina sociala mål. Var väldigt specifik, börja i liten skala, och vara realistiska. Till exempel kan du göra ett mål för att ringa en viss vän varje lördag eller att gå till lunch eller en film med en släkting en gång i veckan.
  • Ta en klass. Kontrollera med lokala allaktivitetshus, din stad, och lokala skolor och högskolor. Många erbjuder klasser i ett brett spektrum av ämnen och hobbies.
  • Volontär. Volontärarbete för en sak du bryr dig om kan hjälpa dig att möta andra och må bra om dig själv.

Även depression kan få dig att känna som att stänga ute världen, interagera med andra människor kan få dig att känna mindre deprimerade.