Evb

Vilken hälsoklubb är rätt för dig?

Att hitta en hälsoklubb som passar dina behov kommer att avgöra om du verkligen visa upp och få dina pengar är värt. Få lite tips om hur man gör rätt val.

Enligt en färsk sammanställning av International Health, racketsporter och Sportsclub Association (IHRSA), finns det 29.636 vård-klubbar i Europa med mer än 41 miljoner medlemmar. Är du en av dem, eller tänka på det? Gå med i en hälsoklubb som passar dina behov kan vara ett bra sätt att gå ner i vikt och komma i form.

Fördelar med hälsoklubb medlemskap
Med nästan 30.000 hälsa klubbar i Europa, det är förmodligen en som passar just dig. Några fördelar med gym medlemskap är:

 • Utrustning. Flesta klubbar hälsa har en mängd utrustning inklusive löpband, styrketräning maskiner, elliptiska tränare, maskiner cykling och fria vikter.
 • Personal. Din hälsoklubb bör ha personal som är utbildade och certifierade att instruera dig och utforma en övning plan kring dina behov och förmågor.
 • Klasser. Många hälso-klubbar erbjuder klasser gruppträning och kan inkludera motion discipliner såsom pilates, yoga och aerobics. Delta i en klass kan öka din motivation och variation till din träning.
 • Umgås. För många människor, gå med i en hälsoklubb är en möjlighet att få nya vänner. Dela erfarenheter hälsoklubb kan göra det roligare och mer troligt att du kommer att gå på en regelbunden basis.
 • Investera i din hälsa. Du kan må bra om att investera i din framtid. Om du håller dig till det, kommer du att må bättre. Och, låt oss inse det, efter att ha gjort en ekonomisk investering är en bra drivkraft i sig!

Tips för att välja rätt hälsoklubb
Det finns många olika typer av hälso-klubbar, vissa är antingen allmänt i fokus medan andra tillgodose specifika fitness intressen. Här är några tips att tänka på:

 • Location, location, location. Convenience är viktigt. En hälsoklubb som tar för lång tid att komma till ger en enkel ursäkt för att inte dyka upp.
 • Bekräfta tillgänglighet. Kontrollera att den utrustning som du vill använda eller de klasser du vill ta är tillgängliga när du kan få det.
 • Skärmen proffs. Din hälsoklubb personalen bör vara professionellt certifierad. Fråga ledningen om personalen certifiering och fråga medlemmarna hur hjälpsamma personalen är.
 • Insistera på kvalitet. Kontrollera att utrustningen är state-of-the-art och servas ofta. Är hälsoklubb snyggt, rymliga och ren? Kolla in badrum och dusch.
 • Ta reda på vem går där. Kommer du att passa in med de andra medlemmarna? Om du är intresserad av pilates, yoga och simning, till exempel, vill du förmodligen inte att gå med i ett gym där medlemmarna är mestadels i body building. Dessutom kan vissa kvinnor föredrar att utöva endast med andra kvinnor, och en del människor med hygienkrav kanske vill hitta klubbar med instruktörer utbildade för att hantera sina särskilda behov.
 • Utvärdera extramaterialet. Om en pool och racketsporter är viktiga, inkludera dem i din checklista. Om du har barn, fråga om barnpassning. Vissa klubbar hälsa har dietister och terapeuter meddelande på personal för en total upplevelse.
 • Tänk på kostnaden. Det vanligaste klagomålet om hälso-klubbar innebär automatisk fakturering efter medlemskap avbokning. Fråga om fakturering alternativ och avbokningsregler. Se till att du vet vad din medlemsavgift ingår, gymmet avbokningsregler, och vad kostar extra. Några populära klasser som pilates eller yoga kan bära en extra kostnad.

Om du tror att du har hittat en hälsoklubb som kan vara rätt för dig, prova det innan du registrerar dig för ett medlemskap. När du har tagit turnén hälsoklubb, be om ett frikort eller en rättegång medlemskap. Visa upp vid en tidpunkt då du skulle vara mest benägna att använda gymmet. Är det trångt? Är musiken för hög? Kunde du hitta en plats att parkera? Den mest populära träningsmaskin är löpbandet, se om folk står i kö för att använda den. Detta är ett bra tillfälle att prata med medlemmarna. Fråga dem om de har några klagomål om hälsoklubb.

En bra resurs för att ta reda på om hälso-klubbar och personal certifiering är IHRSA. Du kan också kolla med din lokala Better Business Bureau eller staten Attorney General kontor. När du har gjort dina läxor och hitta rätt hälsoklubb, dra nytta av det: Du kommer att ha gjort en god investering i din hälsa och din framtid.